Krygon Napisano 1 Maja 2019 Share Napisano 1 Maja 2019 Witam, chcial bym sie zapytac was wedkarzy z doswiadczeniem o opinie jaka zanete zamierzam zrobic Zaneta mam nadzieeje ze na leszcza ploc itp. Bede lowic na duzym zbiorniku okolo 6-7 m glebokosci 50% sparzonej zesrutowanej kukurydzy. 49% gotowane grochu nie luskanego 1-2 paczki male cukru waniliowanego 1 paczka czosku w proszku Haczyk 10r 2 slodkie kukurydze I teraz mam wielka prozbe. Czy to co pisze ma jakis sens? Czy poprostu jechac do wedkarskiego kupic zanete na leszcza i sie nie wyglupiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 1 Maja 2019 Share Napisano 1 Maja 2019 Ma to sens , tylko po co chcesz mieszać zapachy-wanilię z czosnkiem? Ja ciągle tradycyjnie nęcę parzoną pszenicą , kukurydzą czy pęczakiem , kupną sypką zanętę to daję tylko jako ''bazę'' do formowania kul , chociaż z powodzeniem można zastosować również tartą bułkę , parzona pszenica i tak ma w sobie klej że dość dobrze trzyma się w koszyczku , w razie czego można ją dokleić krochmalem czy kisielem pszenicą czy też kukurydzą nęcę strzelając z procy , po prostu własna zanęta nie sklepowa zawsze wychodzi taniej , nie mniej zawsze też w zapasie mam trochę kupnej zanęty czy pellet , po prostu czasami zdarza się jakiś szybki wypad i nie ma czasu zaparzyć pszenicy . Po prostu żyjemy w konsumenckich czasach i wmawia się nam że coś jest lepszego od tradycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krygon Napisano 5 Maja 2019 Autor Share Napisano 5 Maja 2019 Wyszla mi zaneta. Ale bardzo bardzo lepka jest, mega sie lepi i dlugo siedzi w koszyczku z jednej strony to chyba dobrze na warkocz odry, a na zatoczke tez? Zaneta ma mocny zapach, ale wymiaszany, wanilia z kukurydza i grochem. Co myslicie? Zrobilem druga ale bez cukru waniliowego. Co polecacie zeby dodac na zapach na leszcze? Czytalem o zmielonym suchym zarciem dla psa? Czy lepsze bedzie cukier waniliowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Możesz śmiało dodawać koper włoski suszony , nie tylko wzmaga apetyt ale i przeczyszcza rybę i sprawia że ryba jest cały czas głodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi