Ryan Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Witam chcialbym sie dowiedziec jakie sa oplaty zeby mozna bylo lowic na lodzi. POzdrawiam
Jarosław Napisano 20 Marca 2008 Napisano 20 Marca 2008 Podano do stołu http://www.pzw.org.pl/home/mod.php?dir=wiadomosci&file=cascade&id_wiadomosci=10152&id_kategorii=4&opcja=wiadomosc&pozycja=0
wedkarz12 Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam !!! Mam pytanko,czy łowiąc z łodzi musze mnieć kapok,jest to karalne. W tym roku opłaciłem, z łódki i chciałem sie dowiedzieć ,jak to jest .Doszły mnie słuchy ,że moge zapłacić kare, za brak?
Supersobi Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Mam pytanko,czy łowiąc z łodzi musze mnieć kapok, kapok (nie kamizelkę asekuracyjną) na osobę + koło ratunkowe na 2 osoby.. inaczej w razie kontroli mandacik..
wedkarz12 Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 Supersobi dzieki!!! Troszeczke to dziwne,5 lat temu mniałem łódke i tego nie było,wymagana była karta pływacka.Twoja wypowiedz mnie zaskoczyła ,niepotrzebnie wykupiłem na łódke ,ponieważ nie mam ochoty inwestować w sprzęt ratunkowy ,chyba to moja sprawa czy będe łowił nad ,czy pod wodą . Za informacje dzieki ,lecz to sprawa dyskusyjna ,moim zdaniem
welfron1 Napisano 14 Kwietnia 2008 Napisano 14 Kwietnia 2008 mam łódkę ale o żadnych kapokach nie słyszałem ze trzeba je mieć!ale na tych większych zbiornikach/jeziorach gdzie o dużą fale dużo szybciej może jest wymagany sprzet ratunkowy?!
Jarosław Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Możliwe, że już od tego roku za wszystkie akcje ratunkowe i w górach i na wodzie będzie płacił sprawca. Wtedy każdy sam się będzie zabezpieczał a nie patrzył na przepisy. Polska to jedyny kraj gdzie za to płaci społeczeństwo. Dobrze, że chociaż za kolizje na drodze straż może dochodzić roszczeń od sprawców. Pogotowie wodne przyjdzie do żony i powie "wyciągnąć pani męża z wody czy zostaje"
bboobb Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Dobrze, że chociaż za kolizje na drodze straż może dochodzić roszczeń od sprawców. Jarosławie nic o tym nie wiem
wedkarz12 Napisano 15 Kwietnia 2008 Napisano 15 Kwietnia 2008 Kamizelka,czy kapok+koło ratunkowe to chyba sprawa wędkarza.Owszem na morzu,lub rzece,bądz na durzych akwenach,być morze. Ja łapie na zbiornikach ,o powierzchni od 6ha -do 80 ha Jak ktos umie pływać to musi mieć kamizelke ,skoro łowi sie tuż przy trzcinach,niedaleko brzegu .
wedkarz12 Napisano 6 Maja 2008 Napisano 6 Maja 2008 Witam mam pytanko !!! Czy można coś zrobić ,w sprawie cumowania stałego łódki.Byłem na rybach ,łapiąc z pomostu wedkarskiego i okazuje sie że trzech wedkarzy, ma przy pomoście łódki, które powodują hałas podczas wypływania .Na dodatek wypływają po moich spławikach,na prozbe by cumowali dalej ,była odpowiedz,że to na ryby niewpływa.Czy koło może interweniować ,czy też dać sobie spokój
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.