Skocz do zawartości
Dragon

Przepływanka

cinek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Troche niekowencjonalne zapytanie, ale czy znacie jakieś sposoby na pozbycie się ukleji z łowiska podczas przepływanki. Troche mnie czasami irytuje fakt tego, że zanim mi opadnie zestaw siedzi juz na nim ukleja. 8)

przynęty na klenia   Dragon
Gość bogdan39
Napisano

może większa przynęta zrobi robote :wink:

• 3 months later...
Gość Dwie_sety
Napisano
Troche niekowencjonalne zapytanie, ale czy znacie jakieś sposoby na pozbycie się ukleji z łowiska podczas przepływanki. Troche mnie czasami irytuje fakt tego, że zanim mi opadnie zestaw siedzi juz na nim ukleja. 8)

Pierwszy sposób przejść na szybkotonące zestawy (cięższe, ołów skupiony prz przyponie), żeby przynęta była jak najkrócej w strefie żerowania uklei.

Drugi sposób odciągnąc ukleje z łowiska zanętą powierzchniową w inne miejsce.

• 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

najlepszym sposobem jest zarzucenie zestawu powyżej miejsca nęcenia i ukleje nie będą się wieszały bo przynęta już będzie przy dnie≈≈≈czasem też ukleje tam żerują≈≈≈

• 2 months later...
Napisano

Cinek.

Już pisałem, jak wygrałem zawody w szybkościowym łowieniu uklei. Ponieważ nie pamiętam, w którym poście, dam Ci przepisy na pozbycie się uklei.

WODA STOJĄCA: Zbierz kilka garści suchych liści i innych paprochów z brzegu, rozetrzyj w dłoniach, dodaj taką samą część otrąb pszennych i syp w łowisko po garści co 2-3 minuty. Oczywiście, wiatr musisz mieć w plecy, lub z boku.

WODA BIEŻĄCA: Rozmocz we wiaderku pół bochenka chleba, rozetrzyj w dłoniach pozostawiając trochę nieroztartych skórek, dodaj otrąb pszennych i natychmiast syp np. z główki w łowisko tą paćkę.

Patrz, gdzie spływają skórki, bo tam mogą być drapieżniki. Dobrze jest tak postępować, jeżeli zostajesz na nockę na leszcza. Małe ryby odejdą, najedzą się i przestają obrywać rosówki, makaron czy inną przynętę (szczególnie krąpie).

Powodzenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.