Skocz do zawartości
tokarex pontony

jaka przynęta na grunt

750

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co nakładac na haczyk jaki numer haczyka mam zamiar lowic leszcza i karpia jak przypon z jakiej zyłki a mzoe plecionki jaka odległosc od sprezyny do przynęty :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kolego750 co prawda już nie łapie na sprężyny itp bajery ale na leszcza

masz ogromny wybór poczynając od białych robaczków rosówek i zwykłych czerwonych rob. ,po makaron , ciasta , ziarna zburz , konicząc na kulkach proteinowych kończąc . Ale nie wiele info podałeś o wodzie to trudno coś doradzić . Opisz troche szerzej wode podaj jakie leszcze cię interesują co łapią inni wtedy coś wybierzemy.A propo karpi jakie i ile .

• 1 month later...
Gość Anonymous
Napisano

Witam wszystkich Wędkarzy mam do was pytanie ja łowie z Gruntu i bardzo bym chciał złowić karpia tylko nie wiem na co on najlepiej bierze bo wiem że sa różne przynęty na hak do karpia np.kukuryndza,białe,itd.Więc jak byście mogli to pomóżcie i jeżeli możecie to powiedźcie jaki rodzaj zanęty czy to ma byc uniwersalna czy np ttylko do karpia.Możecie także pisać opis na Leszcza,lub inne ryby które można by złowić w zbiornikach,tylko piszcie z przynętą i na jaką metodę na włos lub w\zwykłą wy jestęscie w tym dobzi więc wiecie o co chodzi :D a ja jestem początkujący i potrzebuje informacji :D:roll: Z góry dziękuje najlepiej jak będziecie pisać na mój E-mail ale możecie też tu to mój E-mail Pigej@o2.pl

Gość Anonymous
Napisano

Lub na Gadu-Gadu mój numer5964268 tylko piszcie że chodzi wam o łowienie Ryb

;]

Napisano

Proponuje Mateuszu troche poszukać na forum, były tu już zamieszczane informacje jak łowić karpie i jak łowić z gruntu. Ponadto Forum jest po to aby na nim dyskutować a nie zostwiac pytania i czekać, aż ktoś łaskawie napisze na maila

Gość Anonymous
Napisano

Maniek!lenistwo nie jest moją domeną ale jestem mało spostrzegawczy;] więc mogłem tego nie widzieć lub nie wiedziec ale i tak dzieki Tomik za informacje

• 2 months later...
Napisano

Wiosenną dobrą zanętą na karpie ,będzie dodanie do bazy odrobiny czosnku oraz pinki .Na haczyk na przmian .-Czerwono białe cztery pinki , lub - jedna kukurudza +dwa białe lub jeden czerwony i jedna kukurydza .Niewielkie ilości tego co na haku powinny znajdować się w bazie zanętowej .Haczyk taki by niebyło go widać z przynęty .Grot na zewnątrz ale to moje zdanie nr.14 prosty mustad złoty.Osobiście na przypon na czystych wodach używam 0.10 stroft bolonka 7 m do 50 cm karpie biorą jak kiełbie .Pozdrawiam m.s.

Napisano
Wysłany: Nie Paź 16, 2005 11:19 pm

Wiosenną dobrą zanętą na karpie ,będzie dodanie do bazy odrobiny czosnku oraz pinki .Na haczyk na przmian .-Czerwono białe cztery pinki , lub - jedna kukurudza +dwa białe lub jeden czerwony i jedna kukurydza .Niewielkie ilości tego co na haku powinny znajdować się w bazie zanętowej .Haczyk taki by niebyło go widać z przynęty .Grot na zewnątrz ale to moje zdanie nr.14 prosty mustad złoty.Osobiście na przypon na czystych wodach używam 0.10 stroft bolonka 7 m do 50 cm karpie biorą jak kiełbie .Pozdrawiam m.s.

Gościu zapomniałeś dodać że karpie na stawie chodowlanym , w przedziale od 0,5 do 1kg .

• 2 months later...
Napisano

jezeli chcesz złapać pożądnego karpia to zucaj na kule proteinową a jeśli chxcesz sie bawić w karpiki do 50 cm to na kukurydzę (najlepsza bondiuela albo z lider prajsa tylko trzebva ją wymoczyć w miodzie)albo na ciasto najlepsze tzw. puchatek z kakałem neskłik i otrębami przennymi

pozdrawiam

poncjusz:):):)

Napisano

jasne ze dobre ciasto

jak chodze z kumplem na ryby to sam je konsumuje bo jest zdrowe smacze i pożywne a pozatym mam dopiero 15 lat:D

• 4 weeks later...
Gość Anonymous
Napisano

na karpia dobra jest poprostu rosowka.to stara sprawdzona przyneta i wiem ze mozna na nia zlowic naprawde przyzwoite karpie;)jak chcesz to sproboj

Gość bogdan39
Napisano

Poncjusz rasówki też są pożywne tylko ich niejedz :lol:

Napisano
Poncjusz rasówki też są pożywne tylko ich niejedz

Boguś a dlaczego nie takie zbierane po ulewie , z oliwą i musztardą pychotka .ha ha ha .

• 4 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.