Skocz do zawartości
Dragon

Kaszuby - łowisko min. 10 ha - płatne tylko za wedkę

Rekomendowane odpowiedzi

Gość przem1978
Napisano

Witam,

czy ktos może polecic jakieś konkretne łowisko na grunt i spinning na kaszubach ?

chodzi mi o takie na zdrowych zasadach, czyli opłata np. 20-30 zł za dzien i to wszystko, bo irytują mnie te łowiska, gdzie własciciel ma żal do mnie, bo wypuszczam do wody, a ja tylko buziak i płyń mała :)

dzieki

pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Gość przem1978
Napisano
Przemek jakie rejony kaszub cię interesują?

najlepiej tak do 50 km od Gdańska, im bliżej tym lepiej, okolice Kartuz :)

dzisiaj z kolegą byłem na kaszubach w poszukiwaniu dobrych miejsc...

byliśmy nad jez. Osuszyno koło Kartuz, podoba nam sie to miejsce, ale widzieliśmy tylko z góry, bo wjechałem w zaspy śnieżne i dalej nie ryzykowałem... wiesz może jak tam dojeżdża sie pod samo jeziorko ?

byliśmy też w Kamienicy Królewskiej, ale jez. Kamienieckie jest za duże dla nas...

masz jakieś fajne propozycje karpiowo-szczupakowe ? :)

Napisano

Jeżeli bliżej Gdańska to polecam jez.Dobre pomiędzy Wejcherowem a Krokową.Karp szczupak okoń,widziałem karpiarzy nęcących w drugi dzień świąt.U mnie bez efektów na boczny trok.Lowisko karpiowe przy wiacie,jezioro śródleśne dojazd samochodem praktycznie do samej wody.

Gość przem1978
Napisano
Jeżeli bliżej Gdańska to polecam jez.Dobre pomiędzy Wejcherowem a Krokową.Karp szczupak okoń,widziałem karpiarzy nęcących w drugi dzień świąt.U mnie bez efektów na boczny trok.Lowisko karpiowe przy wiacie,jezioro śródleśne dojazd samochodem praktycznie do samej wody.

ok, dzieki, ale nie masz takiego nie PZW ?

interesuje mnie jednak komercyjne, ale nie mały stawek i na normalnych zasadach, gdzie oczywiscie moge pojechac na ryby a nie po ryby...

• 1 year later...
Napisano

ok, dzieki, ale nie masz takiego nie PZW ?

interesuje mnie jednak komercyjne, ale nie mały stawek i na normalnych zasadach, gdzie oczywiscie moge pojechac na ryby a nie po ryby...

Witam jak byś był zaiteresowany to doradze w okolicy Lęborka pozdrawiam. :cool:

• 1 year later...
Napisano

Witam jak byś był zaiteresowany to doradze w okolicy Kartuz ( Kiełpino szczególnie) pozdrawiam... nr gg: 12289838 ... Łowisko na spinning i grunt j. małe szczególnie, doradzam gdzie łowić... Stanowiska na karpia/leszcza. Niestety żeby łowić na spinning duże sztuki to są potrzebne spodnio-buty... Zezwolenie od 10-20zł. Zezwolenie obowiązuje jeziora Dużego i Małego, zezwolenie obowiązuje 1 wędki spinning z brzegu i 2 wędek spławik/grunt itd. ( nie spinning) z brzegu ...

• 1 year later...
Napisano

Polecam jezioro w Niesiołowicach (gmina Stężyca) u Sołtysa , nie mylic z Czarnym u Niemca. sporo szczupaka , karp zarybiany od 97.r , pozwolenie za 2 wedki na grunt + spin badz zywiec 20zl. ost wyciagniety Karpik 15kg ;) ponadto lin, sandacz, ploc, okon, leszcz, amur, wegorz.