Skocz do zawartości
Dragon

Fotografia wędkarska

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@ Trini

U Ciebie tej funkcji nie ma bo uzywasz, jak wiekszosc, Mozille.

Mysle ze jest to dobry pomysl, bo mi by sie nie chcialo wchodzic specjalnie do Internet Exploreru, by sprawdzic jakim aparatem zostalo robione zdjecie :)

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 392
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
bo uzywasz, jak wiekszosc, Mozille
Większość czyli jakieś 12% - 15% użytkowanych przeglądarek na świecie :roll: to tak na marginesie.

Poza tym to nie czytacie ze zrozumieniem co piszę albo ja nie dość precyzyjnie piszę. Zdjęcie ma te informacje zapisane w sobie - w pliku jpg zapisywanym przez aparat i raczej większość aparatów je zapisuje. Więc jeśli obejżysz właściwości pliku nie zależne czy pod Windowsem czy Linuxem czy OS-X to one tam będę zapisane. Używana przeglądarka nie ma przecież nic do tego!!!!

Napisano

To ja może na przykładzie:

Zdjęcie pobrane z tego tematu zrobione przez naszych forumowiczów:

4dcea2876e262748m.jpg

Poza tym zauważcie że jak wrzucacie zdjęcie np. na fotosik.pl to witryna domyślnie pokazuje te informacje, a odkąd tradycyjna fotografia (klisza światłoczuła) jest w totalnym odwrocie, nie powinno być problemu z wiedzą na temat aparatu i parametrów przy których zdjęcie zostało wykonane.

DODANE:

Pewnie że zgoda :cool: zgoda max!

Napisano

Witam

. martwe karasie kaczora

Poza linami i dwoma karasiami reszta towarzystwa wróciła do wody w pełnej kondycji .

Napisano

Witam . Skan z lustrzanki analogowej.

skanuj0001de4.th.jpg

Już poprawiłem,ciekawe czy ten karp rozdziawił pysk z strachu czy ze śmiechu.Maniek

Napisano

O-o - HP ScanJet DJF 300 - i jak Ci się sprawuje ten skaner?

;)

A tak na poważnie wiem o co Ci chodzi, ale chyba nikt nie będzie teraz (rok 2007) kupował lustrzanki analogowej :roll::mrgreen:

Napisano

Witam

Mam też Nikona F70 i powiem szczerze ,że zdjęcia z lustrzanki są , określił bym to

cieplejsze i bardziej miękkie . A co do samej lustrzanki to przecierz jej nie wyrzucę.

Skaner a właściwie urz. wielofunkcyjne nie jest sprzetem z górnej półki ale na moje

potrzeby i umiejętności wystarczające.

Powyżej zapodałem skan z analoga i widze ,że nie można go powiększyć .Tomaszek[/b

w czym tkwi problem/?

Jeśli chodzi o rybki to zabieram tylko na własne potrzeby.

Napisano
A wracając do tematu...

Heej no sorry ale wydaje mi się że jesteśmy w temacie "fotografia wędkarska".

Sam pisałeś żeby umieszczać info o sprzęcie a ja wskazałem że to info już tam jest. kaczor odpiszę Ci na priv skoro szef się burzy :mrgreen:

A poniżej zdjęcie kaczora miejmy nadzieję że da się powiększać

61a31ac2d1f147eam.jpg

Napisano
taki maciuś to chyba byłby na 1 miejsce

No i gość z klasą bo wypuścił podhaczoną rybę. Ale walka musiała być niezła. Ciągnąć w poprzek takiego grubasa :shock:

A ten ze szczupakiem odważny :lol:

Napisano
No i gość z klasą bo wypuścił podhaczoną rybę

tam wszyscy oczywiście miejscowi wypuszczają rybki, ponieważ ich stać na kupno takich i nie tylko takich rybek :mrgreen:

14.gif

• 1 month later...
Napisano

333a4b4ab56c7b87m.jpgd17eee493a4c.html]67e2d17eee493a4cm.jpg

Chciałbym wrócić jeszcze na chwilę do pięknej jesieni ubiegłego roku, pod koniec września

dostałem w prezencie aparacik cyfrowy najzwyklejszy kompakt gdzieś dolnej półki, ale i tak

moja radość nie miała końca. Okazał się niezłym towarzyszem moich wypraw wedkarskich, bo na bieżąco rejestruję to co się dzieje wokół mnie. A to jest kawałek mojego ulubionego łowiska

na Odrze pod Wrockiem. Roman

Gość bogdan39
Napisano

A gdzie sie podział nasz kolega z Krakowa Gemar jakos go nie widac?

Napisano
Pike coś nie chce mi się wierzyć że ta sytuacja miała miejsce w tym roku, hmmm...

A dlaczego nie? Brania suma w kwietniu czy w maju to normalka a w tym roku wszystko idzie szybciej :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.