Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje łowisk płatnych blisko Bielska w których występuje karp amur karaś leszcz. Proszę o informacje na temat cen i dojazdu

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam! Ale mam pytanie czy gdzies niedaleko czechowic sa jakies łowiska, sawy, albo jakies odcinki Wisly do ktorych warto zawitac :lol:

Chociaz po tych ulewach ostatnich to moze byc teraz problem z jakimis wiekszymi sztukami.(chyba ze sie myle to prosze mnie poprawic ;) )

Jezeli byscie znali jakiekolwiek CIEKAWE miejsca to dajcie znac bo juz mnie znudzily wycieczki z finalem z 15cm okoniami... :oops:

Pozdrawiam

Napisano

Ciekawe odcinki Wisły to moim zdaniem odcinek poniżej zapory Goczałkowice do kładki przez rzekę, ale tu potrzebne jest specjalne zezwolenie na zaporę. Z łowisk ogólnodostepnych to Wisła od kładki w Zabrzegu w dół, szczególnie ujście do Wisły rzeki Iłownica. Z łowisk komercyjnych, nie wiem jak w tym roku, bo tam nie byłem, ale jeszcze do zeszłego działało łowisko U Koniora w Rudzicy - niezbyt duży, malowniczo położony staw.

Napisano

bboobb, Na tym ujściu Iłownicy do Wisły przez cały dzien to tylko 2 okonie ( kazdy po ok. 23-24 cm) na blache... Pierwszy za drugim rzutem, a drugi po jakiś 15 minutach.

( obydwa zabraly zaraz przy brzegu). Rybacy ktorzy tam byli wyciagali takie rybcie ze na żywca byly by dobre :twisted:

A spławik strasznie szybko uciekał... Wiec iłownica odpada... Czyli jak narazie to zostaje zbiornik Łąka ( ostatnio jak bylismy na nim to koleś wyłowił szczupca.. na moje oko miał gdzieś z 75-80 cm)

Więc ryby tam są :mrgreen:

Ale jakoś nie mam siły latać ze spinem ... wiec przy najbliższej okazji będę się nastawiał na grunt, bądź tez na spławik... zobaczy się :lol:

Wisła też wchodzi w grę więc ... opcji jest kilka :cool:

Napisano

hexman jeżeli chodzi o ujście Iłownicy do Wisły to co do spiningu nic nie mogę Ci powiedzieć, bo bardzo rzadko łowię tą metodą, ale z gruntu można tam wyciągnąć ładne rybki. Oczywiście jak to mówią "nie zawsze jest niedziela" - raz jest lepiej raz gorzej.

Napisano

Nie, są to wody ogólnodostępne PZW. Łowiskiem specjalnym jest dcinek poniżej zapory do kładki dla pieszych.

Jeżeli chodzi o to, że w tym dziale, to moje posty są odpowiedziami na zadane pytanie.

A już dokładnie w temacie to znalazłem w necie adres łowiska komercyjnego w Czechowicach - Gospodarstwo Rybackie przy ul Kaniowskiej 19a, czy może ktoś tam już wędkował?

• 1 year later...
Napisano

Powyzszy post stary, ale moze znajdzie sie ktos kto wypowie sie na temat łowiska komercyjnego w Czechowicach - Gospodarstwo Rybackie przy ul Kaniowskiej 19a?

• 2 months later...
  • 7 months later...
Napisano

trzeba reaktywowac temat :grin: lowisko prezentuje sie ciekawie jak sie ociepli to jade tam tylko nie wiecie jak tam sa warunki wedkowania czy mozna lapac i wypuszczac i jaka oplata za wedkowanie ,jeszcze jest ''Mokate'' komercyjne zaraz przy fabryce Mokate capuccino ladne karpie tam sa, kolega tam jedzi czesto.jak sie zrobi wiosennie i ruszy sezon na komercyjnych to trzeba podzwonic co i jak sytuacja wyglada,tel.sa w wyszukiwarce jak cos piszcie fajne miejscowki karpiowe

• 2 months later...
Napisano

Witam. Jest w stanie ktoś napisać cos na temat tego łowiskach w Janowicach(ceny, jak z braniami i przedewszystkim jak wyglada ilosc ludzi w weekend)?

• 9 years later...