tomik Napisano 17 Lipca 2005 Napisano 17 Lipca 2005 Otrzymałem na maila poniższy list, być może ktoś z użytkowników forum będzie w stanie pomóc: Witam Serdecznie. Piszę teraz prace licencjacką na temat: Nielegalny połów ryb w rzece Parsęta. W Parsęcie jesienią kłusują trocie, które idą na tarło. O tym chciałem napisać. Byłem już w kilku bibliotekach i księgarniach, ale niestety, na razie nic nie "podpasowało" mi pod temat. Dla tego też zwracam się do Was o pomoc. Czy posiadacie w sprzedaży lub posiadaliście publikacje na temat ochrony prawnej ryb w rzece, o kłusownictwie, troci, itp. Czy może wiecie gdzie się o takie pozycje zwrócić? Przy informacji prosze podać tytuł pozycji i jego cenę. Z góry dziękuję za odpowiedź.
artech Napisano 17 Lipca 2005 Napisano 17 Lipca 2005 jedyne co przycodzi mi do głowy to artykuły w prasie wędkarskiej, dużo tego było w "Wędkarzu Polskim" może do nich (do redakcji) zwrócić się z prośbą o udostępnienie starszych numerów, a może ktoś ma i nie są mu potrzebne... www.wedkarz.pl - tam powinien być adres email
maniek Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 Tomik czy nie prościej było by zapytać u żrudeł czyli u Przyjaciuł Rzeki Parsęty pamiętam że coś takiego istniało ale jak poszukam w prasie to napisze o tym dokładniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.