browar. Napisano 17 Września 2014 Napisano 17 Września 2014 Cześć panowie, postanowiłem zacząć swoją przygodę z bocznym trokiem, ale mam pewien problem. Moja wędka to: konger virago twist - cw do 10g dodam, że używam pałeczek 3-4gram. Problem jest w tym, że byłem już na dwóch innych łowiskach i cały czas ale to non stop mam zaczepy przez co nie mogę złowić nawet jednego okonia. I tu nasuwa się moje pytanie: Czy można w jakiś sposób omijać te zielsko nie tracąc przy tym brań? Proszę o wyrozumiałość jestem tu nowy numer konta Cytuj
tmtt Napisano 9 Października 2014 Napisano 9 Października 2014 Zejdź z wagą ołowiu do 2g, i prowadź w toni lu po prostu zmień łowisko na np. takie z kamienistym dnem. Wędka to temat drugorzędny. Osobiście łowię na boczny trok wędką do 14g wyrzutu, i nie jest to wklejka. Pozwala mi to łowić klasycznymi przynętami i w każdej chwili przezbroić się w trok. Po za tym często do troka zakładam woblery więc ..... po co mi wklejka !? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi