Skocz do zawartości
tokarex pontony

Uchwyt do szpuli kołowrotka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co myślicie o takim ustrojstwie http://www.takaryba.com/product_info.php?info=p2651_Stonfo-uchwyt-na-szpul--ko-owrotka.html.

Jako, że w przyszłym tygodniu mam zamiar kupić okoniówkę, a nie myślęna razie o nowym kołowrotku, zastanawiam się nad kupnem "takiego czegoś". Wtedy mając na jednej szpuli olecionkę, a na drugiej żyłkę okoniową, mógłbym spokojnie przekładać kręcioł pomiędzy dwoma wędkami bez demontażu zestawu. Może ktoś już czegoś podobnego używał, albo ma inne sposoby na rozwiązanie tego problemu.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam można też założyć przy uchwycie grubszą gumkę i szpulkę do tej gumy mocować i zostaje 23 zł np: na komplet blaszek tyle że z tym bardziej elegancko decyzja należy do ciebie

Napisano
Co myślicie o takim ustrojstwie

Pomysł jest całkiem niezły, tylko ta polska cena :evil: ....jak za taki plastykowy dodatek,

sygnowany przez włochów wyprodukowany w chinach cena jest...przerażająca!.

Nie wiem czy nie pokombinować chwile i nie zrobić czegoś takiego samemu np. poprzez przynitowanie szerokiej opaski zaciskowej do kabli do kawałka prostokątnego plastyku.

Trzeba będzie chyba coś zamieszać z tą zapadką jednokierunkową w opasce, myślę by taśmę wkładać do zacisku lewa stroną, by nie zamknęła się na amen.

A może zamiast opaski zaciskowej do kabli użyć kawałka taśmy rzepu?

Wracając do samego Stonfo, mają w ofercie kupę fajnych dodatków, sam nieraz kupuje ich gumy do procy, uchwyty do szybkiego montowane świetlików na DS, złączki do montowania waglerów itp.

Napisano
tylko ta polska cena

Wlaśnie to mnie najbardziej boli :cry: KOmbinuje już jak zrobić coś takiego samemu, jak coś z tego wyjdzie to się pochwalę. :idea::o

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.