lmatys Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Witam, tak jak w temacie...poszukuje jakiegos lowiska gdzie są ryby..a dokladniej gdzie mozna pospiningowac...bylem troche na Warcie w okolicach Poznania...ale na prawde kiepsko i tubylcy takze mowia ze szczupaki to moze sie trafiaja ale 30 cm . Czy ktos jest w stanie polecic fajne lowisko na biala i drapiezna rybke? Myslalem o Jeziorsku, ale w internecie znalazlem jakies filmiki na ktorych pelno tam snietej ryby... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Witam. Ale interesuja cie lowiska komercyjne, czy normalne? Dzisiaj bylem na lowisku w Bogucinie (tuz za Poznaniem), nałowiłem 6 pstragow, pozniej musialem skonczyc, bo wszystko mi sie poplatalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmatys Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 Witam.Ale interesuja cie lowiska komercyjne, czy normalne? Dzisiaj bylem na lowisku w Bogucinie (tuz za Poznaniem), nałowiłem 6 pstragow, pozniej musialem skonczyc, bo wszystko mi sie poplatalo... Mogą być komercyjne...ale nie interesuja mnie stawy hodowlane typu wrzuce widelec i 4 pstrągi same sie nabiją. Chcialbym polowic szczupaczki...a ojciec na splawik jakies lecholki... Ogolnie...interesuje mnie ladne lowisko naturalne ale zarybiane... Mysle o jeziorze Bytyń, Chrzypskie... Fajnie by bylo moc przenocowac...oraz z lodki polowic . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Na jeziorze Kierskim sa szczupaki, ale jezioro ma swojego wlasciciela i trzeba oplacic. Mowili w Teleskopie, ze jest dobrze zarybiane, nawet piranie tam skie lowi. Szczupaki i leszcze mozesz polowic na lowisku w Dąbrowie, w drodze na Buk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Niedawno byl poruszany temat Jezioro Bytyń, tam popatrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmatys Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Niedawno byl poruszany temat Jezioro Bytyń, tam popatrz.Pozdrawiam Witam. Wlasnie wrocilem z Bytynia...hm...piekne widoki...piekne czaple, i wysepki...ale woda...pięknie kwitnie...widocznosc moze na 10cm .... Troche spiningowalem z lodki, kilak godzin, ani uderzenia...nie wiem czy jakis szczubel wogole widzial przynete w tej zupie. Pozdrawiam. P.S-mysle gdzie tu dalej jechac ..?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Jezeli chesz polwoic polecam lowski prywatne chyba 2 zl za godzine jak sie jedzie na Wysokogotowo/zakrzewo jak sie wyjedza z poznania Niedoscy ze wyglada jak anturana woda pieknie tam jest to i rybka tez jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Jezeli chesz polwoic polecam lowski prywatne chyba 2 zl za godzine jak sie jedzie na Wysokogotowo/zakrzewo jak sie wyjedza z poznania Niedoscy ze wyglada jak anturana woda pieknie tam jest to i rybka tez jest Dokladnie Dąbrowa, musze tam niedlugo jechac z feederem.. Jak pierwszy raz tu przyjechalem " na zwiady", patrze na wedkarza, ma branie i wyjmuje z 0,5 kg karpika. Po drugiej stronie tez mieli branie Zapowiada sie niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 a wiec bylem tam 2 razy pierwszy raz z spiningeim pierwszy rzut szczupak 2,5kg potem troszke okoni 2 raz na grunt karp 3 kg i amur 2.5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam , w tym tygodniu wybieram sie na to łowisko w Dąbrowie, poszukuje wskazówek , na co łapać , jak, chodzi mi o białą rybe. Ze spiningiem sobie sam poradze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Jezeli jedziesz jednorazowo najlepsza jest kukurydza a na haczyk polecam z wedkraskiego wegierska aromatyzowan ( truskawkowa ) badz jakis dip jezeli na zwykla nic nie wezmie P.S Napisz jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 I jeszcze jedno pytanie, czy występuje w dąbrowie leszcz? lin? płoć ? Czy to typowe łowisko karpiowo- amurowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Wydaje mi sie ze te wystepuje ale jezlei jestes na lowisku nastaw sie na duza rybe dyuza przynete i juz masz male wyeliminowane ale lin jest ale leszcza i plcoi nie lowilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Dzięki. Będę łowił zestawem gruntowym ze sprężyną na kuku i kanapki kuku+ dendrobena. Żyłeczka główna stroft 0,18 , przypon stroft 0,16. Zobaczymy co z tego wyjdzie, raczej jade na cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Hehe opisz co sie bedzie dzialo powiem ci ze jak dostaniesz tam amura to bedziesz przeklinal to 0,18 ale moze jak bys mial 0,20 wtdy by nie wziol a co z zantea tylko nie opiera sie na samej bazowej jest za drobna daj duzo kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Kupiłem zanęte traperka karpiową, do tego dwie puszki zwykłej kuku, jedną puszke kuku truskawkowej i jedną waniliowej. Kupiłem gotowe przypony z haczykami Kamatsu 6 rozmiar. Jutro z rana jade z kumplem. Będą cztery gruntówki , musi coś wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 musi coś wejśćDareczek ,jak to mawiaja -musi to tylko na Rusi a w Polsce jak kto chce. Ale życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Będą cztery gruntówki , musi coś wejść Prawdopodobieństwo jest wielkie, ale wszystko zależy od ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Mam jeszcze dwa pytania Jak długi zastosować przypon ? karpie do 5 kg, na sprężynke taki 30 cm starczy ? Czy są jakieś problemy z dojazdem na łowisko, ? jedziemy autem. Jakieś wskazówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Jak długi zastosować przypon ? karpie do 5 kg, na sprężynketaki 30 cm starczy Przy spręzynach stosowałem nieco krotszy do20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Czy są jakieś problemy z dojazdem na łowisko, ? jedziemy autem. Jakieś wskazówki ? Musicie jechać Bukowską w stronę Buku, w Dąbrowie będzie napis łowisko czy jakoś tak, w każdym razie będzie tabliczka i trzeba zjechać na drogę gruntową. Po lewej będziecie mijać pierwsze jeziorko, pożniej będzie brama i parking po lewej stronie. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styper91 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Z dojazdem nie ma problemu jak jedziesz to na drodze sa znaliki łwosiko karp,amur szczupak wiec nie ma preoblemu u mnie zdala egzamin wlasnie taka truskawkowa kukurydza teraz kilka dni byla stabilan pogoda wiec mozesz miec sukcesy spytaj wlascicliela o miejsce ktore poleci dla mnie bylo najlepsze pod takim drzewkiem chyba 6 stabnowsiko od budki z prwaej strony jak wjedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Wyjazd udany. W dwie osoby złapaliśmy przez 8 godzin 21 karpi i 1 amura . Było około 15 wędkarzy , nieliczni mieli w siatce więcej niż 2-3 karpie. Największy karp miał 2,5 kg a reszta od kilo w zwyż. Niby nie za dużo ale jak na pierwszy raz z karpiami to jestem z siebie dumny. Fotki wstawie wieczorem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Gratuluje, mozesz ujawnic, jakiej przynety i zanety uzywaliscie i z jakiego miejsca lowiliscie? Jak sie polepszy pogoda, to jade Pozdrawiam Robal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Zanęta Trapera i Dragona na karpie z 2 puszkami kukurydzy. Na haczyk 4-6 kukurydza truskawkowa ( na waniliową mało brały). A miejsce to cypelek, rzutu w środek jeziora. Tylko trzeba uważać na zaczepy bo kilka ładnych karpi straciliśmy w ten sposób. I radzę żyłke główną minimum 0,22 i przyponik 0,20. Cieńszych zestawów nie widze sensu używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi