swist2 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Tak, są to prywatne łowiska koła hsv de brasem.Jednodniowe zezwolenie kosztuje 4.5 euro, weekend 12 a cały rok 63 euryki.Mam jeszcze kolo siebie malutkie jeziorko na którym nie wiem czy wolno wędkowac,łowię poki nikt nic nie powie;) Ostatnio złowiłem tam karpia ok. 15-20kg i amura z 3 kg.Zdjecie karpia mam na profilu Teraz czaję się na metrowe amury lykające z powierzchni suche bulki, kaczki nie mają szans pogoda troszkę w kratkę wiec narazie tylko podkarmiam delikatnie lowisko kulkami i gotowaną kukurydzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
22k Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Witam Przejrzalem forum lecz niestety sie nie dowiedzialem jak z lowiskami w okregu Welingermeer jest to niedaleko wyspy texel. Za tydzien jade tam do pracy i zamierzam sprobowac cos wyciagnac. Jade z nastawieniem na szczupaka lub sandacza. Moze ktos juz wedkowal w tamtym rejonie i ma jakies ciekawe informacje dotyczace tamtejszych lowisk. Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy177 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Watek sie troszke postarzal.......mamy juz rok 2010 i milo mi powitac kolegow "holendrow".Od tego roku tez zaczynam wedkowac w holandii, mam nadzieje ze sezon bedzie udany. Pozdrawiam wszystkich. Witam tez mam zamiar zacząć łapać w Holandii. Widzę Cinex-one z Krefeldu jesteś ? Ja siedze w Geldern to rzut beretem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej111170 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 witam serdecznie, mam pytanie. Mieszkam w okolicach Dusseldorf, chciałbym połowić w Holandii w okolicach Roermond z tego co się orientuję potrzebuję VISpas dostępną na poczcie lub sklepie wędkarskim a ja mam tylko do dyspozycji niedzielę w porywach ewentualnie sobotę i nie wiem czy te punkty są otwarte w weekendy. Proszę o poradę, adresy, z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomis Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 w roermond sa 2 sklepy wedkarskie w ktorych mozna kupis vispas,mam juz 2 rok vispas ale dostalem tylko mapki z rzeka maas,i wlasnie szukam w internecie skad wziasc mapki zeby wedkowac poza roermond na jakis jeziorach i kanalach ,bo kiedys bylem z wedka nad kanalem 10 km za roermond i zarobilem 90 euro mandatu mimo ze mialem przy sobie vispas,moze wie ktos skad wziasc albo dokupic takie mapki zeby wedkowac na jeziorach w okolicach roermond,a orientuje sie moze ktos jak to jest w tym roku czy mozna rozbic parasol zabudowany na maas kolo roermond bo podobno te przepisy sie czesto zmieniaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agata04 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 hej wszystkim. jestem tu nowa i mam od razu do was wielka prosbe. podajcie namiary na fajne miejsca gdzie mozna spokojnie spedzic dzien na wedkowaniu. chodzi o czyste i spokojne miejscowki w granicach do 100km od Den Haag we wszystkie strony z gory wszystkim zyczliwym dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Witam, od niedawna mieszkam w den bosh czy ktoś wie orientuje gdzie tu jest jakiś sklep wędkarski? i ew gdzie warto połapać? preferuje spinning. Jeśli ktoś miałby ochotę na wspólny wypad to się polecam pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpawlik Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 http://www.visplanner.nl/ tez lapie w hollandi leukermeer wansum to jest plan gdzie mozesz lapac w hollandi pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpawlik Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 jutro na rybki nie ma co robic trzeba zabic nude kto chetny leukermeer mozemy jechac razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoreZ Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 Witam.Wybieramy się z kolegami do Holandii,bedziemy lowic około 5dni na rzece Maas,kolega twierdzi ze należy wykupić VISpas za 35 euro+ 10 euro kosztuje pozwolenie na lowienie w nocy.Prosilbym o informcje czy nie można wykupić jakiegoś pozwolenia okresowego np. na tydzień, i jak wygląda obecnie sprawa rozbijania namiotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Witam.Wybieramy się z kolegami do Holandii,bedziemy lowic około 5dni na rzece Maas,kolega twierdzi ze należy wykupić VISpas za 35 euro+ 10 euro kosztuje pozwolenie na lowienie w nocy.Prosilbym o informcje czy nie można wykupić jakiegoś pozwolenia okresowego np. na tydzień, i jak wygląda obecnie sprawa rozbijania namiotow. gdzie chcecie lapac (na jakim odcinku?) to ci sprawdze co do pozwolenia taniej sie nie da pzdr ps dis rozpoczecie sezonu za szczupakiem i niestety ani brania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Podbije troche bo cos tu cicho ostatnio. 94cm rz. Dommel pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoreZ Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 No ladnie Akurat na Dommelu mamy lowic w pierwszy dzien ,pozniej przenosimy sie na Maas,konkretnie do Lith.Jakbys mogl napisac cos na temat rozbijania namiotow bylbym wdzieczny.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 No ladnie Akurat na Dommelu mamy lowic w pierwszy dzien ,pozniej przenosimy sie na Maas,konkretnie do Lith.Jakbys mogl napisac cos na temat rozbijania namiotow bylbym wdzieczny.Pozdrowionka kupujac vispas (ok 32eu) dostaniecie ksiazke - liste wod z opisami gdzie mozna biwakowac, gdzie mozna rozbic namiot lub parasol nie wszedzie mozna namiot. do tego 10eu za pozwolenie nocne lub 3cia wedke (tez nie wszedzie mozna jest to opisane w ksiazce) gdzie bedziecie mieli "baze"? edit: Lith jest blisko mnie mozemy sie spiknac jak to bedzie weekend to pokaze wam - pare holenderskich...myczkow haha pozdr & polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoreZ Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Nie mam pojecia gdzie sie bedziemy rozbijac,bo kolega ktory jest na miejscu bedzie organizowal miejscowke,a on sam jeszcze dokladnie nie zdecydowal.Przyjezdzamy w srode i zostajemy do niedzieli, takze jak najbardziej mozna sie "spiknac" .pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Nie mam pojecia gdzie sie bedziemy rozbijac,bo kolega ktory jest na miejscu bedzie organizowal miejscowke,a on sam jeszcze dokladnie nie zdecydowal.Przyjezdzamy w srode i zostajemy do niedzieli, takze jak najbardziej mozna sie "spiknac" .pzdr poczedl priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Nie mam pojecia gdzie sie bedziemy rozbijac,bo kolega ktory jest na miejscu bedzie organizowal miejscowke,a on sam jeszcze dokladnie nie zdecydowal.Przyjezdzamy w srode i zostajemy do niedzieli, takze jak najbardziej mozna sie "spiknac" .pzdr No i nic nie wyszło za to poznałem waszego kolegę i cośtam nawet połapaliśmy Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alffi Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Czesc mam pytanie i prosbe mam wszystko co trzeba na polowow ryb w holandi tylko prosze o pomoc wybrac miejsca w okolicy roermond venlo raczej wole stawy jak rzeki pomocy nieznam holenderskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomorzanin69 Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 Pozdrawiam wszystkich,kiedys ww 2009 wykupilem sobie Vispas bo czasu i checi najakies szkolenia w Niemczech nie miaalem ale i tak z tej kartynie skorzytalem ani razu.Dzisiaj wykupilem ponowniw,miesszkam w Wesel czyli rzut beretem do Holandii niestety ta ksiazka ktora dostalem przy wykupie karty minic nie mowi wiele gdzie wedkowac mi wolno, jesli ktos pomoc moze ? preferuje gruntowke a po Maju i spining, Dziekuje i prosze o liczne podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi