tomek1 Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 A może ma ktoś z was tą przynętę i mógłby mi powiedzieć jak się łowi tą przynęta bo mam zamiar sobie kupić Powiem Ci w czerwcu Na razie nagroda za konkurs "Grudniowe wędkowanie" na Haczyk.tv leży spokojnie w szafie
Ryan Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Może ktoś dać rysunek lub coś innego ilustrującego jak wkładać hak w ta gumę bo nigdzie nie mogłem znaleźć . Pozdrawiam
madi Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 http://www.imakatsu.co.jp/products/pro_a018.html Sposób zbrojenia mniej więcej w połowie strony
welfron1 Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 A może ma ktoś z was tą przynętę i mógłby mi powiedzieć jak się łowi tą przynęta bo mam zamiar sobie kupić kupilem z czystej ciekawości 9cm javallonka ale jeszcze go nie sprawdzałem czeka do 1maja! tu masz zbrojenie!http://www.imakatsu.co.jp/products/pro_a018e.html
Gość wobler129 Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=4423&start=0
Ryan Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Właśnie dziś zamówiłem zobaczymy jak sie będzie łowić. Kupiłem 16 cm i 11cm 9 już nie bylo ale mam nadzieje że sie te przynęty sprawdzą . Pozdrawiam
Ryan Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Czy do tej gumy stosować metalowy przypon tak jak przy normalnych gumach czy jakoś inaczej ?
jacfar Napisano 27 Marca 2008 Napisano 27 Marca 2008 Sam ustalasz reguły zabawy z Javallonami http://cgi.ebay.com/Imakatsu-Javallon-Soft-Jointed-Bait-90-colour-S05_W0QQitemZ350022957463QQihZ022QQcategoryZ23822QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262 Tutaj można porównać ceny - bez kosztów przesyłki , i policzyć ile płacicie za "pośrednictwo" Guma jak guma - można zazbroić jak tubę , albo dodać kilka śrucin na przyponie i będzie schodzić na żądaną głębokość . Trzeba się liczyć ze stratą , jeżeli uderzy szczupaczek i się nie zatnie (przeguby są bardzo delikatne) . Ogólne wrażenia pozytywne , zwłaszcza na płytkiej ,zarośniętej wodzie ; chociaż wolę pływające "popy" Rapali lub Yozuri. Swego czasu większość moczykijów rzuciła się na "fiolety" albo "motory" z obowiązkowym brokatem - tutaj bariera cenowa powoduje "elitaryzm" nie poparty wymiernymi efektami.
b0bek Napisano 8 Lutego 2009 Napisano 8 Lutego 2009 moze troche odkopuje temat ale sa gumy skater, ktore sa tansze, a mysle, ze przcz taka sama
dzienciol Napisano 9 Lutego 2009 Napisano 9 Lutego 2009 A ostatnio Javallon wyszedł w wersji "Hard" i cena też jest taka
b0bek Napisano 10 Lutego 2009 Napisano 10 Lutego 2009 A jakby ktoś takiego zerwał to chyba nurków by wypożyczył
KarolPZWSkoki Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 Ja kupiłem wczoraj 4 sztuki i za każdą zapłaciłem około 14 zł...czy one wytrzymałe są ? bo sprzedawca powiedział że tak...Że to wersja hard z japonii i one są tonące...
artech Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 ...czy one wytrzymałe są ? Odpowiedziałem, wyprzedzając Twoje pytanie, w innym temacie Woblery czy gumy ? Jeżeli gumy to pracują nieźle, ale są bardzo słabe. Po braniu szczupaczka około 35 cm ostał mi się jeno hak, guma została w jeziorku
tomik Napisano 25 Września 2009 Napisano 25 Września 2009 Ostatnio oglądałem filmik na you tube i odniosłem wrażenie, że taką przynętę trzeba też jakoś odpowiednio założyć. Bo gościowi po każdym braniu ryba wisiała na haku a z gumą zdarzało się, że była jakby wyżej na żyłce, jakby wypięta. Wyglądało to tak jakby się odpinała ale zostawała na żyłce do ponownego później wpięcia w hak. Łowił rybę za rybę, nie wierzę, że na każdą zakładał nowego javallona. Zobaczcie sami:
artech Napisano 25 Września 2009 Napisano 25 Września 2009 tomik, zwróć uwagę, że przy drugiej rybie nie ma już gumy Przy trzeciej guma nie ma ogonka a w ogóle to tan wędkarz jakoś koślawo trzyma wędkę w lewej ręce i walczy z tymi rybkami jakby to były kolosy po 5 kg Wygląda na założoną normalnie, a wjechanie na żyłkę to chyba przypadek. Fajna przynęta jednak stanowczo za droga jak na jednorazowe użycie, to tak jakby za jedną rosówkę płacić 15 PLN
Gość psulek Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Jak również zwróć uwagę, że film jest montowany ze scen. Na wszystkich flmach o wędkarstwie są główni sceny jak ktoś łowi rybę. Chciałbyś oglądać kilkugodzinne biczowanie wody? A może kecili to tydzień i przez ten czas jedynie kilka bassów?
tomek1 Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Każdy kto kręci filmy wędkarskie wie, ile trzeba poświęcić czasu i ile godzin filmu nagrać żeby zmontować coś sensownego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.