karolusek1 Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Czy ma ktoś taki kreciołek bo jesli tak prosze o szczerą odp.W moim podczas łowienie na małe gumki czesto zacina sie coś w srodku i bardzo cieżko sie kreci, na poczatku jak go zakupiłem pracował prawie jak twin pawerek do którego odrobinke był podobny z wyglądu haha:) ale mam jakiegoś pecha chyba.Probowałem wszytkiego, cieńssze podkładki dystansowe miedzy kółkiem zebatym małym a łozyskiem, smarowanie samą oliwką jak w shimanach, przekładnanie korbki na przeciwny biegun po wyłapniu oporu nic nie pomaga.Wyczytałem że to przez małe luzy miedzyzębne wiec wyjąłem całkowicie dystans z miedzy łoyska a małego trybu chodzi niby lepiej jednak moze ktoś poradzi coś lepszego.Gwarancji już nie mam wiec odpada a poza tym wysyłkowo kupiłem i osobiscie z takimi zakupami drogich rzeczy wysyłkowo mam już jakąs mała awersje.Pozdrawiam
artech Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Spróbuj jeszcze kombinacji z korbką, nie przekładaj jej za daleko tylko np. o jeden "ząbek"
karolusek1 Napisano 3 Listopada 2007 Autor Napisano 3 Listopada 2007 witaj z ta korbką to próbowałem na wszelkie możliwe sposoby po jednym ząbku także i jakoś nie specjalnie to pomagało.Narazie jakoś jest bez tej podkładki dystansowej co pisałem zobaczymy jak bedzie dalej.Miałem chyba pecha bo blue arc którego posiadam a który jest klonem zaubera jest bardzo dobry
artech Napisano 3 Listopada 2007 Napisano 3 Listopada 2007 Poza tą korbką to nie przychodzi mi nic do głowy. tak na odległość trudno coś powiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.