bboobb Napisano 1 Marca 2008 Napisano 1 Marca 2008 Co myślicie o takim ustrojstwie http://www.takaryba.com/product_info.php?info=p2651_Stonfo-uchwyt-na-szpul--ko-owrotka.html. Jako, że w przyszłym tygodniu mam zamiar kupić okoniówkę, a nie myślęna razie o nowym kołowrotku, zastanawiam się nad kupnem "takiego czegoś". Wtedy mając na jednej szpuli olecionkę, a na drugiej żyłkę okoniową, mógłbym spokojnie przekładać kręcioł pomiędzy dwoma wędkami bez demontażu zestawu. Może ktoś już czegoś podobnego używał, albo ma inne sposoby na rozwiązanie tego problemu.
Supersobi Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 hihi nie trzeba ciągle przeciągać żyłki przez przelotki:)
tomek1 Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 Ciekawy gażdżet. Do Twojego pomysłu jak widać pasuje
cezar80 Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 Witam można też założyć przy uchwycie grubszą gumkę i szpulkę do tej gumy mocować i zostaje 23 zł np: na komplet blaszek tyle że z tym bardziej elegancko decyzja należy do ciebie
Unises Napisano 4 Marca 2008 Napisano 4 Marca 2008 Co myślicie o takim ustrojstwie Pomysł jest całkiem niezły, tylko ta polska cena ....jak za taki plastykowy dodatek, sygnowany przez włochów wyprodukowany w chinach cena jest...przerażająca!. Nie wiem czy nie pokombinować chwile i nie zrobić czegoś takiego samemu np. poprzez przynitowanie szerokiej opaski zaciskowej do kabli do kawałka prostokątnego plastyku. Trzeba będzie chyba coś zamieszać z tą zapadką jednokierunkową w opasce, myślę by taśmę wkładać do zacisku lewa stroną, by nie zamknęła się na amen. A może zamiast opaski zaciskowej do kabli użyć kawałka taśmy rzepu? Wracając do samego Stonfo, mają w ofercie kupę fajnych dodatków, sam nieraz kupuje ich gumy do procy, uchwyty do szybkiego montowane świetlików na DS, złączki do montowania waglerów itp.
bboobb Napisano 4 Marca 2008 Autor Napisano 4 Marca 2008 tylko ta polska cena Wlaśnie to mnie najbardziej boli KOmbinuje już jak zrobić coś takiego samemu, jak coś z tego wyjdzie to się pochwalę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.