Skocz do zawartości
tokarex pontony

czerwony peczak

adi1122spid

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
czemu on jest czerwony

Jest zabarwiony, bo uwaza sie, ze niektore ryby lecą na czerwony i zwiekszy Ci to ilosc bran.

Ja akurat na czerwony peczak nic nie zlapalem, nastepnym razem wezme naturalny..

Ale mozesz sie spodziewac lina, płoci, leszcza, karpia

Napisano

Ja barwię Aromixem płociowym ze Stila. Jest rewelacyjny ponieważ w wodzie nie wypłukuje się barwnik. Kupiłem kilka butelek w Koninie w wędkarskim. Wystarczy na parę lat bo nawet mała ilość jest bardzo agresywna pod względem aromatu i koloru. Barwię nawet robaki. Niektóre barwniki np z Trapera są takie, że zanęta się barwi a w wodzie barwnik odpływa a zanęta robi się jasna. Niestety można to zobaczyć tylko doświadczalnie, kiedy jest już za późno.

Napisano
Ja barwię Aromixem płociowym ze Stila

Dziękuję Jarosławie, choć będzie problem u mnie ze zdobyciem tego specyfiku :roll:

Barwię nawet robaki.

Oooo jak dopadnę to wypróbuję ponieważ w "naszych" wędkarskich totalnie barwione robaki się nie sprzedają, więc nawet właściciele nie zamawiają bo nikt nie pyta :roll::sad:

A czy jest jeszcze może coś bardziej dostępnego jak np. kurkuma barwiąca na żółto?

Napisano
A czy jest jeszcze może coś bardziej dostępnego jak np. kurkuma barwiąca na żółto?

Jest jeszcze rodamina, ale uważam, że to środek chemiczny ale barwi się nim robaki od wewnątrz podając im karmę barwioną tym preparatem. Jak teraz z dostępnością, nie wiem. Kiedyś w latach 60 tych można było wszystko, teraz gorzej :sad:

Napisano

Byłam wczoraj na rozeznaniu, jedyne barwniki, które znalazłam to Barwnik do zanęt i przynęt Stila w płynie (czerwone i żółte), próbował ktoś używać czerwonego z tej firmy, albo w ogóle tej firmy?

Nadmienię, że na półkach w "moich" wędkarskich przeważa właśnie Stil :roll:

Napisano

Dołączam się do pytania madi. Chodzi mi głównie o barwienie białych robaków. U mnie niestety kolorowe są niedostępne.

Napisano
U mnie niestety kolorowe są niedostępne.

Skąd ja to znam :roll: U mnie w ogóle cokolwiek dostać.... żenada.

Co do barwienia robaków to odpuszczam bo nie ma czym, ale przy okazji wypróbuję specyfik Stila do barwienia np. pęczaku, no chyba, że mnie ktoś odwiedzie od tego pomysłu :lol:

Napisano
madi napisał/a:

Co do barwienia robaków to odpuszczam bo nie ma czym,

A mówią że kobiety są uparte :mrgreen:

Są uparte i to jak diabli :twisted: Ale cóż ja bidna zrobię jak w sklepach lipa....

Nadrobię na Targach, będzie okazja do zaopatrzenia się w normalnych sklepach.

Ha mam ładną pomadkę, taką jakby w kolorze maliny, chyba się nada :mrgreen:

Napisano
wypróbuję specyfik Stila do barwienia np. pęczaku, no chyba, że mnie ktoś odwiedzie od tego pomysłu :lol:

Kilka postów wyżej napisałem, że właśnie barwię Stilem przynęty roślinne.

Napisano
Kilka postów wyżej napisałem, że właśnie barwię Stilem przynęty roślinne.

Ano, tylko, że ja szukałam Aromixu i d..a. Ale za to dopadłam barwnik :wink:

Napisano
Jest jeszcze rodamina
Tak Rodamina to czerwony,kolor żółty to auromina ,kolor żółto-pomaraniczowy- nefrecil, kolor zielony -zieleń malachidowa ,ale czy mozna to teraz kupić nie wiem.
Napisano
Tak Rodamina to czerwony,kolor żółty to auromina ,kolor żółto-pomaraniczowy- nefrecil, kolor zielony -zieleń malachidowa

Ja wysiadam :shock:

nawet nie wiem gdzie togo szukać, pozostanę więc na razie przy standardowych barwnikach, jak będą lipne to się grubo zastanowię co i jak.

Napisano

madi rodaminę możesz kupić np. na alegro - Rodamina B - syntetyczny barwnik zasadowy, o czerwonej barwie stosowany do barwienia wełny, jedwabiu, papieru. Co do pozostałych to niestety nie wiem.

Napisano
madi rodaminę możesz kupić np. na alegro - Rodamina B

Dzięki bboobb, ja jednak robiąc zakupy to wolę pomacać, zobaczyć... No ale jak już znam towar to czemu nie :grin:

Zobaczymy co z tego wyjdzie, no i kiedy :roll: bo ostatnio ciężko z wypadami :sad:

Napisano

madi, a zieleń malachitowa w każdym zoologicznym dostaniesz. Auromina to jesli się nie mylę coś od rdzy :cool: a nefrecil w aptece

Napisano
madi, a zieleń malachitowa w każdym zoologicznym dostaniesz.

Kurde chyba nie u mnie :roll::???:

jak już wcześniej pisałam, zaopatrzenie to żenada - żarcie dla ryb, ptaków i żółwi. Jak o coś pytam to wielkie gały wywalają, że co, że jak, i w dodatku na ryby :?: Się kurde śmieją ze mnie :evil:

Choroba co za dziura, no nic jakoś muszę sobie poradzić, twarda sztuka jestem :twisted:

Napisano
Kurde chyba nie u mnie :roll::???:

jak już wcześniej pisałam, zaopatrzenie to żenada - żarcie dla ryb, ptaków i żółwi. Jak o coś pytam to wielkie gały wywalają, że co, że jak, i w dodatku na ryby :?: Się kurde śmieją ze mnie :evil:

Choroba co za dziura, no nic jakoś muszę sobie poradzić, twarda sztuka jestem :twisted:

u mnie tak samo :roll: ale barwniki i zapachy są :mrgreen: tylko firmowych woblerów, błystek, gumek, wędzisk i kołowrotków nee ma :mad::???:

ale przecież mamy allegro badz cos podobnego i problem ozwiązany :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.