Adas Napisano 4 Marca 2008 Napisano 4 Marca 2008 ma ktoś tą wędke? sprawdza się? a może ktoś ma znajomego co ją posiada. prosiłbym o rade czy warta jest swojej ceny( ok 195zł)
andi64 Napisano 5 Marca 2008 Napisano 5 Marca 2008 ma ktoś tą wędke? jeżeli jesteś za sztywnymi pałami to nie spełnią twoich oczekiwań ponieważ są to czyste paraboliki, za to będziesz mógł się cieszyć holem każdej rybki, nie miałem jeszcze ani jednej spinki na tych patykach
trini Napisano 3 Maja 2008 Napisano 3 Maja 2008 O proszę - oglądałam sobie patyki w sklepach netowych i w oczyska wpadły mi Shimano Alivio 3 składowe Pod względem ceny, lbs-ów, akcji i wielkości transportowej są dla mnie idealne. Potem zaczęłam patrzeć na haczyk, czy czegoś nie ma - i voila, jednak nasze forum jest the best To teraz tak... Dla mnie to ważna rzecz, ale chciałabym pogodzić dwie rzeczy jedną wędką... Jeździć na duże karpie mamy gdzie, bo fajne łowisko komercyjne jest pod nosem, a człowiek też czasem chce poczuć prawdziwą rybę na końcu kija. Ale także... Chłopaki w innym temacie mówili, że na suma kupują karpiówki - czy ta się też na suma nadaje? Pewnie okazów na nią nie będzie - ale przecież na dobrą sprawę nigdy nie wiadomo co siądzie na hak, dlatego pytam. Pytam także dlatego, że w moim miejscowym Zegrzu o wiele więcej jest sumów niż karpi, a do lipca coraz bliżej w końcu... Pomoże ktoś?
Gość primo Napisano 14 Maja 2008 Napisano 14 Maja 2008 Proponowalbym Shimano Alivio BX Specimen 3,9m 3lbs - 2 skladowe , typowy parabolik, super sie holuje ale rzuty sa troche blizsze niz 3,6 m , 3,6 m jest troche sztywniejszym kijem
andi64 Napisano 15 Maja 2008 Napisano 15 Maja 2008 czy ta się też na suma nadaje? trini, w tamtym roku miałem rybola na tym kiju który dał mi trochę popalić czułem wygięcie kija na mocowaniu kołowrotka, siedziałem na dupie zapierając sie nogami w piachu żyła 0,33 po 40 min. strzeliła, kij na tym nie ucierpiał ani troszeczkę, myślę że za tą kasę nie dostaniesz lepszych patyków
draco-terra Napisano 2 Lipca 2008 Napisano 2 Lipca 2008 Dzięki andi64 za podpowiedź. Długo się naszukałem jaki kijek w tym roku sobie sprawić (staram się co roku powiększać arsenał o jakiś kijek lub kołowrotek - coraz wyższe półki bo zaczynałem od szklanych jaxonów) i stanęło na ALIVIO BX SPECIMEN 12-300 DL 3 SKŁADY. Wolałbym może 3,9 ale nie spotkałem 3 składowego a 2m kijek w transporcie to trochę za dużo. Jutro jadę odebrać. Kij co prawda w 50% będzie na martwą rybkę 30% na żywca (nigdy nie łowiłem wiem są kontrowersje ale to nie ten post) a w 20% na karpiki, amurki czy nawet sumika. Wybrałem go bo ma akcję paraboliczną co właśnie przy walce z rybką pozwala uniknąć spięć. Cena do zaakceptowania i mam nadzieje że jakość SHIMANO.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.