Skocz do zawartości
Dragon

Gumy Javallon

Ivan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A może ma ktoś z was tą przynętę i mógłby mi powiedzieć jak się łowi tą przynęta bo mam zamiar sobie kupić

Powiem Ci w czerwcu :mrgreen: Na razie nagroda za konkurs "Grudniowe wędkowanie" na Haczyk.tv leży spokojnie w szafie :cool:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Może ktoś dać rysunek lub coś innego ilustrującego jak wkładać hak w ta gumę bo nigdzie nie mogłem znaleźć .

Pozdrawiam :)

Napisano
A może ma ktoś z was tą przynętę i mógłby mi powiedzieć jak się łowi tą przynęta bo mam zamiar sobie kupić

kupilem z czystej ciekawości 9cm javallonka ale jeszcze go nie sprawdzałem czeka do 1maja!

tu masz zbrojenie!http://www.imakatsu.co.jp/products/pro_a018e.html

Napisano

Właśnie dziś zamówiłem zobaczymy jak sie będzie łowić. Kupiłem 16 cm i 11cm 9 już nie bylo :( ale mam nadzieje że sie te przynęty sprawdzą .

Pozdrawiam :)

Napisano

Czy do tej gumy stosować metalowy przypon tak jak przy normalnych gumach czy jakoś inaczej ?

Napisano

Sam ustalasz reguły zabawy z Javallonami :mrgreen:

http://cgi.ebay.com/Imakatsu-Javallon-Soft-Jointed-Bait-90-colour-S05_W0QQitemZ350022957463QQihZ022QQcategoryZ23822QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262

Tutaj można porównać ceny - bez kosztów przesyłki , i policzyć ile płacicie za "pośrednictwo"

Guma jak guma - można zazbroić jak tubę , albo dodać kilka śrucin na przyponie i będzie schodzić na żądaną głębokość . Trzeba się liczyć ze stratą , jeżeli uderzy szczupaczek i się nie zatnie (przeguby są bardzo delikatne) . Ogólne wrażenia pozytywne , zwłaszcza na płytkiej ,zarośniętej wodzie ; chociaż wolę pływające "popy" Rapali lub Yozuri.

Swego czasu większość moczykijów rzuciła się na "fiolety" albo "motory" z obowiązkowym brokatem :wink: - tutaj bariera cenowa powoduje "elitaryzm" nie poparty wymiernymi efektami.

• 10 months later...
  • 7 months later...
Napisano

Ja kupiłem wczoraj 4 sztuki i za każdą zapłaciłem około 14 zł...czy one wytrzymałe są ? bo sprzedawca powiedział że tak...Że to wersja hard z japonii i one są tonące...

Napisano
...czy one wytrzymałe są ?

Odpowiedziałem, wyprzedzając Twoje pytanie, w innym temacie

Woblery czy gumy ? Jeżeli gumy to pracują nieźle, ale są bardzo słabe. Po braniu szczupaczka około 35 cm ostał mi się jeno hak, guma została w jeziorku :razz:
Napisano

Ostatnio oglądałem filmik na you tube i odniosłem wrażenie, że taką przynętę trzeba też jakoś odpowiednio założyć. Bo gościowi po każdym braniu ryba wisiała na haku a z gumą zdarzało się, że była jakby wyżej na żyłce, jakby wypięta.

Wyglądało to tak jakby się odpinała ale zostawała na żyłce do ponownego później wpięcia w hak. Łowił rybę za rybę, nie wierzę, że na każdą zakładał nowego javallona.

Zobaczcie sami:

Napisano

tomik, zwróć uwagę, że przy drugiej rybie nie ma już gumy :lol: Przy trzeciej guma nie ma ogonka a w ogóle to tan wędkarz jakoś koślawo trzyma wędkę w lewej ręce i walczy z tymi rybkami jakby to były kolosy po 5 kg :lol::lol:

Wygląda na założoną normalnie, a wjechanie na żyłkę to chyba przypadek.

Fajna przynęta jednak stanowczo za droga jak na jednorazowe użycie, to tak jakby za jedną rosówkę płacić 15 PLN :twisted::twisted:

• 4 weeks later...
Napisano

Jak również zwróć uwagę, że film jest montowany ze scen. Na wszystkich flmach o wędkarstwie są główni sceny jak ktoś łowi rybę. Chciałbyś oglądać kilkugodzinne biczowanie wody? A może kecili to tydzień i przez ten czas jedynie kilka bassów?

Napisano

Każdy kto kręci filmy wędkarskie wie, ile trzeba poświęcić czasu i ile godzin filmu nagrać żeby zmontować coś sensownego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.