Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kupno Komputera

Adas

warto kupowac kompa na allegro?  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. warto kupowac kompa na allegro?

• tak
      6
    • nie
      11
    • nie wiem, nie znam się
      1

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Adas, ja bym nigdy nie kupil kompa na allegro. Uwazam ze warto troche powymyślać i nie kupować juz złożonego, tylko zamówić sobie składaka. Wtedy masz wszytsko to co chcesz miec i jest Ci potrzebne. A nie to co Ci dają :roll: Dla mnie kupowanie gotowego zestawu mija się z celem. Dlatego jestem zwolennikiem zamawiania sprzetu. Czasami wychodzi to nawet taniej a jeżeli byś kupił już złożony :wink:

Pozatym jeśli kupisz kompa na allegro a coś się zepsuje to musisz odsyłać do sprzedawcy cały sprzęt, a tak tego problemu nie masz.

Napisano
Adas, ja bym nigdy nie kupil kompa na allegro. Uwazam ze warto troche powymyślać i nie kupować juz złożonego, tylko zamówić sobie składaka. Wtedy masz wszytsko to co chcesz miec i jest Ci potrzebne. A nie to co Ci dają :roll: Dla mnie kupowanie gotowego zestawu mija się z celem. Dlatego jestem zwolennikiem zamawiania sprzetu. Czasami wychodzi to nawet taniej a jeżeli byś kupił już złożony :wink:

Pozatym jeśli kupisz kompa na allegro a coś się zepsuje to musisz odsyłać do sprzedawcy cały sprzęt, a tak tego problemu nie masz.

Prawda bo za składaka wydasz dużo mniej a będziesz mieć podobna konfiguracje :wink:
Napisano
Uwazam ze warto troche powymyślać i nie kupować juz złożonego, tylko zamówić sobie składaka. Wtedy masz wszytsko to co chcesz miec i jest Ci potrzebne. A nie to co Ci dają :roll:

Dokładnie. Najlepiej iść do sklepu, podać własną konfigurację, oczywiście kompatybilną do reszty podzespołów, poprosić o wycenę takiego zestawu, a co dalej zrobić rozeznanie u konkurencji. Poza tym zestaw składany na zamówienie czyli tworzenie własnego, indywidualnego kompa, nie jest zabezpieczony plombami dzięki czemu klient może sobie sprawdzić czy w obudowie znajduje się dokładnie to co na papierze.

Najczęściej zdarzają się tzw. "przewały", ktoś kupuje komputer, najczęściej w powszechnie znanych sieciach marketów (no bo promocja full wypas) lub też poprzez allegro, potem jednak okazuje się, że albo bebechy znajdujące się w obudowie mijają się z rozpiską na papierze, albo są podane te same nazwy a inne specyfikacje, a jeszcze gorzej podane są jedynie tylko częściowe nazwy producentów danych podzespołów z częściowymi odznaczeniami, gdzie później okazuje się, że pewne elementy są zintegrowane ze sobą, co z w późniejszym czasie nie daje możliwości na rozbudowanie kompa lecz jedynie na jego wymianę :???:

Teoretycznie tak, no chyba, że sprzedażą zajmuje się konkretna firma, która sprzedaje renomowanej firmy sprzęt, który posiada gwarancję typu door to door (o ile dobrze napisałam), wówczas sprzęt odsyłany jest do producenta, a nie do sprzedającego.

Napisano

A jest testowa wersja win xp :roll::lol:

Pytanie kiedy sie ktos za nich wezmie i wszystkich tych ktorzy kupili kompa bez systemu odwiedza policmajstry :lol::lol:

Wtedy komputer na jakis czas za te testowe wersje zatrzymaja a i kara bedzie :twisted:

I jeszcze z opisu podabal mi sie tekst duzo markowej pamieci

A w innym miejscu ze niby ma wieczysta gwarancje

Skoro taka markowa i taka dobra to niech sie pochwala co to za pamiec

No chyba ze gdzies napisali a ja nie doczytalem to przepraszam

Oczywiscie przedmowcy dobrze napisali

Kupowanie kompa na allegro raczej nie no chyba ze jestes z tego samego miasta - wowczas jeszcze mozna to rozwazyc :wink:

Napisano

Rozumiem ze "samoskladanie" dotyczy kompow stacjonarnych. A co z laptopami????

Jeszcze ktos kupuje "blaszaki" :?: .Do netu przeciez "ksiazka" daje rade a nie wierze ze kazdy posiadacz 'blaszaka" uzywa go w celach zawodowych :?::!: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Laptopa tez mozesz kupić składaka w dowolnej konfiguracji. zamawiasz tzw. kadłubek i to jest obudowa lapka plus karta graficzna,reszte dokupujesz!!! ja właśnie w ten sposób zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. mam malutki komp,bardzo cichy,w rozsądnej cenie a i pograć sie na nim da!!! jedynym minusem jest oglądanie na nim filmów bo wyświetlacz jest słaby..no ale do filmów są telewizory :razz:

Napisano
Adas, ja bym nigdy nie kupil kompa na allegro

bzdura..ja kupiłem.. laptopa...

Rozumiem ze "samoskladanie" dotyczy kompow stacjonarnych. A co z laptopami????

składaka..

Laptopa tez mozesz kupić składaka w dowolnej konfiguracji

dokładnie takiego...

mam go ponad rok...żadnych problemów...

Ceny są o wiele lepsze.. z serwisem nie ma problemów.. podjeżdża kurier (nie płacisz) zabierają.. po co się włóczyć po sewisach??

Ja kupowałem na kadłubku Asusa... nie wygląda tak fajnie jak HP czy Toshiba, ale zapłaciłem 4000PLN, a w sklepach "firmówka" o takich samych parametrach kosztowała 5500-6000PLN.. a w IE 2200EUR, wiec po co przepłacać..??!!

Fakt, co niektórzy mają fobię co do zakupów internetowych.. ale to już nie ta epoka.. jeżeli masz sprawdzonego sprzedawce nie ma sie czego bać..

Moge polecić dobry i tani sklep z allegro.. ja i moich 4 znajomych tam kupowało.. profejonaliści, dobrze doradzą i skonfigurują jak chcesz..

(nawet do IE wysyłąją)

Jak ktoś chce namiar to na priva.. ( nie bede im robił reklamy za free :wink: )

Napisano
jeżeli masz sprawdzonego sprzedawce nie ma sie czego bać..

Jeśli takiego masz :wink: dobrze powiedziane.

Jeszcze ktos kupuje "blaszaki" :?:
A i owszem :cool: , są jeszcze zapaleńcy z blaszakami :lol: . Ja osobiście nie mam takiego przekonania do laptopów jak do starych poczciwych PC. Dlatego nawet jak kupuje nowego kompa to standardowo "pudło"
Napisano
opłaca się kupować komputer na allegro?

Moim zdaniem się nie opłaca, lepiej samemu zamówić części, i samemu złożyć kompa.

Ewentualnie można zamówić coś w sklepie komputerowym :wink:

np coś takiego:

>>>>LINK<<<<

Ta konfiguracja, na pierwszy rzut oka wydaję się spoko, ale... ja bym zrezygnował z tak dużego dysku wziąłbym jakiś 250gb i kupił jakąś lepszą grafikę. 8600gt jest przyzwoita ale lepiej jest już kupić jakiegoś 8800 :wink:

Ogólnie zestaw jest całkiem niezły :razz:

Napisano
pograć sie na nim da!!!

Od grania sa konsole :!::smile: ,no chyba ze lubisz strategie to ok :wink: .

a w IE 2200EUR

To pewnie dodali do niego jakies autko :!::smile: .

Pozdro-Radek.

Napisano

Witam komputer kupuje się u siebie w miejscowości związane to jest z gwarancją , jak coś nawali trzeba zawozić i czekać a na miejscu zawsze można ponaglić , a zarazem zostawiamy kasę u miejscowego handlowca który odprowadza podatek do naszej skarbówki w naszym środowisku gdzie żyjemy . Tym samym podnosimy stope własnego rejonu .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.