maciek Napisano 25 Sierpnia 2005 Share Napisano 25 Sierpnia 2005 czy ktoś mia przyjemność wędkować na greckiej wyspie korfu, albo u wybrzeży albani? Jakie ryby, jaki sprzęt, może jakieś namiary? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 29 Sierpnia 2005 Share Napisano 29 Sierpnia 2005 niestety niełapałem na korfu ale na glifadzie strzelałem z kuszy . podpatrzyłem jednak Greków łapią na jakieś robale nie używając wętek ciężarek gruntowy noi machają tym zestawem aż zarzycą pużniej naprężają żyłke i kładą lekki kamień.zacinają ręką.łapią jakieś ciemne ryby podobne kształtem do karasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszBB Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 Witam moze ponowie pytanie wybieram sie na Korfu i czy trzeba tam jakies pozwolenie na wedkowanie ,a lowienie to jak kolega wspomnial jedynie na grunt ciezarek na dno robala albo wydlubac malze i na haczyk brania murowane ostatnio obserwowalem jak tam lapia ale w innej czesci Grecji ,a od glownej zylki z haczykiem szly dodatkowo jeszcze 2 przypony czyli na 3 haczyli łapia takie srebrne podobne do ukleji ryby tylko sporo wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 MariuszBB, jak bylem w latach 90 tych nad morzem Egeiskim kolo Kawali to nie slyszalem o jakich kolwiek zezwoleniach,poprostu wedkowalem i nikt sie nie czepial ale moglo sie cos zmienic.Moge Ci doradzic jak na plazy szulac robactwa,otoz kopiesz dolek w miejscu gdzie najdalej dobija falka,i czekasz chwile az napelni sie dolek woda,jesli sa robaczki to wyplyna na powieszchnie wyglad podobny do naszych czerwonych tylko delikatniejsze i jakby owlosione okolo 5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Witam, Wybieram się w tym roku na Rivierę Olimpijską. Wiem, że miejscowi i turyści łowią tam z brzegu na spławik, ale czy słyszał ktoś o spinningowaniu z plaży?? Co wziąć ze sobą?? Podobno Pikery przynoszą jakieś efekty, ale informacja nie potwierdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 Na Riwierze masz kanały, które łączą się z morzem w nich łowi się ładne rybki na robaczki wygrzebane z linii brzegowej. Spławik maksymalnie jedno gramowy. W morzu łowi się z gruntu ale tylko w nocy, w dzień nie chcą brać. Próbowałem łowić na gumki ale bez efektów, odnośnie pilkerów nie wiem, być może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 abc, Co do tych włochatych czerwonych robaczków to dokładnie jak piszesz. Wykopuje się dziurę dłoniamy w miejscu gdzie dobija fala do brzegu i po chwili wypływają robaczki. A w nocy mozna trafić nawet ładne węgorze. Ale najlepiej na małe rybki złowione na te robaczki. Zresztą trzeba zasięgnąć języka.Grecy są otwarci ludzie i napewno podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 21 Czerwca 2015 Share Napisano 21 Czerwca 2015 Dzięki koledzy za odpowiedź - cenne uwagi, a macie może doświadczenie ze spinningiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 No i po wakacjach. Na Riwierze sprawdził się grunt. Kij - 3,5m 100-180 CW. obciążenie 100 gram, żyłka 35mm a przypon 25mm. No i te czerwone robaki kupione za 1.5 Euro bo nie mogłem się do nich dokopać. w jedną noc do 1:00 9 rybek ok. 20 cm. nic większego na plaży nie chciało wziąć, nie licząc krabów, które sukcesywnie wyjadały robaki z haczyków. Na spinning 0 efektów, jedno branie i odjazd ryby na wąską wahadłówkę 9g. i ryba się wypięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Te robaczki trzeba kopać dość szybko bo pewnie uciekają, początki są dość trudne, też miałem z tym problemy ale trochę determinacji i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi