paju Napisano 15 Lutego 2008 Napisano 15 Lutego 2008 Mam pytanko jak w temacie poniewaź 2 kolegów twierdzi inaczej 1 mówi że ma różow a 2 że takie jak płoć pytam dlatego żeby rozwiązać ich problem.pozdr.Paweł.
maniek Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 Tak dawno sprawiałem jazia ,że musiałem się upewnić u "znawcy"czyli u kolegi co niestety wszystko zabiera i potwierdził że jaż ma mięso białe jak płoć.
paju Napisano 16 Lutego 2008 Autor Napisano 16 Lutego 2008 Skoro ma takie same mięso Jaź jak płoć to jaka ryba z odry ma różowawe? bo dostałem kiedyś taką rybke wypatroszoną która miała różowe mięsko.
maniek Napisano 16 Lutego 2008 Napisano 16 Lutego 2008 bo dostałem kiedyś taką rybke wypatroszoną która miała różowe mięsko.Całe różowe ,czy tylko z nalotem różowym?
P Napisano 18 Lutego 2008 Napisano 18 Lutego 2008 Paju a skad jestes (albo moze z jakich okolic byla ryba ) I czy aby na pewno ryba byla z Odry Specjalista wielkim od rybiego miesa nie jestem bo nie jadam ale moze to byl pstrag lub trotka? Bo takie rybki tez w Odrze szczegolnie ponizej ostatniej zapory w Brzegu Dolnym plywaja.
tomek104 Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Z tego co pamiętam jaź ma mięso żółto- pomarańczowe kolor ma różną intensywność, w zależności od tego co stanowi podstawę diety ryby w danym akwenie. Im więcej w menu kiełży, ośliczek i innych "stworków" z chitynowymi pancerzykami tym kolorek intensywniejszy. Ale to również cecha gatunkowa, bo płoć na takiej samej diecie "kolorku" nie złapie. pozdrawiam, tomek
roman gawlas Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 kolor ma różną intensywność, w zależności od tego co stanowi podstawę diety ryby I tak jest w rzeczywistości, intensywność tego pigmentu zależy od diety ryby, ale białego mięsa jazia nie widziałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.