smagico Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Witam! Po 15 latach mam zamiar zacząć wędkować, była to dla mnie za dzieciaka wielka frajda! Mam pytanie co mam zrobić by legalnie wędkować na Jeziorze Lusowskim w Lusowie Wlkp. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 jest to łowisko specjalne, nalezy wykupić pozwolenie w odpowiednim miejscowym sklepie wędkarskim... a tak poza tym www.google.pl pierwszy link - klik - i naprawdę wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smagico Napisano 14 Marca 2007 Autor Share Napisano 14 Marca 2007 Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 1. Ile kosztuje zezwolenie na połów z lodzi i z brzegu i gdzie można je kupić? 2. Jakich ryb się spodziewać i w jakich wielkościach na spławik, feeder i spinning? 3. Jakie najskutecziejsze przynęty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1024 Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Wedkuje na jeziorze lusowskim juz pare lat, od strony otowa . Dla mnie to jezioro jest trudnym lowiskiem,poniewaz nie majac wiele czasu nigdy nie moge przygotowac stanowiska. Przyjezdzam z reguly na jeden dzien,z roznymi efektami wedkowania.A teraz pytanie, czy zarybili w tym roku rybami,a jesli tak to jakimi i jeszcze jedno pytanie o sandacza ,historia mowi ze bylo go wiele,ale ja z nim sie jeszcze nie zaprzyjaznilem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 Witam, od 1 lipca do końca października będę przebywać na WLKP, jak prezentuje się jeziorko, o którym pisaliscie, ile km jest od Tarnowa Podgórnego - podajcie jakieś info na temat spinningowania na tym jeziorze - który brzeg, czy mozna i gdzie wypożyczyć Łódź ile kosztują zezwolenia...?? Mam zamiar rozpocząć tam jesienny sezon szczuopakowo-sandaczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 a wiec tak mam zamiar zawitac nad to jeziorko w pazdzierniku, zezwolenia na jeden dzien dla zrzeszonych w PZW to koszt 14 zl, miesiac kosztuje 35 zl, a rok 60zl (albo65) Lowisko jest spore, wody duzo, czyste jak na nasze warunki8, ale miejscowi twierdza ze trudne, jest pare ciekawych miejsc od strony lusowa, jak rowniez po przeciwnym brzegu, z brzego ze spinem raczej bedzie ciezko, bo rewelacji co do stanowisk nie ma, jest kilka pomosto wychodzacych po ok 10-15m w jezioro, ale sa czesto oblegane, lodek zacumowanych co nie miara, jest etz wypozyczalnia lodzi, ale brak jakiejkolwiek informacji o godzinach i dniach w ktorych jest czynna, nie mniej jednak sporouje. na pewno wyladuje tez nad warta oraz na pobliskim dopiewie i jakim mlodym zalewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Czy jest ktoś w temacie czy ma jeziorze Lusowskim wolno wędkować z pontonu (oczywiscie zarejestrowanego i po opłaceniu należnych składek)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Szukam kontaktu z wędkarzem który zna dobrze jezioro Lusowo i mógłby podzielic sie troche nabraną wiedzą na temat tej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 dziara, jeżeli chodzi o jesień to są tam okonie giganty byłem ze znajomym i na żywca ładnie brały szczególnie od strony szkoły w lusowie ale z łodzi bo pod tym pasem trzcin od pola byłem tam w zeszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi