Skocz do zawartości
Dragon

Sztuczne robaczki

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakie jest Wasz zdanie na temat sztucznych przynęt typu białe, czerwone robaki, sztuczna ochotka itp. ? Stosujecie i czy daja lepsze efekty polowu czy są tylko wygodniejsze?

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
Gość Anonymous
Napisano

Nie sądzę żeby sztuczne robaki były efektywniejsze od żywych.

• 10 months later...
Napisano

Używałem w zimie, sezon 04/05, przyczepionej do mormyszki sztucznej ochotki (chyba berkeleya), bardzo dobrze się sprawdzała przy żerujących okoniach, można było na jedną wyjąc 3-5 okonków zanim ją urwały, żywa ochotka po jednym jest do wymiany, oszczędzałem czas i dzięki temu miałem lepsze wyniki niż koledzy na tradycyjną. Przy bardzo słabych braniach lepsza była żywa. Nie badałem reakcj innych ryb.

Jacek

• 2 years later...
  • 2 weeks later...
Napisano

robaki berkleya mają swój specyficzny zapach i kilka razy zakładaem je na hak(mój znajomy ich używał i od niego brałem) brania były.. plus ,że drobnica nie wysysała ich jak normalnych białych tej zimy napewno wypróbuje ich ochotke to napisze coś więcej

Napisano

Też mam zamiar sprawić robaki berkleya. Jak na razie to zbieram opinie na ich temat. Do chwili obecnej jest więcej plusów :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.