Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Po 15 latach mam zamiar zacząć wędkować, była to dla mnie za dzieciaka wielka frajda! Mam pytanie co mam zrobić by legalnie wędkować na Jeziorze Lusowskim w Lusowie Wlkp. POZDRAWIAM

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

jest to łowisko specjalne, nalezy wykupić pozwolenie w odpowiednim miejscowym sklepie wędkarskim...

a tak poza tym www.google.pl

pierwszy link - klik - i naprawdę wszystko jasne :roll:

• 5 months later...
Napisano

1. Ile kosztuje zezwolenie na połów z lodzi i z brzegu i gdzie można je kupić?

2. Jakich ryb się spodziewać i w jakich wielkościach :mrgreen: na spławik, feeder i spinning?

3. Jakie najskutecziejsze przynęty?

Pozdrawiam

• 6 months later...
Napisano

Wedkuje na jeziorze lusowskim juz pare lat, od strony otowa . Dla mnie to jezioro jest trudnym lowiskiem,poniewaz nie majac wiele czasu nigdy nie moge przygotowac stanowiska. Przyjezdzam z reguly na jeden dzien,z roznymi efektami wedkowania.A teraz pytanie, czy zarybili w tym roku rybami,a jesli tak to jakimi i jeszcze jedno pytanie o sandacza ,historia mowi ze bylo go wiele,ale ja z nim sie jeszcze nie zaprzyjaznilem. Pozdrawiam

• 3 months later...
Napisano

Witam,

od 1 lipca do końca października będę przebywać na WLKP, jak prezentuje się jeziorko, o którym pisaliscie, ile km jest od Tarnowa Podgórnego - podajcie jakieś info na temat spinningowania na tym jeziorze - który brzeg, czy mozna i gdzie wypożyczyć Łódź ile kosztują zezwolenia...??

Mam zamiar rozpocząć tam jesienny sezon szczuopakowo-sandaczowy

• 2 months later...
Napisano

a wiec tak mam zamiar zawitac nad to jeziorko w pazdzierniku, zezwolenia na jeden dzien dla zrzeszonych w PZW to koszt 14 zl, miesiac kosztuje 35 zl, a rok 60zl (albo65)

Lowisko jest spore, wody duzo, czyste jak na nasze warunki8, ale miejscowi twierdza ze trudne, jest pare ciekawych miejsc od strony lusowa, jak rowniez po przeciwnym brzegu, z brzego ze spinem raczej bedzie ciezko, bo rewelacji co do stanowisk nie ma, jest kilka pomosto wychodzacych po ok 10-15m w jezioro, ale sa czesto oblegane, lodek zacumowanych co nie miara, jest etz wypozyczalnia lodzi, ale brak jakiejkolwiek informacji o godzinach i dniach w ktorych jest czynna, nie mniej jednak sporouje. na pewno wyladuje tez nad warta oraz na pobliskim dopiewie i jakim mlodym zalewie.

• 3 years later...