tit_num Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 Dzisiaj wracając ze szkoły z kolegą podeszliśmy do stawu. Jets to duży staw hodowlany niezbyt głeboki. Hodowlany to tylko z nazwy, ponieważ od jakiś 2 lat nikt się nim nie zajmuje. Woda jest dosyć czysta, a więc widać pływające ryby. Są tam karpie, okonie, liny, płocie i może coś jeszcze. Gdy dzisiaj spojrzałem na staw ujrzałem cos co mnie zdziwiło. Blisko brzegu(było tam jakieś 1,5m głębokości) blisko tafli wody podpłynęła pomarańczowo czarna ryba(dużo więcej pomarańczowego, czarne tylko plamy po bokach.) Była wielkości i raczej kształtu karpia. Co to za ryba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 Co to za ryba??Czy podobna do tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tit_num Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 Nie widziałem jej dobrze bo była w wodzie, ale chyba chodzi o tą chociaż tamta miała bardziej jaskrawe ubarwinie no i była dużo mniejsza. Ta to prawdziwy potwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 na pewno karp koi jak na hodowlanym stawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 tamta miała bardziej jaskrawe ubarwinie Moze też być ,jaż kolorowy.Ale fotki nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 Moze też być ,jaż kolorowy ale chyba nie ma czarnych plamek jaź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tit_num Napisano 24 Września 2007 Share Napisano 24 Września 2007 Postaram się go złowić i pokażę wam fotkę. Wtedy będzie dobrze widać co to za ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomass888 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Chciałem sie dowiedzieć co to za ryba. Najbardziej prawdopodobna wydaje mi sie certa. Ale dla pewności wrzucam fotkę. Pomóżcie z identyfikacją. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 boleń? jakiej ona jest wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 jakiej ona jest wielkości? Bolen moze byc kazdej wielkosci. Napisz jaka metoda to zlowiles i na co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 certa ma pyszczek skierowany w dół, tak więc może to być nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 tomass888, po kształcie pyska to raczej boleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomass888 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Ta ryba ma około 20-30 dkg. Złapałem to ręcznie po spuszczeniu wody se stawu. Nigdy wcześniej takiej ryby nie było w tym stawie. Nie wiem skąd się ona tam wzięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Tak wygląda 20-30dkg boleń: Wydaje sie podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomass888 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Jeszcze raz daje fotkę trochę mniejsza ale lepsza jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomass888 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Z tego co szperałem na necie to chyba jaź też jest podobny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 jaź też jest podobny? oj jaz to to nie jest klen tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomass888 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Klenia wykluczyłem na samym wstępie bo ma większe łuski i inny pysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 tomass888 to jest na 99% boleń Każdy Ci to mówi, więc chyba wszystko jasne? Nigdy wcześniej takiej ryby nie było w tym stawie. Albo ptaki mogły ją przenieść, albo jakiś wędkarz wpuścił tą rybkę. Możliwości jest jeszcze od groma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 11 Listopada 2007 Share Napisano 11 Listopada 2007 Ryba przypomina troszkę sieję. Ale biorac pod uwage akwen z ktorego ja zabrales.. Takie tylko przemyslenia ale do sieji podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Ryba przypomina troszkę sieję. sieja, hmmm... cóż ryba głębinowa, a że żyje w stawie? 2-3m. Albo ptaki mogły ją przenieść, albo jakiś wędkarz wpuścił tą rybkę. Możliwości jest jeszcze od groma... ptaki tak: wędkarz nie Tak wygląda 20-30dkg boleń: według mnie to jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomass888 Napisano 12 Listopada 2007 Share Napisano 12 Listopada 2007 Według mnie też to jest to samo. Tylko różni sie kolorem ale ryba bardzo szybko może zmienić kolor w różnych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Kiedyś złowiłem takie oto 2 rybki. Ta większa miała 50cm a ta mniejsza troszke ponad 40cm. Jestem ciekaw co powiecie, mam pewne przypuszczenia co to za gatunek ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=59165#59165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreq Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Japoniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi