afum Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Zastanawiam się na co nastawić się na początku kwietnia i nie mogę się zdecydować. Leszcz powinien już solidniej grasować, bo w końcu cały rok idzie bez większych problemów go dopaść. Ciągnie mnie jednak znowu żeby karpika może spróbować, ale o tej porze są znowu dość małe szanse żeby go złowić. I tu kolejna myślawka bo w zbiorniku są niezłe okazy karasia, ale on też będzie grymaśny. Jak myślicie na co najlepiej się nastawić ? Bo czas odwiedzić sklepik wędkarski i zacząć robić solidne zapasy
tomek1 Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Jak myślicie na co najlepiej się nastawić ? Przede wszystkim mniej rozmyślać a więcej działać Karpiki już całkiem nieźle żerują (ale w swoich zimowych ostojach). Co do karasia powiem Ci za jakiś tydzień jak wyzdrowieję i zacznę wreszcie na poważnie łowić. Jak będzie parę dni dużego słońca i bez mrozu w nocy to karasi trzeba szukać na bardzo płytkiej wodzie np. pół metrowej.
trini Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 już karasie widać Widziałam stadko w zeszłym tygodniu, ale byłam bez wędek akurat pozatym niektóre były pokryte dziwnymi żółtymi plamami, to i tak bym im dała spokój...
bboobb Napisano 29 Lutego 2008 Napisano 29 Lutego 2008 Wczoraj na Wiśle karasie już nieźle brały. Ja wprawdzie ganiałem ze spinem, ale przygodnie spotkany spławikowiec wyciągnął w mojej obecności parę nienajbrzydszych
afum Napisano 29 Lutego 2008 Autor Napisano 29 Lutego 2008 no to chyba zaraz wsiądę na rowerek i zobaczę co w mojej okolicy słychać. W sumie już najwyższy czas bo wędki od 3 miesięcy w wodzie już nie moczyłem, a zestawy przejrzane już z tysiąc razy były Ale nie ułatwiliście mi zadania bo nadal nie wiem na jaka rybkę się ukierunkować ale chyba postawie na zanętę gruboziarnistą na karasia, dorzucę trochę kukurydzy i fasoli, robaczki zdipuje śmierdziuchem i może nawet jakiś karpik podejdzie a więc wszystko postanowione, sezon czas zacząć dajcie znać jak uda wam się coś złowić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.