Skocz do zawartości
Dragon

berkley whiplash pro crystal plecionka

exitmaku

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Nie kupuj berkleya crystala. To to samo co Fireline. Strasznie się rwie bez powodu. I wcale nie jest taka przezroczysta. Ogólnie straszna lipa te dwa typy plecionki Berkleya.

Polecam berkley whiplash. To naprawdę genialna plecionka. Miękka, nie szumi na kołowrotku i przelotkach, łatwo tonie i jest nieprawdopodobnie wytrzymała. No i ma inną technologię. Przy tym samym wymiarze nominalnym podanym na szpuli jest dużo cieńsza od np Fireline. Ale jak chcesz zmarnować prawie sto złotych to trudno ;)

A za trochę (około 50zł) więcej masz 270 metrów whiplasha. U mnie fireline i crystal po kilku tygodniach łapania trafiły jako podkład pod power pro i whiplash. Do tego się jeszcze nadają :) No i pomyśl o Power pro firmy innovative textiles. inc. Trochę droga bo za 135 metrów trzeba zapłacić około 130 zł. Ale to dopiero pleciona!!! Do normalnego łapania wystarczy 0.13 wytrzymałość około 8kg. A cienka jak żyłka 0.10 i bardzo miła w łapaniu.

A jak nie ma w Twoim sklepie wędkarskim to daj zaliczkę i Ci sprowadzą z hurtowni.

Tam leży tego towaru full.

Pozdrawiam

Napisano

Do maja mam jeszcze daleko, więc się zastanowię co wybrać, w gre wchodzi praktycznie whiplash ,tylko teraz niewiem czy w barwie crystal (o ile bedzie dostępna)no i power pro.

W fishing-mart cena za 270m power to 155zł ,więc nie asz tak dużo.

Co do tych crystali to miałem w tym roku dragona invisible i nadawała się tylko do czterech liter.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.