seba02121 Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam.Interesuje mnie łowisko Skoszewy Nowe.Mam zamiar się tam wybrać ,ale nie wiem czy przypadkiem niema tam teraz zakazu połowu Karpia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Nie wiem jak teraz, ale trzy lata temu w Skoszewach nie było karpia zbyt dużo. Brała jedynie niewielka płotka. Zbiornik jest niewielki, presja wędkarska duża, więc raczej ciężko tam o dużą rybę... A czy jest zakaz połowu karpia- nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba02121 Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 Byłem na Skoszewach wczoraj.I tak też myślałem że na trafie na zakaz połowu karpia.Zakaz od 15.04.08 do 29.04.08 włącznie.Rozmawiałem z jednym wędkarzem i mówił że zarybili karpiem podobno sporo sztuk wpuścili.Z tego co wiem Skoszewy to jeden z najczęściej zarybianych zbiorników w naszym regionie A ha i jeszcze jedno:Dopuszczono wędkowanie z gruntu tylko na jedną wędkę...Czyli jedna wędka spławik a druga grunt.W zeszłym roku tylko spławik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomas09 Napisano 22 Kwietnia 2008 Share Napisano 22 Kwietnia 2008 A powiedzcie mi w jakiej miejscowosci dokładnie znajduje sie ten zalew?Wolno tam spiningowac?czy sa jakies dodatkowe opłaty?Jak duzy jest to zbiornik?wogle jesli ktos mogłby cos wiecej o nim napisac...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 .Z tego co wiem Skoszewy to jeden z najczęściej zarybianych zbiorników w naszym regionie Jeśli Skoszewy są najbardziej zarybianym zbiornikiem w naszym województwie to chyba odpuszczę sobie wędkowanie na wodach łódzkiego PZW. Spędziłem tam dzisiaj 9 godzin (efekt- okoń 10 cm). Wczoraj 6 godzin na Kotlinach- zero brań. Przedwczoraj na Krzywiu też kilka godzin- też zero brań. Coś kiepsko z zarybieniami w łódzkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panien Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 A moze wiecej informacji na temat tego zgiornika czy to jest jakis zbiornik zaporowy ile ma hektarów i jaka głębokosc z góry bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinesku Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 witam przesyłam w załączniku zdjęcie zbiornika na skoszewach a co do głębokości to na środku ok. 8m pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinesku Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 http://mapa.nocowanie.pl/nowe_skoszewy/ wejdz na tą strone a zobaczysz mapę dojazdu na zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czak2 Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 No i jak tam na skoszewach był już ktoś tam w tym roku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi