Skocz do zawartości
tokarex pontony

Pędrak - larwa chrabąszcza jako przynęta :>

Gość lin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam do was pytanie odnosnie pedraka, o jakiej porze warto nim lowic, jakie ryby (zapewne duze) czy wiosna i o tej porze sprawdzilby sie?Myslalem sobie zeby wziac pare pedrakow na ploc i leszcza jak bede nidlugo szedl, czy to dobry pomysl??

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

witam

ja osobiście pare razy próbowałem łapać w dzień i w nocy (w odrze- zawsze są brania na dziwne przynęty ) i nigdy nawet brania, ani wydojenia zakładałem za głowe za brzuch i nic

ale co akwen to inne przyzwyczajenia ryb

Napisano

Jest to dobra przynęta na wiosnę,głównie na Brzanę i klenia ale także na Lina ,karpia i grubą płoć czasami leszcz sie na to skusi.

Napisano

no i o to mii chodzi :) ale czekam jeszcze na inne wypowiedzi. W takim razie warto teraz pozbierac pare pedrakow przed wyjazdem na ryby? :>

Napisano

Oczywiście że warto nazbierać.Spróbuj też na prosionka (Taka szara stonoga)można te stawonogi znaleźć pod leżącymi przedmiotami ,dorasta do 20mm.jest to skuteczna przynęta na prawie wszystkie karpiowate.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.