Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jaki kolor mięsa ma Jaź?

paju

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanko jak w temacie poniewaź 2 kolegów twierdzi inaczej 1 mówi że ma różow a 2 że takie jak płoć pytam dlatego żeby rozwiązać ich problem.pozdr.Paweł.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Tak dawno sprawiałem jazia ,że musiałem się upewnić u "znawcy"czyli u kolegi co niestety wszystko zabiera i potwierdził że jaż ma mięso białe jak płoć.

Napisano

Skoro ma takie same mięso Jaź jak płoć to jaka ryba z odry ma różowawe? bo dostałem kiedyś taką rybke wypatroszoną która miała różowe mięsko.

Napisano
bo dostałem kiedyś taką rybke wypatroszoną która miała różowe mięsko.
Całe różowe :shock: ,czy tylko z nalotem różowym?
Napisano

Paju a skad jestes (albo moze z jakich okolic byla ryba :?::lol: )

I czy aby na pewno ryba byla z Odry :?:

Specjalista wielkim od rybiego miesa nie jestem bo nie jadam ale moze to byl pstrag lub trotka? Bo takie rybki tez w Odrze szczegolnie ponizej ostatniej zapory w Brzegu Dolnym :cool: plywaja.

• 2 weeks later...
Napisano

Z tego co pamiętam jaź ma mięso żółto- pomarańczowe :!::!:

kolor ma różną intensywność, w zależności od tego co stanowi podstawę diety ryby w danym akwenie. Im więcej w menu kiełży, ośliczek i innych "stworków" z chitynowymi pancerzykami tym kolorek intensywniejszy. Ale to również cecha gatunkowa, bo płoć na takiej samej diecie "kolorku" nie złapie.

pozdrawiam, tomek

Napisano
kolor ma różną intensywność, w zależności od tego co stanowi podstawę diety ryby

I tak jest w rzeczywistości, intensywność tego pigmentu zależy od diety ryby, ale białego mięsa jazia nie widziałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.