alex Napisano 13 Marca 2008 Napisano 13 Marca 2008 Mam pytanie - Jaki anyż jest lepszy do celów wędkarskich (biedrzaniec czy gwiazdkowy). Wiem, że w sklepach wędkarskich sprzedawany jest mielony gwiazdkowy. Nikt nie jest w stanie sprawdzić co tak do końca jest zmielone w tych anyżach. Biedrzaniec jest stosowany w celach spożywczych i leczniczych, a gwiazdkowy nie posiada własności leczniczych - poza tym oba mają podobne właściwości i aromat. Pozostawiam temat otwarty i czekam na wasze spostrzeżenia i uwagi za co z góry dziękuje.
trini Napisano 13 Marca 2008 Napisano 13 Marca 2008 Dragon stosuje anyż gwiazdkowy: http://66.102.9.104/search?q=cache:qPvnVkt5YusJ:www.firmadragon.com.pl/strony/oferta/zanety/teamdragon.html+any%C5%BC+gwiazdkowy+do+zan%C4%99ty&hl=pl&ct=clnk&cd=1&client=opera O biedrzańcu pierwsze słyszę, ale skoro zagłębiamy się aż tak w temat - to wybrałabym tańszy, albo łatwiej dostępny Bo skoro aromat podobny i właściwości - to chyba wszystko jedno który się dorzuci...
alex Napisano 13 Marca 2008 Autor Napisano 13 Marca 2008 Co do różnicy w cenie to trudno powiedzieć - bo w sprzedaży do celów wędkarskich anyż biedrzaniec nie funkcjonuje, a do celów spożywczych i leczniczych ze względu na jakość jest trochę droższy.
trini Napisano 13 Marca 2008 Napisano 13 Marca 2008 Ja myślę, że różnicy nie ma... Gdyby była to na pewno byłoby coś szerzej wiadomo - a najlepiej zapytać Jarosława, on zna się na takich niuansach
alex Napisano 13 Marca 2008 Autor Napisano 13 Marca 2008 Czekamy więc ze zniecierpliwieniem na wypowiedź Jarosława
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.