greg18 Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Poszukuje łowisk płatnych blisko Bielska w których występuje karp amur karaś leszcz. Proszę o informacje na temat cen i dojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Przeszukaj dział komercyjne jest tam kilka moich opisów łowisk w tej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Witam! Ale mam pytanie czy gdzies niedaleko czechowic sa jakies łowiska, sawy, albo jakies odcinki Wisly do ktorych warto zawitac Chociaz po tych ulewach ostatnich to moze byc teraz problem z jakimis wiekszymi sztukami.(chyba ze sie myle to prosze mnie poprawic ) Jezeli byscie znali jakiekolwiek CIEKAWE miejsca to dajcie znac bo juz mnie znudzily wycieczki z finalem z 15cm okoniami... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 Ciekawe odcinki Wisły to moim zdaniem odcinek poniżej zapory Goczałkowice do kładki przez rzekę, ale tu potrzebne jest specjalne zezwolenie na zaporę. Z łowisk ogólnodostepnych to Wisła od kładki w Zabrzegu w dół, szczególnie ujście do Wisły rzeki Iłownica. Z łowisk komercyjnych, nie wiem jak w tym roku, bo tam nie byłem, ale jeszcze do zeszłego działało łowisko U Koniora w Rudzicy - niezbyt duży, malowniczo położony staw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 15 Września 2007 Share Napisano 15 Września 2007 bboobb, Dzięki Trzeba bedzie się przejechać w najbliższym czasie i zobaczyć jak się sprawy mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg18 Napisano 16 Września 2007 Autor Share Napisano 16 Września 2007 a co to za łowisko zbiornik pożwirowy dwory w oświęcimiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 21 Września 2007 Share Napisano 21 Września 2007 bboobb, Na tym ujściu Iłownicy do Wisły przez cały dzien to tylko 2 okonie ( kazdy po ok. 23-24 cm) na blache... Pierwszy za drugim rzutem, a drugi po jakiś 15 minutach. ( obydwa zabraly zaraz przy brzegu). Rybacy ktorzy tam byli wyciagali takie rybcie ze na żywca byly by dobre A spławik strasznie szybko uciekał... Wiec iłownica odpada... Czyli jak narazie to zostaje zbiornik Łąka ( ostatnio jak bylismy na nim to koleś wyłowił szczupca.. na moje oko miał gdzieś z 75-80 cm) Więc ryby tam są Ale jakoś nie mam siły latać ze spinem ... wiec przy najbliższej okazji będę się nastawiał na grunt, bądź tez na spławik... zobaczy się Wisła też wchodzi w grę więc ... opcji jest kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 hexman jeżeli chodzi o ujście Iłownicy do Wisły to co do spiningu nic nie mogę Ci powiedzieć, bo bardzo rzadko łowię tą metodą, ale z gruntu można tam wyciągnąć ładne rybki. Oczywiście jak to mówią "nie zawsze jest niedziela" - raz jest lepiej raz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Czy Wisła w tamtym regionie jest zbiornikiem komercyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 23 Września 2007 Share Napisano 23 Września 2007 Nie, są to wody ogólnodostępne PZW. Łowiskiem specjalnym jest dcinek poniżej zapory do kładki dla pieszych. Jeżeli chodzi o to, że w tym dziale, to moje posty są odpowiedziami na zadane pytanie. A już dokładnie w temacie to znalazłem w necie adres łowiska komercyjnego w Czechowicach - Gospodarstwo Rybackie przy ul Kaniowskiej 19a, czy może ktoś tam już wędkował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_18 Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Powyzszy post stary, ale moze znajdzie sie ktos kto wypowie sie na temat łowiska komercyjnego w Czechowicach - Gospodarstwo Rybackie przy ul Kaniowskiej 19a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Według mnie warto odwiedzić to łowisko: http://www.lowiska.pl/index.php?pokaz=dodaj_lowisko&id_lowiska=439 Rzadko wracam z tego stawu o kiju. Najczęściej łowię tam karpie i liny. Świetnie biorą zarówno z gruntu, jak i na spławik. Przynętą, która mi się sprawdzała jest kukurydza, a kuzynowi ostatnio sprawdza się groszek zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszBB Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 trzeba reaktywowac temat lowisko prezentuje sie ciekawie jak sie ociepli to jade tam tylko nie wiecie jak tam sa warunki wedkowania czy mozna lapac i wypuszczac i jaka oplata za wedkowanie ,jeszcze jest ''Mokate'' komercyjne zaraz przy fabryce Mokate capuccino ladne karpie tam sa, kolega tam jedzi czesto.jak sie zrobi wiosennie i ruszy sezon na komercyjnych to trzeba podzwonic co i jak sytuacja wyglada,tel.sa w wyszukiwarce jak cos piszcie fajne miejscowki karpiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_18 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Witam. Jest w stanie ktoś napisać cos na temat tego łowiskach w Janowicach(ceny, jak z braniami i przedewszystkim jak wyglada ilosc ludzi w weekend)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hantom Napisano 18 Maja 2019 Share Napisano 18 Maja 2019 Znam nowe łowisko w Kaniowie. Więcej info na fecebook https://www.facebook.com/lowiskowedkarskieatun/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hantom Napisano 18 Maja 2019 Share Napisano 18 Maja 2019 Znam nowe łowisko w Kaniowie niedaleko Bielska-Białej. Więcej informacji na fecebook https://www.facebook.com/lowiskowedkarskieatun/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi