Skocz do zawartości
Dragon

Zbiornik wodny - czy jest sens łowić tam na spining ?

pablotor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jest niedaleko Torunia gdzie mieszkam zbiornik wodny...

LINK DO STRONY

Można tam wykupić pozwolenie i tak się właśnie zastanawiam czy tego nie zrobić ale...

Czy jest sens łowić nad takim zbiorniczkiem spiningiem z brzegu ? Niestety nie ma możliwości łowienia tam z łodzi a i sprzęt jaki na razie posiadam to tylko spining...Mam wklejaneczkę i kijek 10-30g.

Czy może zaopatrzyć się jednak lepiej w coś ze spławikiem nad taki zbiornik ?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

No to mi za wiele nie daje bo jestem początkującym wędkarzem i nie bardzo potrafie to określić na podstawie zdjęć...

Napisano

Najlepiej o rybostan, dobre miejsca i inne ciekawostki zapytać miejscowych. Wiadomo, że można trafić na różnych ludzi, ale na pewno spotkasz kogoś, kto udzieli ci rad dotyczących zbiornika (poza tym myślę, że właściciel powinien być zobowiązany do udzielenia każdej informacji dotyczącej zbiornika, osobie, która opłaca licencję!).

W informacji o zbiorniku jest wzmianka o drapieżnikach, które tam występują, więc myślę, że zabranie spinu będzie dobrym rozwiązaniem.

Napisano
No to mi za wiele nie daje bo jestem początkującym wędkarzem i nie bardzo potrafie to określić na podstawie zdjęć...

szczupaki, ładne sumy i okonie są w galerii, są to ryby drapieżne, które łowi się na spinning, nie jest trudno to pojąć

czyli opłaca łowić się tam na spinning

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.