Skocz do zawartości
Dragon

Dlaczego nie Jaxon

Kostek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam spinning jaxona Orion jig spin 2-18g i tak dobrze mi sie łapie ze teraz kupilem sobie XT Pro limited edition i mam nadzieje ze tez bede zadowolony :) Mam tez kolowrotek tej firmy ale nie pamietam modelu. Mam go 5 lat i smiga bez zarzutu(lekki spinning)

Natomiast kolega ma cristalisa i bardzo narzeka, a na Perseusa juz nie

Wiec z tym jaxonem to róznie bywa :)

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 229
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Ja mam odległościówke Jaxon Phanthom lekka i wygodna ale przelotki niszczą żyłe i są nie trwałe i jakoś szybko korek sie zniszczył,mój kolega miał jakis kołowrotek karpiowy z wolnym biegiem Jaxona i w trakcie holu karpia około 3-4kg pękło coś w środku i urwała się rączka.

Napisano

U mnie na stanie:

Jaxon Galaxy Tele 450 - stara szklanka, chyba będzie juz z 7 czy 8 lat. bez problemu przeżyła karpiowanie ze sztukami powyżej 5 kilo. Do dziś dzień nawet specjalnie się nie porysowała na złączach.

W zeszłym roku kupiłem 2x Digital Tele Spin 2,4 i 2,7M - pierwsze wrażenie jakby się z bliska przyjrzeć, podotykać - nie powinni tego produkować! Szajs, tandeta itd. Ale na rybach się spisały. Na plecionce 0.14 bez problemu prostowałem nie jedną kotwiczkę z dużych blach. Nie raz szczupale koło 60cm musiałem wyciągać w powietrze z uwagi na wyższy brzeg i brak podbieraka. I jak do tej pory nic się nie dzieje z nimi.

Kołowrotek Jaxon Adventure Am100 (najmniejszy, z jednym łożyskiem, 22zł) - używany głównie do spinningu też z grubą plecionką. Chodzi po jednym sezonie jak nowe. Co prawda coś tam mu szura przy kręceniu ale technicznie jest jak najbardziej ok.

W tej chwili czaję się na teleskopy perseus, ale chyba poczekam aż nowe serie kongera na 2008 zagoszczą w sklepach żeby podjąć decyzję. Szczególnie seria awiator - miałem okazji dotknąć i do teraz pluje sobie w brode, że nie kupiłem bo w sklepach niema tych teleskopów a są naprawde świetnie wykonane i cena - ponoć mają być ok 40% tańsze od perseusa.

• 1 month later...
Napisano

ja też nie jstem zdowaolony z jaxona :roll: ,w tym roku kupiłem kołowrotek jaxon ,,astor rd 300 match i po nawinięciu żyłki na szpulę tego kołowrotka zaczałem czuć an korbce jak w środku coś żezi tego nie słychać za bardzo ale czuć ,chociarz jak dobrze posłuchać to slychać rrr.... za kołowrotek zapłaciłem 90 zł a rok temu kupilem kołowrotek cormorana z wolnym biegiem szpuli do federa jest malutki typowy do pickera a nie do federa mam go rok czsu i nie nażekam przeżył walki z amurami do 5 kg i karpiami do 3 kg i nic w nim nie żęzi stan techniczny jak nowy jedynie w duch-trzech miejscach odskoczyła farba plamki okolo 3-4mm ale to nic jest super a zapłaciłem za niego o 30 zł mniej niż za astora firmy jaxon .w tym roku kupiłem odległosciowke jaxona crystakis i narazi jie narzekam ale juz słyszałem nie tylko z forum że są bardziej łamliwe niż na cormoran lub szimano . :shock:

Napisano

na odległosciówke nie narzekam zatrzymywałem na nią karpie do 2 kg wedrujace w trzciny nie zawsze mi to się udawało ale kilka razy udalo się :smile: narzekam tylko na kołowrotki :roll:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.