Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tak jak w temacie...poszukuje jakiegos lowiska gdzie są ryby..a dokladniej gdzie mozna pospiningowac...bylem troche na Warcie w okolicach Poznania...ale na prawde kiepsko i tubylcy takze mowia ze szczupaki to moze sie trafiaja ale 30 cm ;-).

Czy ktos jest w stanie polecic fajne lowisko na biala i drapiezna rybke?

Myslalem o Jeziorsku, ale w internecie znalazlem jakies filmiki na ktorych pelno tam snietej ryby...

Pozdrawiam.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.

Ale interesuja cie lowiska komercyjne, czy normalne?

Dzisiaj bylem na lowisku w Bogucinie (tuz za Poznaniem), nałowiłem 6 pstragow, pozniej musialem skonczyc, bo wszystko mi sie poplatalo...:(

Napisano
Witam.

Ale interesuja cie lowiska komercyjne, czy normalne?

Dzisiaj bylem na lowisku w Bogucinie (tuz za Poznaniem), nałowiłem 6 pstragow, pozniej musialem skonczyc, bo wszystko mi sie poplatalo...:(

Mogą być komercyjne...ale nie interesuja mnie stawy hodowlane typu wrzuce widelec i 4 pstrągi same sie nabiją.

Chcialbym polowic szczupaczki...a ojciec na splawik jakies lecholki...

Ogolnie...interesuje mnie ladne lowisko naturalne ale zarybiane...

Mysle o jeziorze Bytyń, Chrzypskie...

Fajnie by bylo moc przenocowac...oraz z lodki polowic ;-).

Pozdrawiam.

Napisano

Na jeziorze Kierskim sa szczupaki, ale jezioro ma swojego wlasciciela i trzeba oplacic. Mowili w Teleskopie, ze jest dobrze zarybiane, nawet piranie tam skie lowi.

Szczupaki i leszcze mozesz polowic na lowisku w Dąbrowie, w drodze na Buk.

Napisano
Niedawno byl poruszany temat Jezioro Bytyń, tam popatrz.

Pozdrawiam

Witam.

Wlasnie wrocilem z Bytynia...hm...piekne widoki...piekne czaple, i wysepki...ale woda...pięknie kwitnie...widocznosc moze na 10cm ...;-).

Troche spiningowalem z lodki, kilak godzin, ani uderzenia...nie wiem czy jakis szczubel wogole widzial przynete w tej zupie.

Pozdrawiam.

P.S-mysle gdzie tu dalej jechac ..?!?

• 1 month later...
Napisano

Jezeli chesz polwoic polecam lowski prywatne chyba 2 zl za godzine jak sie jedzie na Wysokogotowo/zakrzewo jak sie wyjedza z poznania :D Niedoscy ze wyglada jak anturana woda pieknie tam jest to i rybka tez jest :D

Napisano
Jezeli chesz polwoic polecam lowski prywatne chyba 2 zl za godzine jak sie jedzie na Wysokogotowo/zakrzewo jak sie wyjedza z poznania :D Niedoscy ze wyglada jak anturana woda pieknie tam jest to i rybka tez jest :D

Dokladnie Dąbrowa, musze tam niedlugo jechac z feederem.. :lol: Jak pierwszy raz tu przyjechalem " na zwiady", patrze na wedkarza, ma branie i wyjmuje z 0,5 kg karpika. Po drugiej stronie tez mieli branie :o Zapowiada sie niezle :mrgreen:

Gość DareczeK
Napisano

Witam , w tym tygodniu wybieram sie na to łowisko w Dąbrowie, poszukuje wskazówek , na co łapać , jak, chodzi mi o białą rybe. Ze spiningiem sobie sam poradze :twisted:

Pozdrawiam

Napisano

Jezeli jedziesz jednorazowo najlepsza jest kukurydza a na haczyk polecam z wedkraskiego wegierska aromatyzowan ( truskawkowa ) badz jakis dip jezeli na zwykla nic nie wezmie

P.S

Napisz jak było

Gość DareczeK
Napisano

I jeszcze jedno pytanie, czy występuje w dąbrowie leszcz? lin? płoć ? Czy to typowe łowisko karpiowo- amurowe ?

Napisano

Wydaje mi sie ze te wystepuje ale jezlei jestes na lowisku nastaw sie na duza rybe dyuza przynete i juz masz male wyeliminowane ale lin jest ale leszcza i plcoi nie lowilem

Gość DareczeK
Napisano

Dzięki.

Będę łowił zestawem gruntowym ze sprężyną na kuku i kanapki kuku+ dendrobena. Żyłeczka główna stroft 0,18 , przypon stroft 0,16.

Zobaczymy co z tego wyjdzie, raczej jade na cały dzień.

Napisano

Hehe opisz co sie bedzie dzialo powiem ci ze jak dostaniesz tam amura to bedziesz przeklinal to 0,18 ale moze jak bys mial 0,20 wtdy by nie wziol :D a co z zantea tylko nie opiera sie na samej bazowej jest za drobna daj duzo kuku

Gość DareczeK
Napisano

Kupiłem zanęte traperka karpiową, do tego dwie puszki zwykłej kuku, jedną puszke kuku truskawkowej i jedną waniliowej. Kupiłem gotowe przypony z haczykami Kamatsu 6 rozmiar. Jutro z rana jade z kumplem. Będą cztery gruntówki , musi coś wejść :roll:

Gość DareczeK
Napisano

Mam jeszcze dwa pytania

Jak długi zastosować przypon ? karpie do 5 kg, na sprężynke

taki 30 cm starczy ?

Czy są jakieś problemy z dojazdem na łowisko, ? jedziemy autem. Jakieś wskazówki ?

Napisano

Czy są jakieś problemy z dojazdem na łowisko, ? jedziemy autem. Jakieś wskazówki ?

Musicie jechać Bukowską w stronę Buku, w Dąbrowie będzie napis łowisko czy jakoś tak, w każdym razie będzie tabliczka i trzeba zjechać na drogę gruntową. Po lewej będziecie mijać pierwsze jeziorko, pożniej będzie brama i parking po lewej stronie.

Życzę powodzenia.

Napisano

Z dojazdem nie ma problemu jak jedziesz to na drodze sa znaliki łwosiko karp,amur szczupak wiec nie ma preoblemu u mnie zdala egzamin wlasnie taka truskawkowa kukurydza teraz kilka dni byla stabilan pogoda wiec mozesz miec sukcesy spytaj wlascicliela o miejsce ktore poleci dla mnie bylo najlepsze pod takim drzewkiem chyba 6 stabnowsiko od budki z prwaej strony jak wjedziesz :D

Gość DareczeK
Napisano

Wyjazd udany. W dwie osoby złapaliśmy przez 8 godzin 21 karpi i 1 amura :D. Było około 15 wędkarzy , nieliczni mieli w siatce więcej niż 2-3 karpie. Największy karp miał 2,5 kg a reszta od kilo w zwyż. Niby nie za dużo ale jak na pierwszy raz z karpiami to jestem z siebie dumny. Fotki wstawie wieczorem.

Pozdrawiam

Napisano

Gratuluje,

mozesz ujawnic, jakiej przynety i zanety uzywaliscie i z jakiego miejsca lowiliscie? Jak sie polepszy pogoda, to jade :mrgreen:

Pozdrawiam

Robal

Gość DareczeK
Napisano

Zanęta Trapera i Dragona na karpie z 2 puszkami kukurydzy. Na haczyk 4-6 kukurydza truskawkowa ( na waniliową mało brały). A miejsce to cypelek, rzutu w środek jeziora. Tylko trzeba uważać na zaczepy bo kilka ładnych karpi straciliśmy w ten sposób. I radzę żyłke główną minimum 0,22 i przyponik 0,20. Cieńszych zestawów nie widze sensu używać.