gigant Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Może ktoś podzieli się wiadomością gdzie można powędkować w okolicy Chełma ( tylko komercyjne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gigant Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 To może ja sam zacznę od tego co wiem : Żółtańce tzw. Pstrągowo można powędkować ale w szczególności zjeść smacznego pstrąga i wypić browka. Polecam na wypadzik rodzinny , co do połowu to byłem kilka razy , a tylko raz złapałem karpia ( ok 1,5 kg) Drugim łowiskiem są stawy w Sosnowicy ( niestety nie jest to najbliższa okolica Chełma ok. 50 km od Chełma ) z tego co słyszałem to w 2007 roku łowisko jest nieczynne.Stawy są git można powalczyć z karpiem , ale ja polecam zasiadkę na suma, minus to taki ,że brak jest zaplecza gastronomicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieluch Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Na pstrągowie czyli jak sie potocznie utarło "u czarnego" kumpel wyją przy mnie na kulkę swoją zyciówę 11,5 kg było to w maju zeszłego roku prawdę mówiąc to wspólny sukces bo ja wybierałem dla niego sprzęt w sklepie i wiązałem wszytko łącznie z kulką no ale to on go wyholował. Mój rekord tego łowiska to 3 kg amur złowiony na bata 5 metrowego na b. delikatny zestaw i w zasadzie to satysfakcjonuje nie sama wielkość bo sam amur 3 kilo to jeszcze nie okaz zaden. Ponadto zdarzały mi sie karpie 3 i trochę ponad 4 kg Jak ktoś lubi Karpie i karasie to tam tego jest od zatrzęsienia wczesną wiosną polecam czerwonego robala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpiarzo Napisano 18 Sierpnia 2010 Share Napisano 18 Sierpnia 2010 Jutro jadę na pstrągów .Może coś złapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieluch Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Pstrągowo ostatnimi czasy zeszło na psy całkowicie, a szkoda bo było tam fajnie Ławeczki połamane (kompletnie nic nie remontują), krzaczorami pozarastało, w wodzie zielsko. Na dodatek łowić nie można... Byłem dziś, knajpa otwarta, browar i ryby sprzedają, a koleś twierdzi że nie ma wędkowania mimo że dwa stanowiska były zajęte przez moczykii... Pojechałem bo karta jeszcze nie opłacona i chciałem nowe kije wypróbować, a oni tylko po znajomości wpuszczają. W dodatku koleś z baru twierdzi że nie ma ryb, a w wodzie aż się gotuje. Mógł by chociaż nie próbować ze starego wędkarza durnia zrobić, tym bardziej że kolesie od strony Chełma siedzieli i sporo w siatce mieli... Chyba czas skreślić Pstrągowo z mapy fajnych łowisk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pido12 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Witam . Chciałbym tylko wrzucić info o zbiorniku koło Chełma. Może ktoś będzie chętny. Biały Rów w Rejowcu. Nie ma opłaty za złowione ryby Byłem pierwszy raz w weekend. 2 karpie, 2 i 3,5 kilo. Całkiem spoko łowisko . Aaa, jeszcze kąpielisko otworzyli , są ratownicy. Można fajnie dzień z rodzinką spędzić. Pozdrawiam,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi