Gobio Gobio Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 witam chcę kupić tubę ochronną na wędkę 275cm _dwuskład w sieci można znaleźć tuby firmy MAX za około 100pln druga opcja to stcroix -tuba dedykowana za około 200pln z tym że nie jestem pewnien która tak naprawde bedzie solidniejsza... możecie mi coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Mam trzy kije spinningowe o różnych gramaturach, do tego dwa kołowrotki (z czego jeden Cormorana kupiony parę dni temu); także przydałby się 3 kręcioł (tu liczę, że dostanę go od brata na prezent pod choinkę ). Do tych 3 zestawów potrzebne będą na przyszły sezon żyłki/plecionki plus zapas przyponów wolframowych/fluocarbonowych. Idąc dalej planuję zakup nowych woderów i podbieraka, gdyż obecne "skończyły" już praktycznie swoją żywotność. Co do dalszych zakupów to na wiosnę standardowo planuje zakup jakichś 10-15 woblerów. Poza tym uzupełnienie pudełek z przynętami jakimiś nowymi gumami, parę obrotówek, wahadeł itp. To z grubszych zakupów na tyle. Edit: no i jeszcze najważniejszy zakup - karty wedkarskiej (w moim okręgu to ok.370 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Tym razem pod choinke mam zamiar kupić kolejny kołowrotek. Bedzie to Ryobi Zauber 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Lamiglas do 14gr z serii Certified Pro 2,9m, potem może zdążę na majówkę z czymś do 1oz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goryl25 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Ja mam w planach kupić PARASOL WĘDKARSKI ZAMYKANY 360 STOPNI i na wiosne trzeba pouzupełniać braki w akcesoriach gruntowych i spławikowych Czyli RURKI ANTYSPLĄTANIOWE , SPŁAWIKI , KRĘTLIKI , HACZYKI .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Lamiglas do 14gr z serii Certified Pro 2,9m, potem może zdążę na majówkę z czymś do 1oz. Tench,na 99% 1oz. ma w dobrej cenie gosciu z krk-nówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekk890 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ja mam zamiar kupić kilka woblerków jaziowo-kleniowych Pewnie jeszcze coś mi przyjdzie do głowy jakąś torbę na przynęty czy coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Kij sumowy do połowów z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ja planuję kupić na allegro zestaw typu: 2 teleskopy z kołowrotkami, pokrowiec, podbierak i do tego jakieś drobne rzeczy typu splawiki haczyki itp. Cena w okolicach 160pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ja będę chciał kupić teleskop 3.00 , 80-120g ogólnie nie inwestuje w sprzęt zbytnio ...dobra żyłka i odpowiednia przynęte i to cały sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ja planuję kupić na allegro zestaw typu: 2 teleskopy z kołowrotkami, pokrowiec, podbierak i do tego jakieś drobne rzeczy typu splawiki haczyki itp. Cena w okolicach 160pln Odpusć sobie takie zestawy to lipa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 leon wiesz ja łowię bardzo amatorsko i nie grzeszę pieniędzmi które bym mogł wydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Tym bardziej odpuść sobie zestawy z allegro ze sprzetem "no name", a jeśli zestaw jest firmowy to dokladnie policz ile zapłacisz w normalnym sklepie bo nikt Św Mikołajem nie jest i za darmo nic nie dorzuci a jak już to jakąś drobnostkę Przeważnie na takich zestawach ludzie dobrze zarabiają kusząc ludzi obfitością zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Właśnie jesli nie grzeszysz forsą i łowisz amatorsko to odpuść takie zestawy . Można kupić lepszy sprzecik za tę kase i nie pluć sobie potem w brode i co ważniejsze zniechęcić się do wedkowania!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Wiem że nikt nic za darmo nie da ale zakładając że jestem wędkarzem który od czasu do czasu sobie gdzieś wyskoczy to czy opłaca mi się inwestować w super sprzęt. No i jaka jest różnica między wędką za 30 zł a za 130 zł?? To co byście mi radzili w momencie jak mam około 160pln do wydania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Różnica miedzy wedka za 30 i za 130zł to 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 To co byście mi radzili w momencie jak mam około 160pln do wydania?? Kup jedna a porzadne wedke z kolowrotkiem. Ryb polapiesz pewnie tyle samo a bedziesz mial o wiele wieksza przyjemnosc z lowienia. Jaka technika lowisz? To bedziemy mogli podpowiedziec cos wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Łowię przede wszystkim na spławik. Czasami się zdarza na spining. Na chwile obecną mam bacik 6m ale taki najbardziej podstawowy że tak powiem i jeden teleskop 3m kupiony "u Ruskich" na bazarze i tego samoego pochodzenia kołowrotek. Łowiąc tym teleskopem nie odczułem dyskomfortu czy tez nic innego co zniechęcałoby do łowienia czy to na spining czy na spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Mistrzu, zaufaj nam... Lowimy troche dluzej niz Ty Oczywiscie mozemy Ci powiedziec "Tak, tak, oczywiscie zestaw za 160zl z allegro bedzie wspanialy" tylko, ze jezeli juz pytasz o rade to musisz sie liczyc z tym, ze ta rada moze nie pokrywac sie z Twoimi zalozeniami. Ja tez kiedys lowilem na ruskie wedki i nie odczuwalem dyskomfortu. Teraz natomiast lowie na wedki porzadniejsze i odczuwam przyjemnosc. Taka jest roznica I nie jestem bynajmniej osoba ktora wydaje na wedke 500 zl i na kolowrotek drugie tyle. Celuje raczej w ten tanszy segment. A dla Ciebie na splawiczek polecilbym wedke o dlugosci 3,6-4,2m z kompozytu weglowego. Co do firmy to na tym poziomie roznice nie beda zbyt mocno odczuwalne. Na przyklad Mikado trython-match-3-9m-40g Do tego kolowrotek w odpowiednim rozmiarze. Kolowrotki Okuma na przyklad ciesza sie dobra opinia taniego i niezawodnego sprzetu: okuma-booster-rd-40 I niech ta ruska wedka bedzie robila za gruntowke, bacik do lowienia drobnych ryb a ten nowy sprzet do polowu na splawik metoda odleglosciowa. Jezeli juz chcesz wydac 160zl na sprzet to wydaj je madrze kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Ja nie wątpię że macie większe doświedczenie ode mnie. Metodą odległościową nie łowiłem nigdy. Ruska wędka będzie dla dziewczyny. To powiedzcie mi jaka jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 premier1986, różnica jest przyjemnosc łowienia (lekkosc sprzetu ,bezproblemowy wyrzut zestawu , frajda zwalki z ryba ) a metoda odległosciowa nie rózni sie od łowienia na spławik ... dużo ! poczytaj popatrz ... agwarantuje ze ci sie spodoba pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 To przynajmniej już wiem jaka jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 To przynajmniej już wiem jaka jest różnica. a więc wracając do tematu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 wracając do tematu to jakiś sztywny pokrowiec na spina niedługo będę szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Ja planuję odłożyć trochę grosza na nową HM-80 identyczną jak ostatnio połamałem, do tego dobrej jakości spiningowe rękawiczki najlepiej z Rapali i kolejne wobki Znowu będzie trzeba wyjechać pewnie na zachód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi