Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
a mam w rodzinie dziennikarza z dziennika ogólnopolskiego nazywanego szmatławcem itp (bez kryptoreklamy) więc taki telefon to będzie coś :mrgreen:

widzisz rozwiązanie masz pod nosem, a ty narzekarz :wink:

powodzenia i daj znać jak efekty :!:

szkoda tylko, że nawet jak połapią tych delikwentów to będzie "mała szkodliwość społeczna czynu"

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 233
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
tomek1 nie wiem czy notable z PZW będą zainteresowani :roll: za dużo zadań dla nich będzie

Oczywiście, że nie będą :lol:

Na walnym zebraniu zgłaszasz propozycję uchwały, wcześniej mobilizujesz ludzi którym nie jest wszystko jedno- żeby przyszli na zebranie i przepychasz uchwałę obligującą zarząd do działania w tym temacie.

Dobrze byłoby wcześniej zrobić rozeznanie co do technicznych możliwości. Ważne jest też odpowiednie sformułowanie wniosku/projektu uchwały. Niegłupio byłoby go podeprzeć listą podpisów pozbieranych wśród wędkarzy itd.

Jest kupa zachodu, ale jeżeli zależy Wam na tej wodzie, to chyba warto :wink:

Napisano
tylko czy szmatławce będą chciały zajmowac się takim tematem ?

Supersobi, jestem pewien że będą chciały... się tym zająć lokalne "nieszmatławce" - np. taki głos pomorza ma - o ile mnie pamięć nie myli - specjaną rubrykę, gdzie porusza się kwestie zgłoszone przez czytelników.... a co do "szmatławców" - skoro na pierwszej stronie piszą kto czym jeździ i gdzie się ubiera, to na wiadomoć, że policja olała zgłoszenie na pewno się zjawią... taka ich prca

Napisano

Po kilku wypadach na Cegielinkę jestem jeszcze bardziej zadowolony z naszej wodnej policji. Panowie delikatnie podpływają i kontrolują, widać że są na wodzie i wiedzą o co chodzi. Mam nadzieję że to w jakimś stopniu pomoże w ograniczeniu poczynań tych .... /autocenzura/ szarpakowców. Nie wiem dlaczego ale zauważyłem obojętność starszych ludzi łowiących tam na poczynania tych złodziei. Widok 50 cm leszcza trafionego za grzbiet lub bok holowanego przez 50 m a później podnoszonego z wody na wysokość 2-4 m i po odhaczeniu rzuconego na trawnik lub do reklamówki naprawdę wyzwala mordercze instynkty :evil: Najlepsze jest to że klienci nie należą do tzw biedoty bo przyjeżdżają samochodami! Łowią tuż pod samym mostem przy parkingu oraz przy 3 ławce patrząc od strony mostu. Akurat tam są leszczowe miejsca. Zebranie okręgu może być wesołe jak się poruszy taki temat :lol:

Napisano

Jestem w fazie kombinowania co i jak :roll: Ale żeby cokolwiek ruszyć trzeba mieć podstawy działania stróżów prawa i innych orgnizacji paramilitarnych /straż miejska, PSR/ jak również naszych dziadków leśnych z okręgu.

Napisano

Witam, w zeszłym tygodniu byłem 3 razy połazić za sandaczem od mostu długiego az do pkp i szarpakowcow nie widzialem. Ogolnie z rybami słabo, bilans to jeden sandaczyk 32 cm na paprocha! na kopyta ani brania. Łowie tylko w tych rejonach bo robie to glownie po zajeciach i nie mam czasu jeździć na jakies dalej oddalone miejscowki. Obeznanych prosze o jakies wskazowki gdzie mozna pospininfowac z efektem na wodach sumowskich - od mosu dlugiego w strone ujscia. Bo to co sie wieszalo kopyta pod samym mostem dlugim przyprawialo mnie ostatnio o mdłości ;]

Napisano
od mostu długiego az do pkp
na wodach sumowskich - od mosu dlugiego w strone ujscia

[shadow=red]Wody SUM-owskie są dopiero od trasy zamkowej do ujścia[/shadow] - piszę aby ktoś, kto to będzie czytał nie popadł w błąd.

Więc wychodzi na to, że delikatnie pokłusowałeś na wodach PZW :wink::wink::lol::lol:

Napisano

Dokładnie wody SUM (czyli morskie) sięgają do pierwszego mostu nad daną rzeką, patrząc ujścia rzeki do morza. Ciekawe co będzie jak w końcu zbudują ten most z Polic na drugą stronę Odry :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Zezwolenia SUMowskie stracą na popularności :twisted:

Napisano
Dokładnie wody SUM (czyli morskie) sięgają do pierwszego mostu nad daną rzeką, patrząc ujścia rzeki do morza

Niekoniecznie :mrgreen: W Darłówku do drugiego :wink:

Napisano

Szkoda tylko ze panowie policjanci którzy dokonują kontroli sa lepiej poinformowani :)

Btw. byłem pochodzic ze spinem od trasy zamkowej do kapitanatu portu, kompletna kicha, plytko, zero bran i syf a nie woda ;]