adi1122spid Napisano 1 Września 2007 Napisano 1 Września 2007 od poniedziałku szukam nowej miejscówki na rzece krznie . moja była miejscówka moim zdaniem jest za płytka ma max 1 m. głebokosci i teraz pytanko rzeka ma max 3 m. głebokosci no moze znalazły by sie doły gdzie było by głebiej. czy szukac miejsca gdzie bedzie np 2 m. czy moze byc płyciej ?? chce łowic płocie i okonie na spławik płoc na pszenice a okonie na czerwonego robaka z gory dzieki .
maniek Napisano 2 Września 2007 Napisano 2 Września 2007 Idzie jesień ryba bedzie szukać głębszych miejsc ,radze też poszukać coś głębszego nawet głębiej jak owe2m.
Neon Napisano 21 Lutego 2008 Napisano 21 Lutego 2008 Ja tylko powiem, że łowię na rzece ok. 1m glębokości tyle, że głębokość jest stała albo jest wręcz mniejsza więc nie mam takiego problemu i ryby stoją praktycznie wszędzie i gdzie nie rzucę to coś złapię tylko kwestia taka, że trzymają się stadnie rozmiarami np. w jednym miejscu łowie 3 małe rybki, a w innym 2 większe itp. Takie są moje obserwacje praktyczne, która chyba są poparte teorią, że ryby trzymają się często stadnie "wiekowo" ? No i teraz jak jest chłodniej to chyba lepsze są robaki niż przynęty roślinne ? Dodam od siebie taką ciekawostkę, że na białego robaka miałem brania dobre, a później łowiłem na robaki "barwione" o nazwie "białaski grubaski" i w opakowaniu były takie żółtawe i czerwone to na te żółtawe nic nie brało, a na czerwone bardzo dobrze choć te żółtawe były podobne do standardowych białych to rybom robiły różnice i w ogóle nie miałem brań na te żółte, a po zmianie na tego zabarwionego na czerwono 5 minut i branie i później co chwile brania Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.