szczepax Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Mam pytanie: czy ktoś łowił albo ma jakieś informacje na temat rzeki Jeziorki (mazowieckie)? Cytuj
ipolo Napisano 7 Sierpnia 2008 Napisano 7 Sierpnia 2008 tak ja poławiałem i poławiam (obecnie rzadziej) na kliku odcinkach. Powiedz, gdzie planujesz łowić lub jakie ryby Cię interesują. Ja poławiałem szczupaki, okonie.....ale są super miejsca na inne ryby. Rzeka wspaniała jak na podwarszawską rzeczkę. POLECAM Cytuj
DooLiN Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 Jakby ktoś chciał wiedziec coś więcej o tej rzece to pisac. Cytuj
Robertoo Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 Witam Jak wygląda wędkowanie na tej rzece na wiosnę???tzn. w maju Cytuj
Robertoo Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Interesuje mnie spławiczek i zestawik gruntowy. Cytuj
Skunk Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Na spławik masz szanse na złowienie ładnych płoci,linów,karasi,jazi i również może się trafic karp lub amur.Radzę Ci łowic na spławik niz na grunt bo Jeziorka nie jest bardzo szeroką rzeką ale możesz w niektórych miejscach próbowac z delikatnym feederkem.A i na jakich odcinkach chciałbyś łowic koło jakich miejscowosc? Cytuj
Robertoo Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 A jakie są najlepsze Twoim zdaniem miejsca??? Bo ja przyznam szczerze, że pierwszy raz chce się tam wybrać. Jakiej mniej więcej jest głębokości ta rzeczka??? Cytuj
Skunk Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Głębokośc od 0,5m do 1,5m są czasami głębsze dołki.Bardzo lubie łowic na zakrętach bo jest wtedy szansa na jazia a jest jego dośc sporo ale zalezy od odcinkow a na wiosne wybrał bym wolniejsze odcinki lub brzegi z spowolnionym nurtem. Cytuj
Robertoo Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Masz na myśli może początek rzeki ?? Czy może gdzieś dalej??? Na wiosnę to chyba uderzyć w mięsko, kuku, pęczak itd. Cytuj
Skunk Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Mam na mysli odcinek od Zalewu Osieczek do Zalewu w Głuchowie a dalej jeszcze jes Zalew Lesznowola.Polecał bym odcinek między zalewem Głuchów a Zalewem Lesznowola.Czerwony robak będzie dobry i larwy chruscikow Cytuj
Robertoo Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 No to super, skoro polecasz to tam sie wybiorę na wiosnę. Spławik i lekki feederek. A larwy chruścików możesz mi powiedzieć skąd je wytrzasnąć??? Cytuj
Skunk Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 Larwy chruścika to na wiosne znajdziesz w rzece normalnie z patyków przy brzegu zobacz sobie na google jakieś informacje.Pomogłem?Daj pomógł.POZDRAWIAM Cytuj
Robertoo Napisano 7 Stycznia 2009 Napisano 7 Stycznia 2009 No pewnie, że pomogłeś. Wielkie dzięki Cytuj
waszadi Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Witam Wszystkich na forum. To mój pierwszy pościk tutaj. Mam pytanko odnośnie pstrąga w Jeziorce. Słyszałem kiedyś, że są odcinki gdzie można go " trafić ". W informatorze Jeziorka widnieje jako rzeka górska więc chyba coś tam jednak pływa . Więc jak to jest z tymi kropkowańcami i na jakich odcinkach można je spotkać? Cytuj
Robertoo Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Poczytaj i poprzeglądaj może coś znajdziesz http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=35259& Cytuj
waszadi Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Czytałem i przeglądałem już wiele na forach i po googlowałem sporo pe necie ale nieocenione są porady bywalców tych konkretnych miejsc Cytuj
Skunk Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Polecam odcinek Przęsłąwice-Głuchów (Do zalewu) Cytuj
waszadi Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Wielkie dzięki Skunk, niebawem spróbuję pozdrawiam Cytuj
bobiniarz Napisano 17 Kwietnia 2009 Napisano 17 Kwietnia 2009 Łowił ktoś ostatnio (na przestrzeni tygodnia) w Jeziorce, stan wody w normie (nie wylała)? Proszę o szybką odpowiedź, bo planuję wypad w niedzielę i nie wiem gdzie jechać. Cytuj
Skunk Napisano 17 Kwietnia 2009 Napisano 17 Kwietnia 2009 W jakiej miejscowości zamierzasz łowic?Byłem na jeziorce tydzien temu i wynikiem była płoc 30cm kilka mniejszych i karas 22cm i mniejsze.Stan wody normalny. Cytuj
bobiniarz Napisano 18 Kwietnia 2009 Napisano 18 Kwietnia 2009 Nigdy tam nie byłem ale sam radziłeś: Polecam odcinek Przęsłąwice-Głuchów (Do zalewu), więc może tam. Zresztą w ten weekend jadę jednak nad Zegrze ale może w następny wybiorę się nad Jeziorkę. Jak możesz doradzić coś w sprawie miejsca i metody połowu to będę wdzięczny. Cytuj
Gość Anonymous Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 Jedź do Konstancina. Autobus zdaje się 710??? wysiądź na przystanku mirków-szkoła i masz przed sobą kawałek niezłej aczkolwiek mocno chimerycznej wody... W ubiegłym tygodniu spacerek dał mi 2 jaziki i kilka płoci powyżej 30 cm (rybcie wróciły do wody). Ryby są ale zapach wody tego dnia pozostawał wątpliwości... sporo osób łowi grube płocie i właśnie jaziki na delikatną przystawkę nęcąc odrobinę jokersem. Cytuj
bobiniarz Napisano 23 Kwietnia 2009 Napisano 23 Kwietnia 2009 Dzięki Karol_73, napewno się wybiorę, tylko będę jechał autem. Ale to jeszcze musi poczekać, odkryłem nową wodę niedaleko mnie i muszę ją sprawdzić. Cytuj
Sand Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 A jak wygląda sprawa ze spiningiem? Gdzie znajduja sie najlepsze odcinki rzeki do tej metody? Czego mozna się spodziewać? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi