Skocz do zawartości
tokarex pontony

jakiej głebokosci szukac ??

adi1122spid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

od poniedziałku szukam nowej miejscówki na rzece krznie . moja była miejscówka moim zdaniem jest za płytka ma max 1 m. głebokosci :) i teraz pytanko rzeka ma max 3 m. głebokosci no moze znalazły by sie doły gdzie było by głebiej. czy szukac miejsca gdzie bedzie np 2 m. czy moze byc płyciej ?? chce łowic płocie i okonie na spławik płoc na pszenice a okonie na czerwonego robaka z gory dzieki :) .

przynęty na klenia   Dragon
  • 5 months later...
Napisano

Ja tylko powiem, że łowię na rzece ok. 1m glębokości tyle, że głębokość jest stała albo jest wręcz mniejsza więc nie mam takiego problemu i ryby stoją praktycznie wszędzie i gdzie nie rzucę to coś złapię tylko kwestia taka, że trzymają się stadnie rozmiarami np. w jednym miejscu łowie 3 małe rybki, a w innym 2 większe itp. Takie są moje obserwacje praktyczne, która chyba są poparte teorią, że ryby trzymają się często stadnie "wiekowo" ? No i teraz jak jest chłodniej to chyba lepsze są robaki niż przynęty roślinne ?

Dodam od siebie taką ciekawostkę, że na białego robaka miałem brania dobre, a później łowiłem na robaki "barwione" o nazwie "białaski grubaski" i w opakowaniu były takie żółtawe i czerwone to na te żółtawe nic nie brało, a na czerwone bardzo dobrze choć te żółtawe były podobne do standardowych białych to rybom robiły różnice i w ogóle nie miałem brań na te żółte, a po zmianie na tego zabarwionego na czerwono 5 minut i branie i później co chwile brania :razz:

Pozdrawiam :wink:

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.