lukass Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 Czy jezioro Niepruszewskie koło Poznania jest dobrym lowiskiem?? Wybieram sie tam na spinning!! Slyszałem ze sa tam sandacze czy to prawda?? Z góry dzieki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Osobiście nie byłem na Niepruszewie, na rzecz bliżej położonych jezior (Rusałka, Strzeszyn) i łowisk (Dąbrowa, Bogucin), ale podzielę się moją wiedzą Najpierw trzeba wykupić zezwolenie Podobno jezioro słynie z sandaczy (typowe sandaczowe), wielkich szczupaków, węgorzy. Z brzegu na spinning wzdłóż trzcin, dojście ułatwiają wodery. Z łodzi trzeba szukać wszędzie, bo jezioro jest ma w miarę regularne dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hols75 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Witam! Gdzie w Niepruszewie można wykupić pozwolenie na łowienie w jeziorze Niepruszewskim. Jakie ceny za jeden dzień lub tydzień z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Dla członka PZW: 1 dzień 15zł, z łodzi 20zł 3 dni 20zł, z łodzi 30zł 7 dni 30zł, z łodzi 45zł od lipca do grudnia 40zł, z łodzi 80zł cały sezon 60zł, z łodzi 130zł Dla niezrzeszonego: 1 dzień 20zł, z łodzi 30zł 3 dni 40zł, z łodzi 60zł 2 półrocze 150zł, z łodzi 200zł cały sezon 200zł, z łodzi 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hols75 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Dla członka PZW:1 dzień 15zł, z łodzi 20zł 3 dni 20zł, z łodzi 30zł 7 dni 30zł, z łodzi 45zł od lipca do grudnia 40zł, z łodzi 80zł cały sezon 60zł, z łodzi 130zł Dla niezrzeszonego: 1 dzień 20zł, z łodzi 30zł 3 dni 40zł, z łodzi 60zł 2 półrocze 150zł, z łodzi 200zł cały sezon 200zł, z łodzi 250zł Dzięki Robal, a czy może wiesz gdzie można wykupić na miejscu pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Nie wiem czy na miejscu, ale w dobrych sklepach wędkarskich w okolicy chyba powinni mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rklaweli1 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Witam pozwolnie można wykupić w barze koło plaży . Ja za pół roku z brzegu zapłaciłem 40 zł , na jeden dzień kosztuje 15 zł. Łowiłem tam wczoraj i wyłowiłem dużo płotek i pare okonków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Jaka tam głębokość? Co można złowić? Gdzie najlepsze miejsca? Czy można łowić w nocy? Czy to jezioro to również jezioro Kosewskie? Na co najlepiej łowić? Jaka najlepsza metoda? Jaki jest brzeg? Jakie jest dno? Są tam jakieś sklepy wędkarskie w pobliżu? Sory za tak dużo pytań, ale w tym roku wybieram się tam na "wakacje" pierwszy raz. Jak ktoś tam łowi to niech odezwie się na gg: 4403167 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hols75 Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 b0bek - forum jest po to aby na nim dyskutować i się wymieniać swoimi doświadczeniami. ty chcesz uzyskać odpowiedzi na wszystkie pytania i zostawić je tylko dla siebie, tak się nie robi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi o to, żeby ktoś tu napisał, ewentualnie pogadać na gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew budnik Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Jezioro Niepruszewskie od 2010r wchodzi od wód ogólnodostępnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Skąd to info? Jakieś inne jeziora stały się też ogólnodostępne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigniew budnik Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Skąd to info? Jakieś inne jeziora stały się też ogólnodostępne ? dodali jeszcze strykowskie i parę innych wejdź na wody ogólnodostępne PZW poznań tam wszystko napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadow Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 W koncu bedzie mozna na strykowie polowic , bez dodatkowych oplat....a na Niepruszewo tez sie z checia wybiore - bo jeszcze nie mialem okazji tam lowic , a wiele dobrego slyszalem o tym akwenie....lecz nie sposob wykupic wszystkich jezior w okolicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Na Strykowie łowiłem kilka razy w 2007 i nawet nie wiedziałem że jakieś opłaty trzeba tam uiścić Ale na bank w przyszłym sezonie się wybiorę na obydwa jeziorka. Słyszałem jedynie, że na Niepruszewie rybak ładnie wytrzepał polulację drapieżnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 16 Maja 2010 Share Napisano 16 Maja 2010 No i stał się... Wreszcie Niepruszewo stało się wodą Polskiego Związku Wędkarskiego. Ale czy napewno "WRESZCIE"? Dziś byłem z bratem po raz pierwszy na tym jeziorze od momentu kiedy stało się łowiskiem ogólnie dostępnym. I...? Dojechaliśmy od strony Zborowa... Szybka organizacja i już ponton na wodzie.. Opłyneliśmy całą końcówke zbiornika... Kompletny blat i wszędzie głebokość 2.4 do 2.6 metra. Wynik czterogodzinnego łowienia to jeden sandaczyk 40 cm, okonek koło 12 cm i dwa szczupaczki nie wiele wieksze od przynęty... Czyżby przed oddaniem jeziora ktoś skutecznie zadbał o to by wędkarze mieli powód do narzekania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobesku Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Jakie wieści z Niepruszewa (spinningowe) był ktoś niedawno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodnik1624 Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Witajcie, jestem z okolicy tego jeziora. Do jeziora mam 2 kilometry. Jednak wędkuje obok Niepruszewa, bo tam teraz są jesienne dorodne szczupaki Jeśli, ktoś potrzebuje info. o łowiskach w gminie Dopiewo, to pisać proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi