dragon2004 Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Witam Czy ktoś z was łowi na tym jeziorze? W 2007 roku byłem tam kilkanaście razy. Bardzo mi się podoba to jezioro. Może na tym forum znajduje się osoba, która zna to jezioro i wie jak tam wędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLEX Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Witam Czy ktoś z was łowi na tym jeziorze? W 2007 roku byłem tam kilkanaście razy. Bardzo mi się podoba to jezioro. Może na tym forum znajduje się osoba, która zna to jezioro i wie jak tam wędkować? Tak sie składa, że praktycznie co roku spedzam tam wakcje i bardzo czesto tam wędkuje. Jeśli chodzi o lowienie z brzegu z pomostu na spining to nie ma co sie nastawiac na duza rybe w tamtym sezonie zlapalem 15 szczupakow z czego 1 byl wymiarowy, okonie to juz w ogole porazka jak sie juz zlapie to bardzo maly. Jedynie na co mozna sie nastawic lapiac z pomostu to leszcze, plocie, zadko liny tych ryb jest bardzo duzo i niektore bardzo okazne. Myśle ze lowienie z łódki to duzo lepsza sprawa bo na glebinie siedza naprawde duze szczupaki. Jesli nastawiasz sie na szczupaki na tym jeziorze to łow tylko na blachy naprawde swietnie biora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon2004 Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Witam Łowisz na tym jeziorze z łódki ?? Ja mam łódke i często tam bywam, znasz może jakieś dobre miejscówki? Ja nastawiam sie głównie na spinning, ale efekty nie są zadawalające. Chciałbym łowic duże szczupaki, a z tym mam problem. Trochę informacji o tym jeziorze: http://www.jezioro.com.pl/jeziora/jezioro.html?id=566 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Wybieram się na wakacje i po długim namyśle wybór padł na to jeziorko(myślałem jescze o węgorzewie, ale wydaje mi się, że będzie tam tłoczno w tym okresie: http://siedliskokuty.mazury.info/?p=p_7). Chciałem zapytać, czy macie jakieś mapy ukształtowania dna Gila wielkiego. Może łowiliście na tym zbiorniku i możecie podpowiedzieć w którym miejscu warto się zatrzymać, ponieważ będzie to mój pierwszy wyjazd na to jezioro. Drugą sprawą to w jakim okręgu znajduje się Gil Wielki, oraz gdize można wnieść składki okręgowe za łowienie na tym jeziorze. Ogólnie interesują mnie wszystkie informacje które znacie na temat Gila Wielkiego. PS. Jeżeli macie jakieś inne propozycje na udane wędkarskie wakacje (niekoniecznie na mazurach) to chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon2004 Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Mapa batymetryczna a jezeli chodzi o pozwolenia na wędkowanie to jezioro należy do gospodarstwa rybackiego w Ostródzie: http://www.gro.ostroda.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 dragon2004, a nie wiesz gdzie można się tam zatrzymać? Chodzi mi o pole namiotowe, oraz o jakąs toalete, prysznic. Nie mam wymagań, bo to wypad czysto wakacyjny fajnie by było jakby był jakiś pomościk blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon2004 Napisano 27 Lipca 2008 Autor Share Napisano 27 Lipca 2008 Wiem, że znajduje się tam ośrodek wypoczynkowy ( właściciel jest w porządku i pewnie pozwoli rozbic namiot na swoim terenie) Nie wiem jak sie nazywa, bo widzę go od strony jeziora jak tam wędkuje, ale znajduje sie w zachodniej części tego jeziora więc go znajdziesz. Jezioro jest piękne, jeszcze nie zadeptane przez "turystów" i mam nadzieję że jeszcze długo tak zostanie . Jeżeli chodzi o wędkowanie to można znaleźć naprawdę świetne miejscówki, jezioro jest pełne górek więc można czasami nieźle połowic. Jeżdzę tam juz jakiś czas, ale jeszcze całego nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 dragon2004, znalazłem ośrodek w miejscowości Kaletka. Jest na samym zachodzie. Możliwe że o tą miejscowość chodzi Jutro zadzwonię i dowiem się szczegółów. Dragon Dzięki wielkie za naprawdę szybką odpowiedź! Już się szykowałem na Jeziorak , ale jeżeli tutaj mam tyle konkretów to jednak wybieram Jezioro o którym większość opinii jest pochlebnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon2004 Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Jeżeli interesuje cię wędkowanie, to zdecydowanie polecam Gil. Jest to jezioro jeszcze nie opanowane przez turystów. Na Jezioraku w okresie lata raczej nie połowisz. Pełno żaglówek, motorówek i tłumy ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Pełno żaglówek, motorówek i tłumy ludzi. Dlatego właśnie zależało mi na szczegółach dotyczących Gila Słyszałem ze słynie z dużych leszczy, oraz okoni i szczupaków Może z praktyki wiesz jakie ryby dominują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon2004 Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Tak, jak napisałeś. Jest dużo leszczy, okoni, ze szczupakiem w lato to trochę gorzej ( chociaż ja cały czas próbuję złapać jakiś duuuży okaz, ale z mizernym skutkiem ) , jest duża płoć, którą bardzo łatwo złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 dragon2004, bardzo dziękuje za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi! Bardzo mi pomogłeś w wyborze miejsca PS. Adminie punkcik Panu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragon2004 Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam Jak wrócisz z wakacji, to opowiedz o swoich wrażeniach i sukcesach wędkarskich z tego jeziora ( jeżeli oczywiście wybrałeś się w tamte rejony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 o swoich wrażeniach Bardoz pozytywne. Okolica piękna, lecz zatrzymałem się u "gospodarza" z namiotem ok 100m od plaży w miejscowości Murawki. A poniewaz wyjazd byl spontaniczny, to niestety nie było możliwości zatrzymania się w Kaletkach. Z tego co się dowiedziałem to jedyny ośrodek nad tym jeziorem. jezioro to faktycznie jest dzikie i nie zdeptane przez turystów i to jest jego największy plus. Wypad miał być ponad tygodniowy, lecz po 5 dniach spakowaliśmy manatki i przyjechaliśmy do domu. A to z powodu, braku ryb. Po 4 dniach nęcenia wyniki były bardzo mizerne. Na spinning miałem sporego okonia na oko 30-35cm, lecz wypiął się przy nogach Pogoda która tam zastałem była adekwatna do otoczenia: piękna . Innych sukcesów wędkarskich nie odniosłem i z rozmów z tamtejszymi wędkarzami oni też nie mieli dobrych wyników. Mówili ze w tym roku z rybą bardzo słabo i nie pamiętają tak nędznego roku jeśli chodzi o ryby. Ale rzecz która mnie zdziwiła totalnie to taka, że praktycznie większość wędkarzy polowało na okonie . Podsumowując- pogoda dopisała, była fantastyczna, ryby za bardzo nie dopisały, lecz to nie skzodzi aby wypocząć w pieknym i dzikim zakątku naszego kraju I napewno tam wrócę za rok, będę lepiej przygotowany i zaznajomiony ze zwyczajami ryb w tym jeziorze . Więc jeżeli ktoś nadal zastanawia się nad wakacjami, to polecam tamte rejony z całego serca, ponieważ oprócz ryb mozna liczyć na piękne widoki na nieskalaną ręką czlowieka przyrode! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarzyk Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Tak się składa, że mam nawet własny domek letniskowy z 1km od jeziora w miejscowości Murawki Co wakacje tam przyjeżdżam. Ja najbardziej lubie łowić tam gdzie nikt nie łowi czyli na kompielisku. Wcale nie trzeba daleko odchodzić za ładną rybką. W czasie lata ludzie na kompielisku rozstawiają pełno swoich łódek (jest też moja). Ryby kiedy jest gorąco szukają cienia i często wpływają na płycizny (wtedy chowają się pod łudkami). Porostu biorę krótą węteczke, i sam chak do bocznego troku i poprostu zakładam malutki kawałeczek rosówki, następnie staram się jak najbardziej podżucić robaka pod łudkę. Okonie biorą natychmiastowo i to niekiedy takie po 30cm . Oprócz nich biorą 0,5kg leszczyki (nie warto ich łowić) oraz wzdręgi. Co roku korzystam z tej metody. Ludzi nie zahaczę, bo poprostu podrzucam pod łudkę i chodzę dalej od "centralnego kompielsika". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redlupota Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Hmmmm. Jade nad to jeziorko za 2 dni . Na cały tydzień. Przeraziło mnie to że nie ma tam ryb . Będe łowił z brzegu . A najgorzej że opłata jest na 2 tygodnie i aż 130 zł za połów z brzegu tylko . Czy to nie przesada z taką cena na takie bezrybie ? Nawet za 3 dni jest 65 zł. Jakby to było super łowisko .... A za łódke chca dodatkowe 130 za 2 tygodnie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czupa Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Łowił ktoś ostatnio na tym jeziorze? Zaczynałem tam swoją przygodę z wędką jakieś 15-16 lat temu, potem regularnie się pojawiałem, ale od kilku lat nie miałem przyjemności odwiedzenia tych okolic. Z rybą było coraz gorzej, jak byłem tam ostatni raz chyba w 2001 to głównie okoń. Ciekawi mnie jak teraz wygląda sytuacja na tym zbiorniku, gdyż planuję się tam wybrać w wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redlupota Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Łowiłem wprawdzie tylko z brzegu ale wszędzie same płocie i krasnopióry . Wręcz tysiące ich. Nie było uklei , leczy czy krąpi . Czasami mały okonek. Zero aktywności drapieżnika ;-( I nie widziałem żeby ktoś złowił coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej G. Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Witam i pytam czy coś się zmieniło.Czy jest szansa na jakąś płoteczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej G. Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Ponawiam pytanie ? można gdzieś połowić na tym jeziorku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej G. Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Był ktoś ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 ja też wybieram się do kotkowa i też bym coś więcej chciał wiedzieć o gilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej G. Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Może ktoś wrócił i może się pochwalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 byłem 2tyg. w kotkowie ja już to tylko łódka i blisko trzcin kuku wanilja i ciasto waniljowe biały robaczek odpada bierze wzdręga i płoć z leszczem słabo podobno go tam nie ma szału się tam nie spodziewaj jest duży szczupak i okoń koszt zewolenia 95zł na 2tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zamki Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Widzę, że kolegom pomieszały się nieco Gile ... Ten w Kotkowie koło Morąga należy do gospodarstwa Bogaczewo a ten zwany Wielkim leżący koło Samborowa należy do gospodarstwa Ostróda. Łączy je brak ryb ... w jednym sieciowe odłowy a w drugim presja wędkarska .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi