Skocz do zawartości
Dragon

Jaki Tripod lub stojak wędkarski

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 292
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

cris, Star baits jest rod podem a więc na pewno stabilniejszy .Jeśli łowisz w miejscach gdzie nie trzeba wysoko wędek stawiać i jest na tyle miejsca by go postawić to warto.

natomiast ten traper co jmk81 pokazał to dwa w jednym ,po odłączeniu trójnoga jest klasycznym rod podem więc rozwiązanie interesujące

Miro1956, Ale koledzy maja rację chodzi tu o proste prawa fizyki im kąt większy tym gorsza sygnalizacja

Ok.to dam inny przyklad,jesli masz na dluzszej odleglosci zanurzona zylke pod woda to tez syglalizacja jest opozniona poniewaz w kazdym zbiorniku woda pracuje (ma uciąg) i z zylki robi sie balon,no chyba ze zamiast ciezarka zalozysz cegle.

Po drugie przeciez na tripodzie nie lapie plotek tylko karpie,amory,i przy tym drugim zgodzil bym sie ze mozna nie zauwazyc brania. Ale wiadomo jak amor bierze :mrgreen:

A po za tym przewaznia lapiemy na zestawy samozacinajace,i co to ma wspolnego z sygnalizacja.

Czesto tez nastawiajac sie na karpie przy postawionych wedkach lapie jazie -klenie oczywiscie po widocznym braniu na swingerze.

Kolega lapie sandacze na na stojacym praktycznie pionowo kiju i do tego za sygnalizator slozy mu jajko niespodzianka napchane piaskiem,i opuszczonym prawie do samego gruntu,i lapie :mrgreen:

tak ze prawa fizyki ryby nie interesuja :mrgreen:No moze w sporadycznych przypadkach.

Ok.to dam inny przyklad,jesli masz na dluzszej odleglosci zanurzona zylke pod woda to tez syglalizacja jest opozniona poniewaz w kazdym zbiorniku woda pracuje (ma uciąg) i z zylki robi sie balon,no chyba ze zamiast ciezarka zalozysz cegle.
Mataczysz :mrgreen: samo podniesienie wędki do pionu nie zlikwidujesz 'balonu"bo może zlikwidujesz balon poziomy ale zrobi ci się pionowy :lol: ,zresztą do likwidacji balonu służą back-leady :wink: .
A po za tym przewaznia lapiemy na zestawy samozacinajace,i co to ma wspolnego z sygnalizacja.
to właśnie takie typowe ,zarzucić zestaw i iść spać ,a rano zostaje wytargac rybę. :mrgreen: Dlatego nigdy nie przystępie do tej "kasty" na K. :lol:
Kolega lapie sandacze na na stojacym praktycznie pionowo kiju i do tego za sygnalizator slozy mu jajko niespodzianka napchane piaskiem,i opuszczonym prawie do samego gruntu,i lapie
Tu już bredzisz :wink: nie da rady postawić kija pionowo i założyć pinponga ,bo ci się omota żyłka :mrgreen:
tak ze prawa fizyki ryby nie interesuja
Taaaak to jakiem prawem pływaja. :mrgreen:

to właśnie takie typowe ,zarzucić zestaw i iść spać ,a rano zostaje wytargac rybę.

Hehe ten co nie spi w nocy :mrgreen:

Ja juz nie mam 20-30-lat zebym na 3-4 dniowej zasiadce czowal w nocy nad kijami.

Tu już bredzisz nie da rady postawić kija pionowo i założyć pinponga ,bo ci się omota żyłka

czy ja napisalem pionowo,czy tez praktycznie pionowo,moze zle sie wyrazilem a wiadomo o co chodzi ze z lekkim pochylem,i prosze nie lap mnie za slowka.

Taaaak to jakiem prawem pływaja.

baaardzo smieszne. :mrgreen::mrgreen:

Co kupić do 500zł MAX???

Powiem tak.Jeśli nie łowisz na rzekach i nie masz potrzeby stawiać wędek do pionu :mrgreen: to kup sobie rodpoda :wink:

A jakiego?

Tego nie wiem :roll:

Polecił bym Ci mojego,ale ich nie ma już na rynku :wink:

A z tych ofert podanych wyżej,wybrał bym Star Baits Expert :wink:

Ale tak czy siak przed kupnem musiałbym go pomacać czy na prawdę jest stabilny :wink:

oszolom87 nóżka w tripodzie bher'a działa na zasadzie teleskopu do wałków malarskich odkręcasz w lewo wysówasz ile chcesz i zakręcasz w prawo rozbierałem by sprawdzić ,układ prosty jak budowa cepa niema się co zepsuć zadałem WD40 ido pokrowca aż do wiosny.

na tej samej zasadzie dziala noga w anacondzie :wink: