marcinm157 Napisano 15 Lipca 2007 Napisano 15 Lipca 2007 czy są jakieś i jak ktoś zna to prosze o odpowiedź może być tez poza wawą ale żeby nie za daleko oraz w okolicach mokotów, włochy, wola, ochota i ursus
bobiniarz Napisano 10 Września 2008 Napisano 10 Września 2008 żwirownia w Puchałach koło Raszyna. Sam tam jeszcze nie byłem ale dostałem namiar do współpracownika-wędkarza. Warto zasadzić się na szczupca i sandałka, a i kilku (nasto) kilowe karpie są tam łowione.
Benten Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 Żwirownia to rzeczywiscie dość fajne łowisko rybki wszelakiego rodzaju od płotki po sandacza. Fajnym łowiskiem są glinki na Żbikowie : Karp, Amur, Szczupak, Boleń i inne Łowisko w Komorowie, które jeszcze 2 lata temu było łowiskiem specjalnym.
bobiniarz Napisano 21 Października 2008 Napisano 21 Października 2008 Benten. Czy mógłbyś przybliżyć położenie glinianek na Żbikowie i łowiska w Komorowie? Z góry diękuję i pozdrawiam.
bobiniarz Napisano 23 Października 2008 Napisano 23 Października 2008 Benten. Jeżeli wysyłałeśmi coś na maila to powtórz bo skasowałem niechcący.
Sand Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 Tydzień temu byłem na w/w żwirowni w celu przetestowania nowego spiningu. Niestety dwugodzinne biczowanie wody nie przyniosło zadnych efektów, zero kontaktu z rybą. Brzegi żwirowni coraz bardziej przypominają wysypisko śmieci. W najbliższym czasie zamierzam odwiedzić zalew w Komorowie. Parę lat temu był to całkiem fajne łowisko.
smerw4 Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 Sand jest jakiś dojazd do tego zalewu w Komorowie autobusem lub pks-em z Warszawy ?
Gość Anonymous Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 a staw w starych włochach znacie (przystanek autobusowy za stacją kolejową) ? swego czasu łowiłem tam kapitalne szczupaki na woblerki jak jest teraz nie wiem...
Sand Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 Sand jest jakiś dojazd do tego zalewu w Komorowie autobusem lub pks-em z Warszawy ? Nie mam pojecia jak tam dojechac komunikacją miejską. a staw w starych włochach znacie (przystanek autobusowy za stacją kolejową) ? swego czasu łowiłem tam kapitalne szczupaki na woblerki jak jest teraz nie wiem... "Swego czasu" to znaczy kiedy? Byłem tam w zeszłym roku na spacerze przycięta trawka, nowe chodniczki..... troche dziwnie bym się tam czuł z wedką, zwłaszcza spiningiem.
Benten Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 Jak chcesz dojechać ze śródmieścia na żbików lub żwirownie komunikacją miejską to zapomnij, no chyba że lubisz sobie sporo pochodzić. Najmniej się chyba nachodzisz na komorów, bo tamtędy musi jeżdzić jakiś autobus (chyba jakiś prywatny przewożnik)
Sand Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 Łowisko w Komorowie, które jeszcze 2 lata temu było łowiskiem specjalnym. Byłem tam dzisiaj zrobić mały rekonesans Przy parkingu samochodowym znajduje sie tabliczka z napisem Łowisko Specjalne PZW. Jak dla mnie jest to troche dziwna sytuacja. Wyglada na to że zeby tam łowic ryby należy opłacać składki PZW i dodatkowo wykupić licencje na łowisko Na tabliczce znajduje się jeszcze informacja gdzie mozna wykupić licencje.
maniek Napisano 24 Kwietnia 2009 Napisano 24 Kwietnia 2009 Was to nie razi > Łowiska w okolicach Urusa wawa
lukaszwis Napisano 1 Maja 2009 Napisano 1 Maja 2009 Łowisko w Komorowie, które jeszcze 2 lata temu było łowiskiem specjalnym. Byłem tam dzisiaj zrobić mały rekonesans Przy parkingu samochodowym znajduje sie tabliczka z napisem Łowisko Specjalne PZW. Jak dla mnie jest to troche dziwna sytuacja. Wyglada na to że zeby tam łowic ryby należy opłacać składki PZW i dodatkowo wykupić licencje na łowisko Na tabliczce znajduje się jeszcze informacja gdzie mozna wykupić licencje. W komorowie mozna juz łowic od tamtego roku tylko na karte PZW , ale bylem dzis i lipa juz jest tam raczej wiekszosc ryb juz przebrana
Summer Napisano 4 Października 2009 Napisano 4 Października 2009 Witam ... Ja ze 2 tygodnie temu na szczęśliwicach wytargałem karpika takiego ok. 2 kg. i kilka leszczyków po 30 cm ... Ogólnie to mieszkam w okolicach szczęśliwic ale z kijkiem byłem tam pierwszy raz w życiu ... Co do stawu na włochach to widziałem że zgredziki łowią tam linki takie po 40 cm. ... sam tam raczej nie uczęszczam ... POZDRAWIAM !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.