Wojtek Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Katamarany z wysypem od dołu na fotosiku taki też pokazałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Wojtek piszesz nieraz jak byś wykładał na politechnice, Panie profesorze Wojtek, to kiedy mam przyjechać na kawę. czas już abyś sam walił fotki na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucjan49 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 b]Wojtek, W końcu chyba chcesz abym pomyślał, że nie umiesz zbudować urządzenia do wysypu burtowego i nigdy takowego nie testowałeś. Dopuki się nie spotkamy to będę myślał, że filozofujesz. (bez urazy). Co znaczy zacięcie się klapy, to jest nierealne. Waga silnika to nic z wagą akumulatorów, bo reszta to pikuś- mały pikuś. Ciągle piszesz o oporach , zanurzeniach, a ja myślę, że jest to najmniej istotne. Z naszych wypowiedzi wynika, że każdy broni swojej teori i nie dojdziemy do jakichkolwiek kompromisów i nikt poza nami trzema czy czterema tym tematem nie będzie zainteresowany. Ja łódkę mam, ty masz to po co się spierać. Czas zakończyć ten temat. Nikomu nie pomożemy, bo nikt nie jest tym zainteresowany! Myślę, że zbudowanie łódki do wywozu 10 kulek, czy 5 kilogramów nie stanowiło by dla nas żadnego problemu. Poczytaj moje wcześniejsze wypowiedzi o budowie urządzenia do trolingu do tych łajb i o tym możemy podyskutować ( jeśli Ciebie to zainteresuje). .............. MANIEK nie śmiej się ale czy wszystkie wypowiedzi kolegi Wojtka łykasz bez problemu. Wojtek nie powinien się obrazić moim spostrzerzeniem. I popieram, dlaczego inżynier górnictwa nie chce się nauczyć wklejania zdjęć?. W dalszym ciągu bez urazy. Pozdrawiam HEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 lucjan49, w jednym sie mylisz Wojtek ma już chyba 6 łódek i taka z bocznym też ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucjan49 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 maniek, Zmuszę Go do spotkania i dyskusji oraz wymiany poglądów bezpośrednich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 lucjan49, No problem ,mogę reaktywować "warsztaty wedkarskie "miejsce na spotkanie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucjan49 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 maniek, Sam widzisz, że zainteresowanie tematem jest mierne. My z Wrocławia zawsze możemy się spotkać i przy piwie podyskutować. HEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Lucjan aku waży 420 g lub 260 leży poniżej linii zanurzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucjan49 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 WSZYSTKIEGO NAJ,NAJ,NAJLEPSZEGO W 2010 I W LATACH NASTEPNYCH i wyników w polowach zyczy lucek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Witam. Planuję zrobić łódkę do wywozu zanęty oraz przynęty. Łódki mogę robić na zlecenie osób prywatnych. Chciałbym dowiedzieć się czego oczekujecie od takiej łódki (zasięg, udźwig, rodzaj przynęty, gabaryty modelu). Wasze wskazówki pomogą mi zaprojektować i wykonać dla Was dobry i przydatny sprzęt Czekam na wasze propozycje. Pozdrawiam. Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 ECO400, A ile już takich łódek zbudowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 do wywozu zanenty jeszcze łódek nie budowałem ale mam na swoim koncie modele barek przeworzące piasek (taka mini redukcja ) kilka modeli ślizgów klasy M i aktualnie pracuję nad żaglówką własnego projektu Oprócz tego kilkanaście modeli samolotów RC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 ECO400, no wlasnie dobre pytanie zadal maniek, bo wyszedles z propozycja a raczej reklama tylko ze bardzo sucha,zapewne nie jednego na tym forum zainteresuje konkretna lodka w konkretnej cenia a i podzespolach. Mnie naprzyklad interesowala by dwu komorowa do 300m.Czekamy na wiecej inf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Jeśli nie masz doświadczenia w budowie takich łódek to jakie mamy mieć gwarancje ,z jakich materiałów chcesz budować skorupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Mnie naprzyklad interesowala by dwu komorowa do 300m.Czekamy na wiecej inf. Nie ma najmniejszego problemu Czy masz na myśli coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Co do materiałów na skorupy to myślę o wykorzystaniu sklejki szkutniczej, ewentualnie zrobić forme i robić kadłuby laminatowe (włókno szklane/węglowe) z formy. to jakie mamy mieć gwarancje Oczywiście najpierw zrobię prototyp, opływam go i napiszę recenzję na forum. Jeśli Wam się spodoba to będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 ECO400, nie do konca o takiej raczej z dolnym wysypem i co wazne powinna miec miec zaczepy na elektro magnesach do wywozu zestawow i oczywiscie wsteczny bieg,ladownosc 2 razy po poltora kg. 2 napedy. Jesli bylbys w stanie cosik takiego zrobic to pozostaje tylko cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Narysuję prosty rysunek podglądowy takiej łódki o jakiej mówisz Miro1956, i zobaczymy czy Ci się spodoba. Z jakiego materiału chciałbyś tą łódkę mieć wykonaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Projekt gotowy. Czy o takie coś Ci chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 ECO400, cos talkiego mialem na mysli http://cgi.ebay.co.uk/carponizer-radio-control-bait-boat-new-for-only-%A3399_W0QQitemZ230394939681QQcmdZViewItemQQimsxq20091103?IMSfp=TL091103176002r9154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Da się zrobić Jako materiał sklejka czy może raczej liminowany styrodur (nie zatonie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 ECO400, no to coz moge tylko zyczyc powodzenia w budowie i czekamy na relacje i ewentualna cene,bo to zapewne jest istotne Moge cie tylko zapewnic ze bedzie jeszcze duzo pytan,bo jak pewnie zauwazyles temat jest juz dosc dlugo drazony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 skoro tak naciskacie na tą cenę to może coś zaproponujecie Będę wiedział ile mam "do wydania" i np. zamiast wału za 80zł kupie tańczy za 40zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 ECO400, tu nie o to chodzi zeby tanio i lipa ale solidnie mozesz zrobic np. 2 wyceny drozszego i tanszego modelu,tak by bylo najlepiej i pewnie na pw. zeby cie skarbowka nie scigla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ECO400 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 OK postaram się to zaraz podliczyć i dam Ci znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi