Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kontrowersyjne reklamy mobilking

Pawełryb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Co myslicie o tych niby super kontrowersyjnych reklamach mobilking? urazaja was jakos czy raczej smiejecie sie z nich? pytam poniewaz z tego co slyszalem krajowa rada radiofonii i telewizji stwierdzial ze te reklamy uwlaczaja kobieta czy cos takiego i chciala je zdjac ale ze sie nie udalo to wplynela na ich zmiane czyli ocenzurowania. Mi osobiscie ten pomysl zupelnie sie nie podoba poniewaz jezeli czego nie lubie to nie musze ogladac, nie jestem przykuty kajdankami to telewizora poza tym istnieje jeszcze pilot:) co myslicie o tym wszystkim o reklamach i o ich zakazaniu czy dobrze pospapili?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Widziałem i gdybym był kobietą to był urażony. Co oni sugerują, że jest to tylko dla mężczyzn, kobieta ma do tego takie samo prawo. Jeszcze bardziej niepodoba mi się te reklamy związane z jakąś firmą odzieżową, gdzie jest fragment modlitwy i niby różaniec to z tym dziewictwem. Nawet widziałem je na gg w czasie rozmowy na górze. Nie mają pomysłów na reklame? :???:

Napisano
Widziałem i gdybym był kobietą to był urażony.

Bez przesady ;)

Jakby tak człowiek brał wszystko do serca to świat by się składał z samych oburzonych. ;)

Może ta reklama jest lekko niesmaczna, ale nie żeby się od razu obrażać.

Dla mnie gorsza była ta reklama fundacji TVN z tym niewidomym chłopcem...

I Sprite z kolesiem w garniturze z mięsa.

Napisano

A mi sie chce śmiać ,ale nie z reklamy bo wiadomo że większość reklam jest głupich,tylko z tych organizacji kobiecych że robią takie larum o głupią reklamę.

Napisano

Powiem tak: jak pierwszy raz zobaczyłam tą reklamę o mało szlag mnie nie trafił......

W końcu jestem za równouprawnieniem, tak samo nie sądzę, że kobieta jest stworzona jedynie to rodzenia dzieci, prania pieluch i ślęczenia przy garach :roll:

Moim skromnym zdaniem ta reklama to przegięcie, równocześnie z momentem ocenzurowania poczułam sie szczęśliwa :mrgreen:

Formy dyskryminacji czy to ze względu na płeć czy pod katem rasowych, wyznania itp. nie powinny mieć miejsca w mediach, mimo iż jest to świetny chwyt marketingowy, a sama reklama danego produktu czy usługi jest na "tapecie".

Napisano

Myślę, że autor reklamy przewidział, iż zostanie ona tak potraktowana i o to mu właśnie chodziło. Nie ważne jak się mowi, ważne żeby się mówiło i nazwy nie przekręcało :wink: Cel został osiągnięty :lol:

Napisano
W końcu jestem za równouprawnieniem, tak samo nie sądzę, że kobieta jest stworzona jedynie to rodzenia dzieci, prania pieluch i ślęczenia przy garach

też jestem za tym :mrgreen: Kobiety na traktory a na emeryturę po 65 roku życia :mrgreen::wink::lol::lol::lol:

Moim skromnym zdaniem ta reklama to przegięcie, równocześnie z momentem ocenzurowania poczułam sie szczęśliwa

Czyli reklama odniosła 100% skutek :mrgreen: gwarantuję, że wielu mężczyzn tylko z tego powodu skorzysta w oferty :mrgreen::lol:

Napisano
W końcu jestem za równouprawnieniem, tak samo nie sądzę, że kobieta jest stworzona jedynie to rodzenia dzieci, prania pieluch i ślęczenia przy garach

też jestem za tym :mrgreen: Kobiety na traktory a na emeryturę po 65 roku życia :mrgreen::wink::lol::lol::lol:

Cieszę się niezmiernie :mrgreen:

Co do traktorów, to na wsiach wiele kobiet zasiada za kierownicą traktora przy pracach na roli, ale z tą emeryturą nie przesadzaj, w końcu kobieta pracująca zawodowo i tak ma na głowie dwa etaty, noooo ewentualnie półtora :wink:

Moim skromnym zdaniem ta reklama to przegięcie, równocześnie z momentem ocenzurowania poczułam sie szczęśliwa

Czyli reklama odniosła 100% skutek :mrgreen: gwarantuję, że wielu mężczyzn tylko z tego powodu skorzysta w oferty :mrgreen::lol:

Ja myślę tak: jak facet jest rozgarnięty i inteligentny to reklama nie będzie miała wpływu na skorzystanie z tej oferty z pewnych względów, natomiast będzie ją analizował pod względem konkurencyjności na tle innych usługodawców.

Napisano
z tą emeryturą nie przesadzaj, w końcu kobieta pracująca zawodowo i tak ma na głowie dwa etaty, noooo ewentualnie półtora

Na to czekałem :mrgreen: To w końcu równouprawnienie czy uprzywilejowanie :?::mrgreen:

Ja myślę tak: jak facet jest rozgarnięty i inteligentny

Złotówki od inteligentnego są warte tyle samo co od imbecyla :mrgreen: A w tym przypadku inteligencja nie ma nic do rzeczy. Chodzi o przekorę, chęć przynależenia do zamkniętej grupy. :cool: Zresztą co ja kobietom będę opowiadał o przekorze :mrgreen::wink::lol:

Napisano
Kobiecie w procesie ewolucji odebrano wiele, pozbawiono ją kubków smakowych, siły fizycznej, wyrwano z jej mózgu garść układów scalonych, odpowiedzialnych za logiczne myślenie, w płacie potylicznym poczyniono spustoszenie, w efekcie, czego nie potrafi teraz trafnie ocenić odległości dzielącej jej samochód od innych uczestników ruchu.
Napisano
z tą emeryturą nie przesadzaj, w końcu kobieta pracująca zawodowo i tak ma na głowie dwa etaty, noooo ewentualnie półtora

Na to czekałem :mrgreen: To w końcu równouprawnienie czy uprzywilejowanie :?::mrgreen:

Wiesz zależy jak na to patrzeć. Jak bym pracowała zawodowo i miała w domu chłopa, który jak tylko wróci z roboty to życzy sobie by mu podać obiad do stołu, otworzyć piwo i podać zestaw kapci z pilotem itp. to: albo rezygnuję z pracy zawodowej bo robiąc codziennie na 2 etaty, a w weekendy po pełnym to zajechać się można, albo daję do zrozumienia delikwentowi żeby dzielił obowiązki domowe w miarę na równi skoro oboje pracujemy lub drzwi ma otwarte i nikt tu go na siłę nie trzyma, a z miłości szybko można się wyleczyć :twisted:

Złotówki od inteligentnego są warte tyle samo co od imbecyla :mrgreen: A w tym przypadku inteligencja nie ma nic do rzeczy.

Oczywiście usługodawcy to lotto kto kim jest i jakie ma IQ ważne żeby kasa na konto spływała regularnie.

Chodzi o przekorę, chęć przynależenia do zamkniętej grupy. :cool:

Jak komuś zależy być w danej grupie jedynie dla "szpanu" to wybacz, z resztą większość społeczeństwa stara się identyfikować z jakąś tam grupą jedynie dla zasady: bo gdzieś trzeba należeć :???:

Zresztą co ja kobietom będę opowiadał o przekorze :mrgreen::wink::lol:

Opowiesz na zlocie przy dobrze schłodzonym browarze, no chyba, że kobietom się nie należy :mrgreen::wink:

Napisano

spokojnie nie kloccie sie to tylko reklama:) owszem moze i jest z pazurem ale mi to nie przeszkadza po prostu staraja sie zwrocic na siebie uwage i trzeba przyznac ze im sie to udaje. Natomiast co do kwesty ich oferty to z tego co zdazylem sie zorientowac minuta do wszystkich kosztuje 50groszy i nie ma zadnych pakiecikow srecikow co w sumie z czasem bywa wkurzajace bo nie wiem jak wy ale jak kiedys mialem prepaida i pouruchamiane rozne pakiety to z czasem przestalem sie w nich lapac ktory ile kosztuje i co z niego mam. Natomiast to ich 50groszy wyglada niezle dla porownania tak tak minuta 59groszyi to dopiero po 8 miesiacach.Takze wedlug mnie ten caly mobilking ma szanse na rynku.pewnie bedzie mu ciezko bo w porownaniu z era czy innymi wszedl pozno ale jesli caly czas beda mieli konkurencyjna oferte to pewne zdobeda rzesze klientow

• 2 months later...
Gość bogdan39
Napisano

Noi zwrucili uwage.

Autor dostanie kapuche a to że sprzedał dupe dlaniego nic nieznaczy.

zobaczcie kto jest autorem.

Jeszcze nie raz to zrobi.

Napisano

Mobilking zrobił wg mnie najśmieśniejszą reklamę we wszechświecie. I co jajśmieszniejsze, wcale nie przesadził :D Widziałem na myjce ręcznej babkę, która nie potrafiła utrzymać węża bo miał za duże bicie. Była cała oblana, auto tylko ochlapane wodą, straciła 4zł, wsiadła i pojechała :D Ubaw po pachy z niektórymi osobnikami płci pięknej :D

Napisano

No cennik mają niezły. Reklamy dość kontrowersyjne,ale przynajmniej przyciagają uwage;) Chyba warto się zainteresować. I niby kobiety nie mogą sobie takiego startera kupić?:)

Napisano

To jest po to że mężczyźni się cieszą i pójdą kupić a kobiety na zlość pójdą kupić :) Taki chłyt matetingowy :P :P :P:lol:

Napisano

reklama niekoniecznie ma uderzac w inteligencje, ona ma przede wszystkim grac na emocjach, ukrytych pragnieniach, a pod tym kontem kampania mobilkinga jest bezkonkurencyjna ;)

Napisano
reklama niekoniecznie ma uderzac w inteligencje, ona ma przede wszystkim grac na emocjach, ukrytych pragnieniach, a pod tym kontem kampania mobilkinga jest bezkonkurencyjna ;)

Zależy jak na to patrzeć :wink:

Ale do sedna: napisałeś kampania jest bezkonkurencyjna, a jak z ofertą czy też takowa jest? Czy być może w niektórych aspektach wypada blado na tle innych operatorów?

• 2 weeks later...
Napisano

bo np promocja 'mocny prezent' jest wedlug mnie bardzo korzystna - kupujesz mobilkinga i masz 70 minut do wygadania albo ponad 200 smsow w prezencie - sadze, ze to przemowi do rozsadku nawet urazonych pan ;)

Napisano

mi sie bardziej podobaja mocne igrzyska, promocje znajdziesz u kazdego operatora, a nagrody takie jak yamaha np juz nie ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.