Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jaki sobie spinning kupić?

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Czy ktoś by mi mógł doradzić jaki kupić spining :twisted: ?

do 130 zł +/- 20 .

Ma chodzić z Shimano Ctana 2500 FA

Miał być konger Tiger Cross Maxx ćw 5-25, miałem przyjemność sprawdzić ten zestaw z ciekawości, przy w wizycie w Wawie, bo u mnie nee ma takiego sklepu ...

i okazalo sie doopa....

są luzy między kołowrotiem a kijem :( Sprzedawca mówił że tak ma być :evil:

Ten kij ma służyć do nauki sipinu, łowie głównie na gumy, kopyta, a najczęściej na blachy(szczególnie obrotówki) i czasami na woblery :)

Pozdro :)

Doradzicie??

w oko wpadł mi Dragon Mystery Impulse Spin 2,4m 5-25g

doradzicie??

aaa łowie na rzece i czasami na stawach :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Szyszek poszukaj może w Mikado? Mam 2 kijki Mikado i są super :cool: Oczywiście polecam także Dragona bo miałem okazję nim połowić :grin: A co do spinnów Shimano to raz widziałem jak pękł w pierwszym składnie na szczupaczku i parę razy czytałem :smile: Ale każde kije pękają - i to przeważnie z winy użytkowników. Sprawdź spinna Shimano, potem coś z Mikado i tego Dragonka i sam wybierzesz. Podaliśmy Ci kilka propozycji, ale to sam będziesz musiał wybrać :smile:

Napisano
A co do spinnów Shimano to raz widziałem jak pękł w pierwszym składnie na szczupaczku i parę razy czytałem

Wiesz każdy wyrób może być tez wadliwy, po to jest gwarancja. :wink:

Ja widziałem jak pęka Jaxon, Mikado, Konger ale nie uprzedzam się do tych firm, chociaż Jaxona nie kupie raczej. :wink:

Napisano

Co do spinningów Shimano Catana to chyba wszyscy wiedza ze to klucha.

Ale Shimano Catana BX to już zupełnie inna bajka, za tak małe pieniądze kijek wygląda i sprawuje sie OK.

Tak więc jak ma to być Catana to tylko BX :wink:

Napisano

Byłem w Fishing Karcie, obejrzałem Shimano Hyperloopa, nawet nieźle mi pasował, ale niestety tylko 2,4 m. Tak więc muszę poczekać albo poszukać jakiegoś innego.

• 2 months later...
Gość wobler129
Napisano

Cały czas szukam kija kleniowo-jaziowego do wobków 2cm-4cm. Jego przeznaczenie to Odra. Długość 2,7 ale chętniej wezmę 3m. Chcę nim rzucać na znaczną odległość i kij ma wyczuwać wobki 2cm i nie wyginać się bardzo na 4cm wobkach. Koszt +/- 200zł.

Napisano

znajomy ma i bardzo sobie chwali kija Konger World Champion Dancer, lowi nim wlasnie na male wobki, blystki 0-2 i niewielkie gumy. koszt kija to pewnie troche wiecej niz 200zl ale napisales +- wiec zmiesci sie ;) zaleta tego kija jest jego szybkosc i progresywne ugiecie. jakbym potrzebowal takiego to bym go bral, ale mam wklejanke wiec lekkiego kija juz nie potrzebuje ;)

Gość wobler129
Napisano

Łukasz_st jak dla mnie ok, tylko wolałbym coś dłuższego :) Na razie nr. 1 to World Champion IRI 305 Ultra Ligh 3-10g. :wink:

• 2 weeks later...
Napisano

Witam wszystkich, jestem tu nowy i chciałbym zaczerpnąć rady a mianowicie mam problem z wyborem wedziska. Wacham sie między takimi wędkami jak: Cormoran Carb-O-Star X Jiggerspin 2,70m c.w. 7-25g , Konger Vectron X Spin Light 2,70m c.w. 5-25g , Byron X12T Light Spin LS 2,70m c.w. 7-25g. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia odnosnie tych wedzisk prosze o informacje. Potrzebuje wędziska uniwersalnego, którym bede mógł łowić i na stojącej wodzie i w rzece, na przynęty średnie(max 20g) i małe(bez przesady :) ) i cena do 200 złotych, jesli ktos ma jakieś propozycje proszę pisać.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam. Chcę sobie kupić jakiś kij do lekkiego spinningu. Cena do 110zł. Ciężar wyrzutowy jaki mnie interesuje to max 20g., długość 2,10-2,40m. CZekam na wasze oferty i opinie.

A tak odrazu co sądzicie o kiju o długości 1,80m

Napisano

Tak się składa, że łowię na Catanę BX 10-30gr. i za te pieniądze , teraz około 120 zł to jest po prostu rewelacja. Kolega po kiju łowi na starszą wersją - Catane AX, która przy tym samym ciężarze wyrzuty jest tylko troche miększa. Cała seria tych kijów dla mnie rewelacja.

Napisano

Ja jestem posiadaczem Catany UL i szczerze powiedziawszy jak na tą cenę to dobrze się łapie :smile: łapałem jeszcze na Mikado crystal Line znaczy łapię :lol: no i szczerze fajny kijek estetycznie wykonany fajnie się łowi nim dobra amortyzacja podczas holu ryby, no ale nie stety złamał mi się :sad: ale na krzaku, było już po 22 i przywalił mi szczupak po słabym zacięciu spiął mi się i przynęta o krzak zachaczyła podczas szarpnięcia i się złamał niestety, ale dałem do reperacji we Wrocławiu i jest jak nowy :smile: i dalej łapie i nic się złego nie dzieje, co prawda jest sporo krutszy, ale fachowo zreperowany, używam go z pontonu teraz :smile:

Napisano

Dzięki za radę ale nie chce ''pochopnie'' kupywać wędki tylko chce rozwarzyć

a co myślicie otym TIGERCROSS MAXXULTRA LIGHT 270 3-18gr KONGER

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.