Skocz do zawartości
Dragon

Zdawanie na kartę

Pe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sorry za offa ale mam pytanie. Mam zamiar wyrabiać sobie w tym miesiącu kartę czy jak opłacę składkę np. w sierpniu to czy od nowa będę musiał opłacać ją w styczniu czy dopiero w sierpniu następnego roku?

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 140
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tak chodzi mi tylko o PZW. Aha czyli w styczniu od nowa trzeba kase płacić no nic trudno

Jeśli chcesz łowić od 1 stycznia to musisz zapłacić pod koniec grudnia, ale nie później niż do ostatniego kwietnia bo będziesz musiał zapłacić karę-nowe wpisowe.

Napisano

Tomek1988, opłać za pół roku, chyba istnieje taka możliwość?

A wyrobienie karty to 10 min w UM, beż żadnej kawy itd. Ostatnio przy rejestracji pontonu :mrgreen::wink: okazało się że mam nieważną kartę, ponieważ mam w niej stary adres zameldowania :roll: więc szybka akcja wyciągnięcia żonie z portfela mojego zdjęcia, wypisanie podania z prośbą "o", wycieczka do kasy w celu dokonania stosownej opłaty a jak wróciłem to oba dokumeny już na mnie czekały, dziękuję, do widzenia i po sprawie :cool:

Napisano

artech nie wszędzie jest tak profesionalnie :lol: ale u mnie i podejrzewam że w większości regionów wydają poświadczenie złożenia dokumentów i zdania egzaminu na kartę wędkarską i na podstawie tego zaświadczenia można już łowić rybki do momentu wydania karty.

Napisano

Jarosław, nie ma możliwości opłaty za pół roku?? Kiedyś na pewno była taka opcja :???: Jeżeli nie ma takiej możliwości to uważam to za przegięcie, co by mocniej tego nie nazwać :mad:

Sprawdziłem, rzeczywiście nie ma takiej opcji, można jedynie wykupić czsowe na 14 dni i to trzeba być "z poza strefy" czyli jako mieszkaniec strefy chcący lowić legalnie muszę, w moim okręgu, wywalić minimum 80 PLN za 4 miesiące łowienia :???: Ot polityka PZW :roll: Można być jeszcze niezrzeszonym lub cudzoziemcem i za trzy miesiące łowienia też zapłacić 80 PLN.

Ciekawe dlaczego PZW, podobnie jak większość dzierżawców nie stosuje pozwoleń rocznych "od dnia do dnia" tylko do końca roku kalendarzowego :???::roll:

Napisano
dlaczego PZW, podobnie jak większość dzierżawców nie stosuje pozwoleń rocznych "od dnia do dnia" tylko do końca roku kalendarzowego
podejrzewam,że

chodzi tu o terminy zarybień,ale to tylko moje przypuszczenia

• 4 weeks later...
Napisano

WItam Mam 12 Lat w Lutym 2009 skoncze 13 czy w tym wieku Moge satc sie juz posiadaczem karty wedkarskiej aha czy ma ktos cos takiego jakis program czy cos zeby przeczwiczyc test na kompie z ggory dzieki

Napisano

odrzaninKapi nie patrz na testy czy jakieś inne dziwne rzeczy, wystarczy że wgłębisz się w Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, to jest wystarczające. Masz 12 lat co nie znaczy że nie możesz łowić, jeśli to lubisz, możesz przecież połowić w towarzystwie osoby dorosłej, posiadającej kartę wędkarstką oraz legitymację członkowską z opłaconymi składkami, oczywiście w ramach jego dziennego limitu.. Już teraz możesz się starać o legitymację wędkarską, testy są całkowicie zbędne, poczytasz RAPR, a godziny spędzone nad wodą z prawdziwym wędkarzem, obserwując jego zachowanie są po stokroć bardziej wartościowe niż RAPR, który oczywiście wędkarz znać powinien.. Pozdrawiam i życzę sukcesów, bo to nie dość że nałóg to w dodatku chorobliwy i wyjątkowo mocno zaraźliwy, gorsze niż grypa..

• 1 year later...
Napisano

To i ja zapytam. Mam 22 lata i mieszkam w okolicach Tarnowa a dokładniej w Radłowie. Mam zamiar uzyskać kartę wędkarską. I teraz moje pytanie ile wyniesie mnie taka przyjemność. Mi chodzi tylko i wyłącznie o stawy bo rzeki mnie nie kręcą. Patrzyłem na cennik ale dla mnie to nie do końca jasne bo się na tym nie znam. Chodzi mi o egzamin, dokument składki i to co jeszcze trzeba abym mógł spokojnie łowić na stawach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.