sinus Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 a mam w rodzinie dziennikarza z dziennika ogólnopolskiego nazywanego szmatławcem itp (bez kryptoreklamy) więc taki telefon to będzie coś widzisz rozwiązanie masz pod nosem, a ty narzekarz powodzenia i daj znać jak efekty szkoda tylko, że nawet jak połapią tych delikwentów to będzie "mała szkodliwość społeczna czynu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Więc czas na akcję "Liść dębu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 tomek1 nie wiem czy notable z PZW będą zainteresowani za dużo zadań dla nich będzie Oczywiście, że nie będą Na walnym zebraniu zgłaszasz propozycję uchwały, wcześniej mobilizujesz ludzi którym nie jest wszystko jedno- żeby przyszli na zebranie i przepychasz uchwałę obligującą zarząd do działania w tym temacie. Dobrze byłoby wcześniej zrobić rozeznanie co do technicznych możliwości. Ważne jest też odpowiednie sformułowanie wniosku/projektu uchwały. Niegłupio byłoby go podeprzeć listą podpisów pozbieranych wśród wędkarzy itd. Jest kupa zachodu, ale jeżeli zależy Wam na tej wodzie, to chyba warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Trzeba będzie przygotować się do tego solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 szmatławcem myślałem że tylko ja używam tego określenia :D życzę pow. w przeforsowaniu takiej uchwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 Więc czas na akcję "Liść dębu" No no tytuł już mi się podoba... tylko czy szmatławce będą chciały zajmowac się takim tematem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 tylko czy szmatławce będą chciały zajmowac się takim tematem ? Supersobi, jestem pewien że będą chciały... się tym zająć lokalne "nieszmatławce" - np. taki głos pomorza ma - o ile mnie pamięć nie myli - specjaną rubrykę, gdzie porusza się kwestie zgłoszone przez czytelników.... a co do "szmatławców" - skoro na pierwszej stronie piszą kto czym jeździ i gdzie się ubiera, to na wiadomoć, że policja olała zgłoszenie na pewno się zjawią... taka ich prca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 Miejmy nadzieję że uda się, trzeba być optymistą Trzeba rozruszać brać szczecińską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Dzisiaj rano widziałem 8 szarpaków pod kolejowym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Na tych s.......ów nie ma mocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Na tych s.......ów nie ma mocnych Są.................. tyle że g... ruszysz a za człowieka odpowiadasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 4 Października 2008 Autor Share Napisano 4 Października 2008 Pewnie dla samego prezesa PZW szarpią ... to im nic nie zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Ciekawe co na to dziadki leśne z PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Po kilku wypadach na Cegielinkę jestem jeszcze bardziej zadowolony z naszej wodnej policji. Panowie delikatnie podpływają i kontrolują, widać że są na wodzie i wiedzą o co chodzi. Mam nadzieję że to w jakimś stopniu pomoże w ograniczeniu poczynań tych .... /autocenzura/ szarpakowców. Nie wiem dlaczego ale zauważyłem obojętność starszych ludzi łowiących tam na poczynania tych złodziei. Widok 50 cm leszcza trafionego za grzbiet lub bok holowanego przez 50 m a później podnoszonego z wody na wysokość 2-4 m i po odhaczeniu rzuconego na trawnik lub do reklamówki naprawdę wyzwala mordercze instynkty Najlepsze jest to że klienci nie należą do tzw biedoty bo przyjeżdżają samochodami! Łowią tuż pod samym mostem przy parkingu oraz przy 3 ławce patrząc od strony mostu. Akurat tam są leszczowe miejsca. Zebranie okręgu może być wesołe jak się poruszy taki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 @Kocur a jak idzie postęp z artykułem do gazety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Jestem w fazie kombinowania co i jak Ale żeby cokolwiek ruszyć trzeba mieć podstawy działania stróżów prawa i innych orgnizacji paramilitarnych /straż miejska, PSR/ jak również naszych dziadków leśnych z okręgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Witam, w zeszłym tygodniu byłem 3 razy połazić za sandaczem od mostu długiego az do pkp i szarpakowcow nie widzialem. Ogolnie z rybami słabo, bilans to jeden sandaczyk 32 cm na paprocha! na kopyta ani brania. Łowie tylko w tych rejonach bo robie to glownie po zajeciach i nie mam czasu jeździć na jakies dalej oddalone miejscowki. Obeznanych prosze o jakies wskazowki gdzie mozna pospininfowac z efektem na wodach sumowskich - od mosu dlugiego w strone ujscia. Bo to co sie wieszalo kopyta pod samym mostem dlugim przyprawialo mnie ostatnio o mdłości ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 od mostu długiego az do pkp na wodach sumowskich - od mosu dlugiego w strone ujscia [shadow=red]Wody SUM-owskie są dopiero od trasy zamkowej do ujścia[/shadow] - piszę aby ktoś, kto to będzie czytał nie popadł w błąd. Więc wychodzi na to, że delikatnie pokłusowałeś na wodach PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Dokładnie wody SUM (czyli morskie) sięgają do pierwszego mostu nad daną rzeką, patrząc ujścia rzeki do morza. Ciekawe co będzie jak w końcu zbudują ten most z Polic na drugą stronę Odry Zezwolenia SUMowskie stracą na popularności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Dokładnie wody SUM (czyli morskie) sięgają do pierwszego mostu nad daną rzeką, patrząc ujścia rzeki do morza Niekoniecznie W Darłówku do drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Niekoniecznie W Darłówku do drugiego pierwszy to most czy kładka dla pieszych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 pierwszy to most czy kładka dla pieszych?? Most rozsuwany, ale w rzeczy samej- prywatne samochody na co dzień po nim nie jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Heh no tak po prostu pomyliłem most długi z tym na trasie zamkowej Btw. i tak wyrabiam sobie karte pzw wkrotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Luk1234 bardzo dużo ludzi nie ma o tym pojęcia i myli się z tym, że sumowsie są do mostu długiego Więc nie masz się co przejmowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Szkoda tylko ze panowie policjanci którzy dokonują kontroli sa lepiej poinformowani Btw. byłem pochodzic ze spinem od trasy zamkowej do kapitanatu portu, kompletna kicha, plytko, zero bran i syf a nie woda ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi