Tomek1988 Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Sorry za offa ale mam pytanie. Mam zamiar wyrabiać sobie w tym miesiącu kartę czy jak opłacę składkę np. w sierpniu to czy od nowa będę musiał opłacać ją w styczniu czy dopiero w sierpniu następnego roku?
maniek Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Opłaty są ważne tylko do konica roku .Mówimy tylko o PZW.
Tomek1988 Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Tak chodzi mi tylko o PZW. Aha czyli w styczniu od nowa trzeba kase płacić no nic trudno
Jarosław Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Tak chodzi mi tylko o PZW. Aha czyli w styczniu od nowa trzeba kase płacić no nic trudno Jeśli chcesz łowić od 1 stycznia to musisz zapłacić pod koniec grudnia, ale nie później niż do ostatniego kwietnia bo będziesz musiał zapłacić karę-nowe wpisowe.
artech Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Tomek1988, opłać za pół roku, chyba istnieje taka możliwość? A wyrobienie karty to 10 min w UM, beż żadnej kawy itd. Ostatnio przy rejestracji pontonu okazało się że mam nieważną kartę, ponieważ mam w niej stary adres zameldowania więc szybka akcja wyciągnięcia żonie z portfela mojego zdjęcia, wypisanie podania z prośbą "o", wycieczka do kasy w celu dokonania stosownej opłaty a jak wróciłem to oba dokumeny już na mnie czekały, dziękuję, do widzenia i po sprawie
roman gawlas Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 artech nie wszędzie jest tak profesionalnie ale u mnie i podejrzewam że w większości regionów wydają poświadczenie złożenia dokumentów i zdania egzaminu na kartę wędkarską i na podstawie tego zaświadczenia można już łowić rybki do momentu wydania karty.
Jarosław Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Tomek1988, opłać za pół roku, chyba istnieje taka możliwość? Chyba o czyś nie wiem po przyjeździe z wczasów
Lord Konrad I Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 wydają poświadczenie złożenia dokumentów i zdania egzaminu na kartę wędkarską właśnie o tym mówiłem
artech Napisano 12 Sierpnia 2008 Napisano 12 Sierpnia 2008 Jarosław, nie ma możliwości opłaty za pół roku?? Kiedyś na pewno była taka opcja Jeżeli nie ma takiej możliwości to uważam to za przegięcie, co by mocniej tego nie nazwać Sprawdziłem, rzeczywiście nie ma takiej opcji, można jedynie wykupić czsowe na 14 dni i to trzeba być "z poza strefy" czyli jako mieszkaniec strefy chcący lowić legalnie muszę, w moim okręgu, wywalić minimum 80 PLN za 4 miesiące łowienia Ot polityka PZW Można być jeszcze niezrzeszonym lub cudzoziemcem i za trzy miesiące łowienia też zapłacić 80 PLN. Ciekawe dlaczego PZW, podobnie jak większość dzierżawców nie stosuje pozwoleń rocznych "od dnia do dnia" tylko do końca roku kalendarzowego
kudłaty Napisano 15 Sierpnia 2008 Napisano 15 Sierpnia 2008 dlaczego PZW, podobnie jak większość dzierżawców nie stosuje pozwoleń rocznych "od dnia do dnia" tylko do końca roku kalendarzowego podejrzewam,żechodzi tu o terminy zarybień,ale to tylko moje przypuszczenia
kocur Napisano 16 Sierpnia 2008 Napisano 16 Sierpnia 2008 Nawet na wody SUM-owskie jest zezwolenie od do i jakoś nikomu to nie przeszkadza a przecież też zarybiają
Tomek1988 Napisano 12 Września 2008 Napisano 12 Września 2008 W końcu stałem się dzisiaj szczęśliwym posiadaczem karty wędkarskiej Heh już nie jestem kłusolkiem
odrzaninKapi Napisano 12 Września 2008 Napisano 12 Września 2008 WItam Mam 12 Lat w Lutym 2009 skoncze 13 czy w tym wieku Moge satc sie juz posiadaczem karty wedkarskiej aha czy ma ktos cos takiego jakis program czy cos zeby przeczwiczyc test na kompie z ggory dzieki
daTeo00 Napisano 12 Września 2008 Napisano 12 Września 2008 odrzaninKapi nie patrz na testy czy jakieś inne dziwne rzeczy, wystarczy że wgłębisz się w Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, to jest wystarczające. Masz 12 lat co nie znaczy że nie możesz łowić, jeśli to lubisz, możesz przecież połowić w towarzystwie osoby dorosłej, posiadającej kartę wędkarstką oraz legitymację członkowską z opłaconymi składkami, oczywiście w ramach jego dziennego limitu.. Już teraz możesz się starać o legitymację wędkarską, testy są całkowicie zbędne, poczytasz RAPR, a godziny spędzone nad wodą z prawdziwym wędkarzem, obserwując jego zachowanie są po stokroć bardziej wartościowe niż RAPR, który oczywiście wędkarz znać powinien.. Pozdrawiam i życzę sukcesów, bo to nie dość że nałóg to w dodatku chorobliwy i wyjątkowo mocno zaraźliwy, gorsze niż grypa..
banani Napisano 25 Sierpnia 2010 Napisano 25 Sierpnia 2010 To i ja zapytam. Mam 22 lata i mieszkam w okolicach Tarnowa a dokładniej w Radłowie. Mam zamiar uzyskać kartę wędkarską. I teraz moje pytanie ile wyniesie mnie taka przyjemność. Mi chodzi tylko i wyłącznie o stawy bo rzeki mnie nie kręcą. Patrzyłem na cennik ale dla mnie to nie do końca jasne bo się na tym nie znam. Chodzi mi o egzamin, dokument składki i to co jeszcze trzeba abym mógł spokojnie łowić na stawach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.