Wojciech Napisano 3 Lutego 2008 Napisano 3 Lutego 2008 Witam Chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś łowił na tej żwirowni jakie są wsze opinie rady itd. interesuje mnie przede wszystkim sandacz i okoń , przynęty metody.. znalazłem taką MAPKE czy to jest to ? bo z tego co widzę to nie jest za głębokie a z informacji jakie dostalem to powinno byc tam chociaż z 20 m od razu mówię że potrafię korzystać z opcji SZUKAJ nie znalazłem nic aż tak wartościowego wiec zakładam osobny temat
goral28 Napisano 27 Lutego 2008 Napisano 27 Lutego 2008 Hej, ja byłem tam na początku lutego efekt: 1 sandacz niewymiarowy, 2 brania nie zaciete i szczupak ok 2kg a obok mnie ok 50 łodzi. Z tego co słyszałem to w tej chwili żwirownia postawiła na wale tablice i wprowadzono zakaz wedkowania i pływania - nie dogadali się z Regalicą choć Regalica na swojej stronie podaje że sprzedaje zezwolenia na Bielinek( a przy tablisy w weekend koczuje policja i wszystkich wygania). Wiem, że w styczniu łapali tam po 5-10 sandaczy dziennnie na gumy na 20m, a latem znajomi robią tam zasiadki na suma. Woda ciekawa - jak pozwolą wędkować to napewno będętam jeździł. Pozdrawiam
artech Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 ja byłem tam na początku lutego efekt: 1 sandacz niewymiarowy, 2 brania nie zaciete i szczupak ok 2kg a obok mnie ok 50 łodzi. Oświeć mnie czy tam nie obowiązują okresy ochronne????
kristopf2 Napisano 9 Marca 2008 Napisano 9 Marca 2008 Witam ,mieszkam 40 km od Bielinka więc mogę Ci coś o nim napisać Mapkę znalazłeś starą i nieaktualną obecnie zbiornik wygląda zupełnie inaczej. Głębokość tutaj dochodzi do 24 metrów (mniej więcej w połowie drogi między wsią Bielinek a wyspą) Sandacza łapie się tutaj na "wleczonego" po dnie z podszarpywaniem , wielkich ilości mętnookiego tu nie ma ale można coś połapać od czasu do czasu ,z okoniem podobnie (na okonia najlepiej zimą ale musi być lód o który tutaj nie tak łatwo) Niestety siatki "rybaka" i" wędkarze" robią swoje ale to temat rzeka... Generalnie myślę że w Szczecinie znajdziesz tak samo zasobne łowiska a może i lepsze. Oczywiście zapraszam na Bielinek bo spróbować zawsze warto ,sam jadę tam dopiero jak dostanę "cynka" że się coś ruszyło. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.