Skocz do zawartości
tokarex pontony

Łowiska w okolicach Ursusa wawa

marcinm157

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy są jakieś i jak ktoś zna to prosze o odpowiedź może być tez poza wawą ale żeby nie za daleko oraz w okolicach mokotów, włochy, wola, ochota i ursus

• 1 year later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

żwirownia w Puchałach koło Raszyna. Sam tam jeszcze nie byłem ale dostałem namiar do współpracownika-wędkarza. Warto zasadzić się na szczupca i sandałka, a i kilku (nasto) kilowe karpie są tam łowione.

• 4 weeks later...
Napisano

Żwirownia to rzeczywiscie dość fajne łowisko rybki wszelakiego rodzaju od płotki po sandacza.

Fajnym łowiskiem są glinki na Żbikowie : Karp, Amur, Szczupak, Boleń i inne

Łowisko w Komorowie, które jeszcze 2 lata temu było łowiskiem specjalnym.

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
Napisano

Tydzień temu byłem na w/w żwirowni w celu przetestowania nowego spiningu. Niestety dwugodzinne biczowanie wody nie przyniosło zadnych efektów, zero kontaktu z rybą. Brzegi żwirowni coraz bardziej przypominają wysypisko śmieci.

W najbliższym czasie zamierzam odwiedzić zalew w Komorowie. Parę lat temu był to całkiem fajne łowisko.

Gość Anonymous
Napisano

a staw w starych włochach znacie (przystanek autobusowy za stacją kolejową) ? swego czasu łowiłem tam kapitalne szczupaki na woblerki jak jest teraz nie wiem...

Napisano
Sand jest jakiś dojazd do tego zalewu w Komorowie autobusem lub pks-em z Warszawy ?

Nie mam pojecia jak tam dojechac komunikacją miejską.

a staw w starych włochach znacie (przystanek autobusowy za stacją kolejową) ? swego czasu łowiłem tam kapitalne szczupaki na woblerki jak jest teraz nie wiem...

"Swego czasu" to znaczy kiedy? Byłem tam w zeszłym roku na spacerze :mrgreen: przycięta trawka, nowe chodniczki..... troche dziwnie bym się tam czuł z wedką, zwłaszcza spiningiem.

Napisano

Jak chcesz dojechać ze śródmieścia na żbików lub żwirownie komunikacją miejską to zapomnij, no chyba że lubisz sobie sporo pochodzić. Najmniej się chyba nachodzisz na komorów, bo tamtędy musi jeżdzić jakiś autobus (chyba jakiś prywatny przewożnik)

Napisano

Byłem tam dzisiaj zrobić mały rekonesans :grin: Przy parkingu samochodowym znajduje sie tabliczka z napisem Łowisko Specjalne PZW. Jak dla mnie jest to troche dziwna sytuacja. Wyglada na to że zeby tam łowic ryby należy opłacać składki PZW i dodatkowo wykupić licencje na łowisko :roll: Na tabliczce znajduje się jeszcze informacja gdzie mozna wykupić licencje.

Napisano

Byłem tam dzisiaj zrobić mały rekonesans :grin: Przy parkingu samochodowym znajduje sie tabliczka z napisem Łowisko Specjalne PZW. Jak dla mnie jest to troche dziwna sytuacja. Wyglada na to że zeby tam łowic ryby należy opłacać składki PZW i dodatkowo wykupić licencje na łowisko :roll: Na tabliczce znajduje się jeszcze informacja gdzie mozna wykupić licencje.

W komorowie mozna juz łowic od tamtego roku tylko na karte PZW , ale bylem dzis i lipa juz jest tam raczej wiekszosc ryb juz przebrana

• 5 months later...
Napisano

Witam ... Ja ze 2 tygodnie temu na szczęśliwicach wytargałem karpika takiego ok. 2 kg. i kilka leszczyków po 30 cm ... Ogólnie to mieszkam w okolicach szczęśliwic ale z kijkiem byłem tam pierwszy raz w życiu :) ... Co do stawu na włochach to widziałem że zgredziki łowią tam linki takie po 40 cm. ... sam tam raczej nie uczęszczam ... POZDRAWIAM !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.