mospin Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ktoś się oriętuje jaka woda na Nysie i czy rybki w Kotlinie już zakończyły amory (płoć, leszcz, jaź). Planuę wyjazd na weekend majowy, a mam na Nysę 200 km poprostu nie chcę jechać za darmo. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Haa teściu akurat był w sobotę z kumplem na ujściu.... Ogólnie rzecz wrócił o kiju. Był to pierwszy wypad w tym sezonie, więc i bardziej zwiadowczy. Ok. 11.00 zostali praktycznie sami na łowisku, a to dlatego, że leszcz i to ponoć ładny leszcz brał akurat do tej godziny (=/-). Nie wiem jak późnym popołudniem. Co do płoci się nie wypowiem, natomiast jeżeli chodzi o jazia to ładnie ruszył już jakiś czas temu, takie mam info od pewnego zaufanego miłego Pana Jak jest teraz nie wiem, teraz pewnie jazie myślą o miłości...... a może i już się wytarły, tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mospin Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Madi, dzięki. A oriętujesz jak nisko da się dojechać. Jaka woda jest. Za laskiem da sie już wjechać autem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Wiesz w sumie to zielonego pojęcia nie mam. Teściu z kumplem jechali dość sporym samochodem, z klamotami tj. butla gazowa, żarełko, stolik, krzesełka itp. + sprzęt. Więc raczej dość blisko wody dojechali, żeby później nie targać tego wszystkiego, raz bezpieczeństwo i już nie ten wiek na takie eskapady. Może na forum ktoś się jeszcze wypowie, jeśli nie to najlepiej pytać po drodze. Albo zostawić samochód w miarę dobrym miejscu i iść na zwiady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mospin Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Tak czy tak decyzja zapadła jedziemy i tyle a co i jak to sie okaże na miejscu. Jak będzie duża woda to przecież jeszcze Pilce są. Spoko damy rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Jak będzie duża woda to przecież jeszcze Pilce są. A nie lepiej Topola, Kozielno? Pilce to dość trudna, specyficzna woda. Spoko damy rade. No to połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadzi Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 ja dzis byłem na Nysie od strony Otmuchowa.Ale tylko kilka godzin.Robiłem rekonesans. Dośc wysoki poziom wody ale da sie wjechac na plaze.Ludzi troszke było.Brania sporadyczne.Dzieki ze wogole cos brało.Kiedys neciłem tam 6 dni,podchodziły nawet karpie. Mam nadzije ze w tym roku bedzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Hej opolanie, jak tam sytuacja z rybkami madi co tam slychac w Twoich okolicach (drapiezniki ruszyly)? mam zamiar w piatek pojawic sie nad Nysa w Okolicach Paczkowa lub Otmuchowa, albo Kozielno lub Bartniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 22 Sierpnia 2009 Share Napisano 22 Sierpnia 2009 Byłem dzisiaj i wczoraj (nocka) na ujściu. Dojazd bardzo dobry. Na noc rozłożyłem dwie gruntówki. Nic kompletnie nie brało. Ludzi była masa, ale jak w nocy zaczelo lekko kropić to sporo ludzi się wystraszyło i porozjezdzali się. Wujek w nocy złowił niedużego sandaczyka na żywca. Nad ranem złowiłem płotkę na grunt, ale zaraz zamieniłem wędki gruntowe na bata i łowiłem na przepływankę. W pewnym momencie spławik się zatopił, ja zacięłem i myślę zaczep, więc zacząłem ciągnąć za żyłkę, lecz w pewnym momencie żyłka zaczęła odjeżdżać pod prąd, natychmiast złąpałem za wędkę, a nad powierzchnię wody wyskoczyła potężna ryba. Byłem pewny że to jesiotr, a wujek mówił, że boleń. Po niedługim holu w podbieraku wylądował piękny jesiotr Miał 83cm długości. Do końca wyprawy brały tylko drobne okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 jaka jest woda na nysie byl ktos moze na rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Marca 2010 Share Napisano 4 Marca 2010 woda napewno jest duza u mnie w klodzku nysa wysoka wiec pewnie wszedzie idzie maxymalnym korytem chyba ze na Topoli i kozielnie zbieraja wode to moze nie bedziesz mial tak zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 5 Marca 2010 Share Napisano 5 Marca 2010 dzieki ci kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 co tam slychac na nysie klodzkiej bierze coc bo pogoda narescie wiosenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Byłem wczoraj na ujściu w okolicach Pomianowa, poziom wody lekko podwyższony, na odcinku około 3 km tylko 3 wędkarzy, wszyscy beż rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 dzieki ci kolego. jak by sie cos dzialo to daj znac.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 27 Marca 2010 Share Napisano 27 Marca 2010 Kolega był wczoraj na nocce, 5 miętusów a nad ranem 7 leszczy. Powoli ryba się rusza i ja chyba będę musiał też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 serdeczne dzieki jak ktos bedzie po swietach wielkanocnych to niech napisze co tam na nysie klodzkiej powyzej otmuchowa wesolych swiat i rekordowej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 8 Kwietnia 2010 Share Napisano 8 Kwietnia 2010 Koledzy jak tam połowy na ujściu. Proszę napiszcie jaka duża woda i czy da się dojechać nad wodę od strony Starego Paczkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 9 Kwietnia 2010 Share Napisano 9 Kwietnia 2010 koledz czy nikt nie byl na nysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Na ujściu jest jeszcze dość wysoka woda, nie wszystkie miejscówki są jeszcze dostępne, ale za to dość dobrze bierze leszcz. który idze na tarło. Łowią go także na korei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Panowie jak tam sytuacja wodno-rybna wygląda był ktoś ostatnio?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 22 Kwietnia 2010 Share Napisano 22 Kwietnia 2010 Woda wysoka a leszcz bierze dość dobrze. Podszedł już pod zaporę w Paczkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tttt Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam. Wybieramy się 5 maja na ujście nysy do wójcic! Kto wie jaka jest sytuacja? Bierze coś? Jak z nocami bardzo zimno czy da się wytrzymać? Był ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 witam ja bylem w sobote oczywiscie dojazd fatalny albo zostawimy autko wczesniej i pare set metr z buta albo beda nas pchac zeby wyjechać masakra jak i mnie . byłem z 2 fachowcami 4 wedki na grunt oczywiście styropian i pinka i jedyne co to zaplątał sie mały krąpik, stan wody bardzo wysoki, jeden typ na muche 3 bolenie zlapał a reszta jedynie moczyla kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZIK Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 co tam na nysie powyzej otmuchowa bierze troche rybka a morze ktos byl na jeziorze otmuchowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi