Skocz do zawartości
Dragon

Nysa Kłodzka - ujście do jez. Otmuchowskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko :) więc tak obecnie nie ma co na ujście jechać, przeszedłem się niżej niż staliśmy i jak ktoś pamięta gdzie stoi ostatnie duże drzewo... :) to poniżej jest wszystko pod wodą :) efekty mizerne jeden jaź na 10 wędek, ale wypiął mi się duży bolek w okolicach 70 cm :)

przynęty na klenia   Dragon
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano

W tym roku o ujściu chyba można zapomnieć. Wczoraj pod wieczór licho mnie podkusiło aby wyskoczyć nad ujście - od strony Starego Paczkowa. Wypad wędkarski skończył się prawdziwą wyprawą off road-ową :lol: . Jak już wjechałem w to bagno (a woda stoi praktycznie wszędzie), to darłem tak, aby się nie zatrzymać. Błoto na drodze mialo głębokość ok 40cm - auto jak czołg na reduktorze ryło. Efekt końcowy był taki, że cudem zawróciłem i upierd...... po dach pojechałem od strony Pomianowa. Godzina dość późna więc zjechałem na zakręty - porzucać nieco za bolkiem. Woda dość wysoka, lekko trącona, ale żerowania nie bylo widać. Udało się wyciągnąć jednego ok. 55cm. Było też sporo innych wędkarzy ( w tym jednym miejscu 4) tak, że każdy obławiał praktycznie tylko jedno zakole tam gdzie stał.

Komarów - standardowo - od cholery.

Jak dalej wygląda droga, nie wiem. Pewnie podobnie :razz:

Może ktoś jeszcze wrzuci jakieś info.

• 8 months later...
Napisano

Witam,

Był ktoś ostatnio na ujściu? Jak wyniki i jak woda?

Wybieram się w weekend, więc będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Byłem na nocce z soboty na niedziele. Efekt to 2 leszcze 55 i 56cm (w nocy ) i rano koło 9 jeden jaź 48cm. Wszystko na DS , przynęta czerwone robaki ,rosówka i kuku.Ogólnie szału nie było u innych wyniki podobne lub gorsze.

• 4 weeks later...
Napisano

witam mógł by ktoś szczegółowo wytłumaczyć jak dojechać do ujścia od strony paczkowa, i czy coś sie dzieje jestem z okolic kotliny kłodzka na ujściu byłem dwa lata temu z sąsiadem ale teraz sie wyprowadziłem dobrze wspominam wypad i chciałbym go powtórzyć z drogi tam to pamiętam tylko tyle że z głównej zjeżdżało się wtedy w pola kukurydzy:D. (wtedy nie myślałem żeby wejść na forum i szkoda bo dowiedziałem sie że najważniejszy jest czerwony robal anie jak myślałem kukurydza z pinką ale i tak wtedy połapałem. Z góry dziękuje.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Sorki kolego jareksm2, dopiero spostrzegłem zapytanie do mojej osoby. Z komarami nie było wtedy tragedii. Ogólnie wszelkiego rodzaju owady waliły w twarz jak japońscy kamikaze.

• 1 month later...
Napisano

Dziś krótki wypadzik ze spiningiem.Wieczorkiem przy korzeniach dwa pstryknięcia z tego jedno wykorzystane i maluszek taki może 40 cm sandaczyk wyholowany, a i komary dalej aktywne ;)

• 6 months later...
Napisano

Cze byłem w niedziele na rekonesansie za zaporą na Kozielnie i później na ujściu . Za zaporą mało ludzi (no kill) efekt 1 okoń taki 20 -stak. Na ujściu efekt zero woda na max duża łąki i krzaki zalane (jakbyś patrzył tak przy ostatnim dużym drzewie na zakręcie to koło brzegu jakieś dobre 5 m wody jak nie lepiej (ryba pewnie poszła w zalane łąki i krzaki) ludzi prawie zero , dojazd b.dobry sucho)

Napisano

nalewator, dzięki za info, na pogodynce widzę, że spuszczają wodę. Wysoki stan gwarantuje, że leszcz pięknie się wytrze, ale jeżeli nadto spuszczą wodę to ikra i narybek zostanie w kałużach :cry:

W każdym razie dzięki za info.

• 2 months later...
Napisano

Jako że jestem nowy na forum , chciałem się najpierw ze wszystkimi przywitać mówiąc CZEŚĆ !

Do kolegów którzy jeżdżą na Ujście, mam prośbę - wytłumaczcie mi proszę drogę, chciałbym dojechać ale dokładnie nie wiem którym zjazdem jechać , itd. Będę jechał od strony kłodzka. A jeśli byłaby taka możliwość żeby na mapie google lub podobnej dodać znacznik w którym miejscu dokładnie jest to ujście to kurdę będę Wam ogromnie wdzięczny.

Z góry dziękuję :)

Napisano

Ciężko wytłumaczyć - mijasz Paczków, potem mijasz Stary Paczków, po o k 2, 3 km za Starym Paczkowem, musisz skręcić w lewo w polną drogę - raczej nie ma tam charakterystycznego szczegółu, a dróg jest kilka. Musisz kierować się z głównej drogi na budynek - chyba przepompownie - niski biały, ledwie widoczny. jak polną drogą dojedziesz w pobliże przepompowni to ok 100m przed nią jest skrzyżowanie polnych dróg - na skrzyżowaniu jedziesz w prawo w stronę lasku, zagajnika. przejeżdżasz go i masz tereny zalewowe, gdzie w zasadzie jest jedna droga i prowadzi do rzeki, droga pod laskiem - lasek z wałem po lewej masz. Jak droga "dobija" do rzeki to ciągnie się przy rzece, aż do ujścia. W zależności od stanu wody nie zawsze możesz dojechać do końca, no i samochód raczej wysoko zawieszony, chociaż niskimi tez dojeżdżają. Trzeba uważać jak pada, bo suchy muł po deszczu zmienia się w ślizgawkę i można się nieźle zakopać. Od drugiej strony można dojechać od Poniatowa ale dawno tam nie byłem nie podam trasy z takimi szczegółami. Trzeba dojechać do Paczkowa, tam przejechać przez most i kierować się w prawo na Poniatów, tam drogą przesz wioskę i w pola.

Z Nowej Rudy jeździ spora ekipa na ujście więc może u Siebie popytaj kto jeździ.

Napisano

mikwed1, ten skręt w lewo z głównej to ma być w okolicy tej powiedzmy niecki ? Mam na myśli taki zjazd a potem podjazd (na głównej drodze)

Napisano

Zjazd i podjazd to jest dokładnie Stary Paczków - wioska, jak wyjedziesz z niecki to masz prostą asfaltówkę do Ściborza. Po wyjeździe z niecki 2 - 3 km jedziesz prosto asfaltówką i patrz w lewo - zobaczysz pod lasem daleko niski budynek biały to na niego się kieruj polami (polną drogą). Budynek biały, a patrząc z drogi na budynek po prawej masz zagajnik lasku.

Napisano

włącz google earth - stary paczków i na prawo od starego paczkowa na mapie jest taki jakby długi lasek, zagajnik od rzeki w stronę drogi - masz jechać przy lasku mając lasek po lewej.