adi1122spid Napisano 15 Października 2007 Napisano 15 Października 2007 ostatnio w sklepie wedkarskim kupiłem taki czerwony peczak czemu on jest czerwony i co moge na niego złapac ??
Robal Napisano 15 Października 2007 Napisano 15 Października 2007 czemu on jest czerwony Jest zabarwiony, bo uwaza sie, ze niektore ryby lecą na czerwony i zwiekszy Ci to ilosc bran. Ja akurat na czerwony peczak nic nie zlapalem, nastepnym razem wezme naturalny.. Ale mozesz sie spodziewac lina, płoci, leszcza, karpia
maniek Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 ze niektore ryby lecą na czerwony Zwłaszcza te "lewicowe"
Jarosław Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 ze niektore ryby lecą na czerwony Zwłaszcza te "lewicowe" Na czerwony pęczak i pinkę biorą dobrze płotki, a lewicowe są grube ryby
madi Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 A czym (jaką substancją/przyprawą) domowym sposobem można zabarwić pęczak na czerwono?
Jarosław Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 Ja barwię Aromixem płociowym ze Stila. Jest rewelacyjny ponieważ w wodzie nie wypłukuje się barwnik. Kupiłem kilka butelek w Koninie w wędkarskim. Wystarczy na parę lat bo nawet mała ilość jest bardzo agresywna pod względem aromatu i koloru. Barwię nawet robaki. Niektóre barwniki np z Trapera są takie, że zanęta się barwi a w wodzie barwnik odpływa a zanęta robi się jasna. Niestety można to zobaczyć tylko doświadczalnie, kiedy jest już za późno.
madi Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 Ja barwię Aromixem płociowym ze Stila Dziękuję Jarosławie, choć będzie problem u mnie ze zdobyciem tego specyfiku Barwię nawet robaki. Oooo jak dopadnę to wypróbuję ponieważ w "naszych" wędkarskich totalnie barwione robaki się nie sprzedają, więc nawet właściciele nie zamawiają bo nikt nie pyta A czy jest jeszcze może coś bardziej dostępnego jak np. kurkuma barwiąca na żółto?
Jarosław Napisano 16 Października 2007 Napisano 16 Października 2007 A czy jest jeszcze może coś bardziej dostępnego jak np. kurkuma barwiąca na żółto? Jest jeszcze rodamina, ale uważam, że to środek chemiczny ale barwi się nim robaki od wewnątrz podając im karmę barwioną tym preparatem. Jak teraz z dostępnością, nie wiem. Kiedyś w latach 60 tych można było wszystko, teraz gorzej
madi Napisano 17 Października 2007 Napisano 17 Października 2007 Czyli z czerwonym będzie problem, i to chyba duży.... Niemniej jednak dziękuję za odpowiedź
madi Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 Byłam wczoraj na rozeznaniu, jedyne barwniki, które znalazłam to Barwnik do zanęt i przynęt Stila w płynie (czerwone i żółte), próbował ktoś używać czerwonego z tej firmy, albo w ogóle tej firmy? Nadmienię, że na półkach w "moich" wędkarskich przeważa właśnie Stil
bboobb Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 Dołączam się do pytania madi. Chodzi mi głównie o barwienie białych robaków. U mnie niestety kolorowe są niedostępne.
tomek1 Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 Chodzi mi głównie o barwienie białych robaków. U mnie niestety kolorowe są niedostępne. Tatońka zwykle miała barwione
bboobb Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 tomek1 w tym roku niestety się nie trafiły, pytałem wiele razy.
madi Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 U mnie niestety kolorowe są niedostępne. Skąd ja to znam U mnie w ogóle cokolwiek dostać.... żenada. Co do barwienia robaków to odpuszczam bo nie ma czym, ale przy okazji wypróbuję specyfik Stila do barwienia np. pęczaku, no chyba, że mnie ktoś odwiedzie od tego pomysłu
maniek Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 Co do barwienia robaków to odpuszczam bo nie ma czym, A mówią że kobiety są uparte ,no dobra poszukam ,gdzieś to miałem
madi Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 madi napisał/a: Co do barwienia robaków to odpuszczam bo nie ma czym, A mówią że kobiety są uparte Są uparte i to jak diabli Ale cóż ja bidna zrobię jak w sklepach lipa.... Nadrobię na Targach, będzie okazja do zaopatrzenia się w normalnych sklepach. Ha mam ładną pomadkę, taką jakby w kolorze maliny, chyba się nada
Jarosław Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 wypróbuję specyfik Stila do barwienia np. pęczaku, no chyba, że mnie ktoś odwiedzie od tego pomysłu Kilka postów wyżej napisałem, że właśnie barwię Stilem przynęty roślinne.
madi Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 Kilka postów wyżej napisałem, że właśnie barwię Stilem przynęty roślinne. Ano, tylko, że ja szukałam Aromixu i d..a. Ale za to dopadłam barwnik
maniek Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 Jest jeszcze rodaminaTak Rodamina to czerwony,kolor żółty to auromina ,kolor żółto-pomaraniczowy- nefrecil, kolor zielony -zieleń malachidowa ,ale czy mozna to teraz kupić nie wiem.
madi Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 Tak Rodamina to czerwony,kolor żółty to auromina ,kolor żółto-pomaraniczowy- nefrecil, kolor zielony -zieleń malachidowa Ja wysiadam nawet nie wiem gdzie togo szukać, pozostanę więc na razie przy standardowych barwnikach, jak będą lipne to się grubo zastanowię co i jak.
bboobb Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 madi rodaminę możesz kupić np. na alegro - Rodamina B - syntetyczny barwnik zasadowy, o czerwonej barwie stosowany do barwienia wełny, jedwabiu, papieru. Co do pozostałych to niestety nie wiem.
madi Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 madi rodaminę możesz kupić np. na alegro - Rodamina B Dzięki bboobb, ja jednak robiąc zakupy to wolę pomacać, zobaczyć... No ale jak już znam towar to czemu nie Zobaczymy co z tego wyjdzie, no i kiedy bo ostatnio ciężko z wypadami
keri Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 madi, a zieleń malachitowa w każdym zoologicznym dostaniesz. Auromina to jesli się nie mylę coś od rdzy a nefrecil w aptece
madi Napisano 18 Października 2007 Napisano 18 Października 2007 madi, a zieleń malachitowa w każdym zoologicznym dostaniesz. Kurde chyba nie u mnie jak już wcześniej pisałam, zaopatrzenie to żenada - żarcie dla ryb, ptaków i żółwi. Jak o coś pytam to wielkie gały wywalają, że co, że jak, i w dodatku na ryby Się kurde śmieją ze mnie Choroba co za dziura, no nic jakoś muszę sobie poradzić, twarda sztuka jestem
Szyszek Napisano 19 Października 2007 Napisano 19 Października 2007 Kurde chyba nie u mnie jak już wcześniej pisałam, zaopatrzenie to żenada - żarcie dla ryb, ptaków i żółwi. Jak o coś pytam to wielkie gały wywalają, że co, że jak, i w dodatku na ryby Się kurde śmieją ze mnie Choroba co za dziura, no nic jakoś muszę sobie poradzić, twarda sztuka jestem u mnie tak samo ale barwniki i zapachy są tylko firmowych woblerów, błystek, gumek, wędzisk i kołowrotków nee ma ale przecież mamy allegro badz cos podobnego i problem ozwiązany
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.