Skocz do zawartości
Dragon

poczatek wedkowania:) pomocy 1 rady

policja997997

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdarzyło sie wam połamac wedke.Jak tak to co zrobic zeby ja złozyc do kupy jest to wedka teleskopowa złamała sie 30 40 cm za rekojescią przy próbie zarzucenia.Na wedke jest gwarancja lecz trzeba ja odsyłać.czy w sklepie dostane czesc. Pytam poniewaz nie sadze zeby uznali gwarancje beda mówić ze o coś zahaczyłem lub przekroczyłem cięzar wyrzutowy. prosze o rady.

Dodam fotke

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Z gwarancją jest różnie zależy jakiej firmy kij np. jaxony są z reguły wymieniane jeżeli kijek był drogi to oddaj na gwarancję najlepiej do producenta bo sklepy z reguły wymieniać nie chcą

Napisano

kij był firmy konger pierwszy raz uzyty.kosztował 60 zł lecz był kupiony na allegro:(:sprzedawca jak do niego zadzwoniłem odrazu stwierdził ze to moja wina ale kazał odesłac a on odesle do serwisu!!

Napisano

Zależy jak wygląda uszkodzenie ale spróbować warto słyszałem na forum o gościu kóry rozdeptał wedke :lol: i odesłał na gwarancje i mu wymienili na nówke aż sam był zdziwiony :shock: konger wchodzi na rynek i powinien moim zdaniem wymienić żeby nie odstraszać nowych klientów tak jak to robi(ł) jaxon. Jak możesz to daj foty

Napisano

witam!

moim zdaniem jak najbardziej powinienes oddać do reklamacji!

jakiś czas temu kupiłem kija też kongera!po zakupach wracałem do domu pociągiem! juz przy wysiadanu z niego trochę się pośpieszyłem wedke skierowałem w strone wyjścia dżwi się cofneły i połamały mi wedke!

poszedłem do sklepu z połamaną wedką oni ją przyjeli(oczwiscie nie mówiłem w jakich okolicznościach to się stało) i kazali za 2 tygodnie się zgłosic!

wedka czekała na mnie naprawiona!

sklep tylko przujmuje reklamacje i to jest jego obowiazek!!!

pozdrawiam!

• 1 month later...
Napisano

Witam !!

To jeszcze raz ja.

Czy mogę założyć do wędki 4,20m cw do 25g ciężarek 20g i łowić z gruntu.

czy raczej w grę wchodzi tylko spławik ??

Napisano
Czy mogę założyć do wędki 4,20m cw do 25g ciężarek 20g i łowić z gruntu.
Możesz, tez tak robiłem na jeziorze ,jak była wysoka fala.A co za wędka jakiej firmy.
Napisano
Robinson lumix
TYlko pamiętaj ustawić tak hamulec aby go usłyszeć w końcowej fazie zacięcia .

czyli nie za mocno ??

A mam jeszcze karpiówkę 100g to mogę założyć 60g i kukurydz na hak na bardzo spokojny kanał gliwicki i do tego przypon czy ten zestaw jest za ciężki na leszcze zobaczek jakiekolwiek branie .

Napisano
czyli nie za mocno
Tak ,nie za mocno i nie za slabo.
A mam jeszcze karpiówkę 100g to mogę założyć 60g i kukurydz na hak na bardzo spokojny kanał gliwicki i do tego przypon czy ten zestaw jest za ciężki na leszcze zobaczek jakiekolwiek branie .
Na szczytówce ,będzie kiepsko zależy jeszcze od akcji kijka ,ale możesz założyć naprężacz ,czyli sygnalizator na żyłce tzw pin-pong ,ale jak masz spokojną wodę na tym kanale to jest jeszcze jeden patent ,boczna drgająca szczytówka Firmy Balzer ,właśnie stosuje się je na sztywne kije a działa na tej samej zasadzie co szczytówka w federze ,zrobię fotkę jak to wygląda i wstawię dobra rzecz bo ma grzechotkę i świetlik można tam umieścić.
Napisano

Witam!!

Zacząłem łowić batem.

Nęcę od 3 dni. Poszedłem dzisiaj i donęciłem. PO czym zacząłem łowić. Po 3 godzina łowienia łapały sie bardzo małe płotki. Na haczyk dawałem 2 robaki czerwony biały.

Co zrobić żeby jutro połowić coś większego??

Grunt miałem ustawiony na 1m/0,5m

żyłka główna 0,16mm

Przypon 0,14

Spławik 0,8gr

Czy zmienić zanętę na leszczowa też występuje żeby złowić większe sztuki??

W niedziele siedziałem obok dwóch wędkarzy i łowili oni większe sztuki takie do 30cm.

Co robie zle ze nie mogę złowić większej sztuki takiej do 25 30cm??

Nie chciałem zakładać nowego tematu!!! :smile:

:lol::cool:

Napisano
Nie chciałem zakładać nowego tematu!!!
I tak trzymaj . :mrgreen: .Co robisz źle ,moim zdaniem zły skład zanęty ,tzn większa płoć nie ma co szukać w twojej zanęcie ,dodaj jakieś większe frakcje ,np pęczak lub konopie ale cale i nie musi być tego ogrom ale z 20% na pewno.Poza tym sprawdź czy płoć ta większa nie ma tarła ,to też ważne.
Napisano
Poza tym sprawdź czy płoć ta większa nie ma tarła ,to też ważne

no właśnie dzisiaj złowiłem dwie większe i ciekło z nich mleczem :wink: Brania dużych płoci u mnie na chwilę obecną są słabiutkie a i te mniejsze już nie biorą tak dobrze :wink:

Napisano

Witam!!!

Kurcze panowie mam zanecone stanowisko na kanale .

Niemogę złowic leszcza łapie sie tylko sama płoc i okonki.

Łowię 7m batem czy moze zmienic gruntówke.

Kanał jest dosc głeboki do 4m

Jak ustawic grunt poniewaz nie moge złowic zadnego leszcza.

Co zrobic zeby połapac leszcze???? :lol::cool::???:

Napisano

policja997997, a ty myślisz że zawsze jak nęcisz na leszcza to tylko leszcz będzie brał

, a po drugie to chyba leszcz ma teraz tarło nieprawdaż :mrgreen::mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.