jeux Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Może ktoś coś napisać o rzece Skora przepływającej przez Chojnów. jaki rybostan i może jakie odcinki najlepsze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykchojnow Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 Witam, w skorze występują spore klenie, okonie, płocie, świnki, jazie i kiełbie. To jeśli chodzi o część nizinną. W górskiej się za bardzo nie orientuję, ale na pewno pstrągi i lipienie. Niestety odcinek od wodospadu w Kondradówce do mostu kolejowego koło papierni nie wolno łowić, można dopiero w Goliszowie, nie wiem gdzie teraz są dobre miejsca, trzeba pochodzić i poszukać dołków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Odcinek gorski ,sa tam pstragi i lipienie moze w nie oszalamiajacej ilosci ale sa.Polecam odcinek powyrzej autostrady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Kolego jeux cóż.. oczywiście iż mogę napisać coś o rzece Skorze przepływającej przez Chojnów, na odcinku "Chojnowskim" jest to łowisko zamknięte, a dokładniej od wodospadu w Konradówce do mostu kolejowego w okolicach łowiska "Dolpakart".. W sierpniu 1999 roku doszło do wpuszczenia do rzeki ścieków przemysłowych i doszło do odtlenienia wody, rzeką płynęły 50-centymetrowe pstrągi i klenie, 40-centymetrowe lipienie, brzany, miętusy, szczupaki i okonia oraz wiele mniejszych przedstawicieli fauny rzeki Skory. Podejrzenie padło na "Profet", ponieważ firma ta posiadała jakby problemy z zachowaniem parametrów, oraz najprawdopodobniej od kilku miesięcy miała problemy z ochroną środowiska. Ja jednak w to szczerze wątpie, gdyż widząc padłe ryby, wybrałem się w górę rzeki i jakieś 2 km od wsi Konradówka, nie zauwazyłem ani jeden śniętej ryby, ba, nie widziałem najmniejszego padłego okonka, który przecież jest bardzo czułą na odtlenienie wody. Cóż.. to tyle co do zanieczyszczenia. Co do wędkarstwa.. rzeka dość dobrze została zarybiona, po klęsce 1999roku.. W okolicach wsi Jadwisin występuje dość spora populacja lipienia i potokowca, oraz brzany, równie dobrze z potokowcem jest przed wsią Konradówka, gdzie w głębszych dołkach można zauważyć dość spore klenie.. Co do odcinka Goliszów-Niedźwiedzice.. Zaraz za mostem kolejowym w okolicach łowiska "Dolpakart" jest ciekawa prostka, w której można obłowić małymi woblerkami, oraz obrotówkami nastawiając się na klenia.. Co do samego Goliszowa i Niedziwedzic.. W samym Goliszowie z tego co wiem miejscowi uskuteczniają kłusowniczy obłów rzeki.. czego jeszcze nigdy nie widziałem, niestety wszystko przemawia za tym że niestety ma to jednak miejsce.. Mimo wszystko przed drugą tamą w Goliszowie można skusić się na obławianie dołków w poszukiwaniu klenia i okonia, co do przepływanki, występuje populacja ładnej płoci.. Odcinek Niedźwiedzice.. nie łowię tam, krew mnie zalewa gdy patrzę na wydeptane do granic możliwości miejscówki, stertę śmieci i petów.. wolę tam nie jeździć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 dzięki za świetny ops rzeki , bardzo mi pomogłeś . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Kolego patrykchojnow co jak tam Twoje połowy na naszym jakże ładnym teraz Stawie Chojnowskim.. Kiedy najbliższe zawody spławikowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianja Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Czy kto ostatnio cos lowil na skorze? Gdzie mozna sie wybrac w okolice chojnowa? Swego czasu jezdzilem do goliszowa i w strone niedzwiedzic ale jakos bez rezultatow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.