Skocz do zawartości
tokarex pontony

Anyż gwiazdkowy - czy anyż biedrzaniec?

alex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie - Jaki anyż jest lepszy do celów wędkarskich (biedrzaniec czy gwiazdkowy). Wiem, że w sklepach wędkarskich sprzedawany jest mielony gwiazdkowy. Nikt nie jest w stanie sprawdzić co tak do końca jest zmielone w tych anyżach. Biedrzaniec jest stosowany w celach spożywczych i leczniczych, a gwiazdkowy nie posiada własności leczniczych - poza tym oba mają podobne właściwości i aromat. Pozostawiam temat otwarty i czekam na wasze spostrzeżenia i uwagi za co z góry dziękuje.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dragon stosuje anyż gwiazdkowy:

http://66.102.9.104/search?q=cache:qPvnVkt5YusJ:www.firmadragon.com.pl/strony/oferta/zanety/teamdragon.html+any%C5%BC+gwiazdkowy+do+zan%C4%99ty&hl=pl&ct=clnk&cd=1&client=opera

O biedrzańcu pierwsze słyszę, ale skoro zagłębiamy się aż tak w temat - to wybrałabym tańszy, albo łatwiej dostępny :lol:

Bo skoro aromat podobny i właściwości - to chyba wszystko jedno który się dorzuci...

Napisano

Co do różnicy w cenie to trudno powiedzieć - bo w sprzedaży do celów wędkarskich anyż biedrzaniec nie funkcjonuje, a do celów spożywczych i leczniczych ze względu na jakość jest trochę droższy.

Napisano

Ja myślę, że różnicy nie ma... Gdyby była to na pewno byłoby coś szerzej wiadomo - a najlepiej zapytać Jarosława, on zna się na takich niuansach :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.